Dying Light Guide

TÜYOLAR for Dying Light

TÜYOLAR

Overview

Parkur için en önemli ipucu: Zıplayıp bir yerlere tutunmaya çalışırken, mutlaka tutunmaya çalıştığınız noktaya bakın. Boşluk tuşuna basılı tutarken, tutunmaya çalıştığınız kenar daime ekranın ortasında olsun. Bunu sakın atlamayın.– Tabanca, tüfek ve bombalar hayatınızı kurtarabilir. Ama başınızı ciddi şekilde derde de sokabilir. Çünkü bunların hepsi çok ses çıkartıyor ve her kullandığınızda duvar tırmanabilen hızlı “Viral” zombilerin başınıza üşüşmesine sebep olacaktır. Zorunlu değilseniz açık alanlarda ve gece ses çıkartacak silahları kullanmayın. Yakın dövüş silahları çoğu senaryo için fazlasıyla yeterli zaten.-Gece görev yapmamaya özen gösterin bence ecellere yem olmak istemessiniz özellikle yeni başladıysanız eceller sizi gördüğünde üstünde gözle alakalı bir bar dolar işte o bar dolduğunda size saldırmaya başlar olabildiğince ecellere gözükmemeye çalışın.HARRANDA iyi şanslar dostum…

geriye kalan herşey

Loot-Craft
Oyunda hızlı gelişmek istiyorsanız bolca loot yapmanız şart.bu oyunda yanınızda eksik etmemeniz gereken bazı şeyler var.Örnek vermek gerekirse Medkit,Lockpick,Firecrackers,Flare.
”Medkit”Zor durumlarda canınız azken kendinize can takviyesi yapmanıza yarıyor.
”Lockpick”Kilitli Arabaları,Sandıkları,Kapıları açmanıza olanak sağlıyor ve oyunda çok önemli bir yere sahip.”Firecrackers”Dikkat dağıtıcı olarak kullanılır.zombilerin sese hassasiyetieri bulunduğu için önünüze çıkan zombi engellerini bunun yardımıyla istediğin yöne kısa süreliğine çekebilir dikkatlerini dağıtabilirsiniz.”Flare”’Zifiri karanlıkta gezmeyi seven zombilerin geneli aşırı yüksek hasar vermektedir.Ama herşey gibi onlarda kusursuz değil.UV ışınlarına karşı hassasiyete sahip bir deri yapısına sahipler.

Karşınıza çıktıkları an Flare kullanmaktan çekinmeyin.Flare sayesinde onları sizden kısa süreliğine uzaklaştıracak ve kaçmanıza olanak sağlıyacaktır.
Geceleri belirli zombiler etrafta gezinmeye başlamaktadır ve Pursuit seviyesi işin içine girmektedir.”Pursuit Seviyesi”Maximum 4 seviyeden oluşur ve haritanın sol tarafında kırmızı dörtgen şeklinde görünür.Sadece gece hayatına mahsus olan bu gösterge ne düzeyde bir tehlikenin sizi beklediğini gösterir.Pursuit Seviyesini seviye 4 yapmak çaba göstermediğini sürece pek mümkün değildir.Pursuit Seviyesini seviye 4 yapmak için uzun bir süre geceleyin etrafta koşuşturup zombi kesmenizi gerekmektedir.4.Pursuit Seviyesin’de Suicidal Hazmat’lar gelmektedir.Size yakın bir safehouse yoksa yada yüksek bir binanın üzerinde değilseniz ölüm kaçınılmazdır.
Geceleyin Etrafta Gezinmeye Başlayan Zombiler :

Volatile: Oyunumuzun meşhur sözü olan Good Night and Good Luck sözüne vesile olan zombidir.Yeni gelen güncellemeler ile geceleri ortalarda dolaşmaya başlayan Alpha Volatile olmasaydı Night Hunter’dan sonra gelen oyunun en güçlü ve hızlı zombisiydi.Alpha Volatile normal Volatile’ın evrim geçirmiş validir.Gündüz vakitlerinde zifiri karanlık mağaralarda sığınırlarken geceleride gün yüzüne çıkmaya başlarlar.Gündüz vakitlerinde etrafta dolaşmamalarının sebebi dünyaya yansıyan Güneş ışınlarında az miktarda bulunan UV ışınlarıdır.Deri yapıları UV ışınlarına karşı dirençsizdir.UV Işınlarına maruz kalırlarsa yanmaya başlarlar.

Alpha Volatile: Night Hunter’dan sonra gelen oyundaki en güçlü zombidir.Oyunda belirli bir ilerlemeden sonra geceleri etrafta görünmeye başlarlar.Night Hunter’dan ve büyük bosslardan sonra gelen en dayanıklı zombidir.Evrim geçirmemiş diğer hali olan normal Volatile’dan 2 kat daha güçlü ve dayanıklıdır.UV Işığına karşı dayanıksızdırlar ve gördükleri gibi kaçarlar.

Bolter: Night Hunter’dan sonra gelen oyundaki en hızlı zombidir.Genelde zarar vermez ve sizi gördüğü gibi koşmaya başlar.Onu öldürerek Bozak Horde Arenasında medkit normal oyundada Bolter Tissue elde edebilirsiniz.”Bolter Tissue”Oyundaki Palalara,Kılıçlara,Bıçaklara en yüksek zehir geliştirmesi vermemize olanak sağlayan zehirli bi maddedir.

Night Walker: Gündüz vakitlerinde Viral olarak etrafta bulunurlarken geceleri Night Walker’a dönüşürler.Virallerden farkları UV Işığından rahatsız olurlar ama diğer gececiler gibi kaçmazlar sadece gözlerini kapatırlar ve gündüz vakti dolaşan Virallere oranla daha hızlı koşarlar.”Virals”Oyundaki tek mutasyona uğramadığı halde hızlı koşup hızlı saldırılar yapabilen ve yapılara tırmana bilen zombidir.

Suicidal Hazmat: Oyunda üzerinde gaz tüpü ile dolaşan tek zombidir.Gündüz ve gece vakitlerinde her yerde rastlıyabileceğiniz bir zombidir.Üzerindeki gaz tüpüne hasar vermediğiniz sürece size ölümcül derecede hasar veremezler.Gece vakti 4.Pursuit seviyesinde işin şekli değişir.
4.Pursuit seviyesinde işin içine Suicidal Hazmat’lar girmektedir ve tek amaçları size doğru koşup kendilerini patlatmaktır.Suicidal Hazmat’ların geldiğini attığı çığlıklardan anlayabilirsiniz.Size yakın bir safehouse yoksa yada yüksek bir binanın üzerinde değilseniz Suicidal Hazmat’lar geldiğinde ölüm kaçınılmazdır.

Oyunda Kilitli Arabalar ve Sandıklar mevcuttur ve bunları açmak için doğal olarak Lockpick gerekmektedir.artı olarak her kilitli sandığın ve arabanın kilit açma zorluğu vardır.(easy,normal,hard,very hard)gibi bir sıralamaya sahiptir ve zorluk ne kadar artarsa değerli eşya bulma oranınız bi o kadar artar.Önünüze çıkan her sandığı açın size çok yararlı olabilecek şeyler içinde barındırıyordur.Kilit çözmeye eliniz yavaş yavaş yatkın olduktan sonra Polis araçlarına gözünüzü dikin gerçek ganimetleri o araçlarda bulacaksınız.İlk Başlarda Polis aracından Silah,Tabanca çıkmamaktadır.Görevleri biraz ilerlettikten sonra silahlar ve tabancalar bulabilirsiniz..Oyunda mermi zor bulunmakta bu nedenle Silah ve Tabanca kullanmaktan çekinin sadece zor durumlarda kullanın.Safe Houseların genelinde”Trader(Market)”bulunmaktadır
ihtiyacınız olan bir çok şeyi orada bulabilirsiniz buna mermide dahildir ve pahalıdır.
Çevrede gezinirkende Özel Fiatlara sahip Traderlerde bulabilirsiniz.Bakmaktan çekinmeyin.
Normal Traderler Beyaz Dolar işaretini taşırken, Özel Fiatlarda malzeme sunan Traderler Mavi Dolar işareti taşımaktadır.Mal satın alabilmenin yanında sizlerde Traderlere mal satabilmektesiniz.

Oyun craft sistemine dayalı olduğu için üretmek istediğiniz şeyin bir şeması veya nasıl üretileceğine dair bilgilerin olduğu bir kağıt parçası lazım normal olarak.
Burda”Blueprints” Devreye giriyor.
Blueprintsler her yerde bulunmaktadır,Örnek vermek gerekirse ana görevin geçtiği bölgelerin çevresinde,yan görevlerden ve normal olarakta serbest olarak gezindiğimiz mapte blueprint’ler bulunmaktadır.Bunlara rastlamak için loot yapmayı seviyor olmanız şart.
Blueprintsleri eşya üretiminin dışında zombi öldürmek için kullandığınız materyallere(sopa,boru,pala,polis copu,balta,balyoz vb.)belirli efektler ekleyebilmektesiniz.
Örnek vermek gerekirse Ateş,Elektrik,Zehir vb.Her biri silaha ayrı özellikler eklerken bir okadarda hasar artışı sağlamaktadır.Blueprintslerin değerli olup olmadığını renginden anlayabilirsiniz.
Sıralaması basittir Beyaz,Yeşil,Mavi,Mor,Turuncu.Turuncu Blueprinte en değerli blueprintedir ve bulunması zordur.Beyazdan Turuncuya doğru verilen özellikler artmakta.
Bu renk sıralaması normal saldırı için kullandığımız materyallerdede geçerlidir.
Artı olarak işin içine ”Gold-Altın” materyaller girmektedir ve normal şartlarda elde edilebilen şeyler değildir.Gold-Altın Materyaller
Gold-Altın materyalleri elde etmenin Dört yolu vardır.Bunlar Zombie İnvasion,Docket,Bozak Horde Arena,Harran Prison’dır.DOCKET
”Docket”
Docket geniş çaplı bir materyaldir ve loot mantığı ile elde edilememeklen beraber farklı türleride vardır Bunlar ;
”Bozak Docket”
Bozak Horde Arenasının bölüm geçiş ödülleri arasından biridir ve Gold-Altın materyallerin çıkması olasıdır.
”Premium Dockets”
Oyun içinde herhangi bir şekilde elde edilemeyen ve Gold-Altın Materyallerin çıkma olasılığı en yüksek olan Docket’dır.Elde etmenin bir çok yolu vardır
”Paintjob Docket”
Araç boyası elde etmenize olanak sağlayan docket’dır.Normal şartlarda elde edilemeyen sadece özel etkinliklerde düzenlenen görevleri yaparak kazanabileceğiniz Docket’dır.Bu Docket’ı elde edebilmek ve kullanmak için”The Following”DLC’sine sahip olmanız gerekmektedir.
Paintjob Docket’lara”Gold Paintjob Docket”Örnek gösterebiliriz.

Bütün kazandığınız Docket’lar”Quartermaster”a gider ve oradan kullanırsınız.
Bozak Horde Arenası
”Bozak Horde Arenası”
Bozak Horde Arenası bir ek pakettir ve aşırı zor parkur ve aşırı güçlü zombilerin bulunduğu haritadır.
en son girilmesi gereken bölümler arasında yer alır ve girmeden önce tüm yeteneklerinizi maksimum seviyede olması sizin yararınıza olacağınıda unutmayın.
Bozak Horde Arenasına Bozak Horde posterinden erişebilirsiniz bu posterden her şehirde sadece 1 tane vardır.Görev seçebildiğiniz bölümden Bozak Horde’yi seçerseniz sizi bulunduğunuz şehirdeki Bozak Horde posterine yönlendirecektir.Bozak Horde Arenasında yer yer bolter’lar gelmektedir elinizden geldiğinde çabucak bütün bolter’

SteamSolo.com