Albion Online Guide

Albion Online Yeniler İçin Balıkçılık Ve Para for Albion Online

Albion Online Yeniler İçin Balıkçılık Ve Para

Overview

Bu rehberde sizlere Albion Online’da yeni başlamış kişiler için nasıl balıkçılık yapılır ve nasıl bu işten para kazanılır bunu göstereceğim.

Balıkçılığa Giriş


Şimdi oyuna başladık M ile Dünya haritasını açtınız.Haritada çemberler içerisinde olan şehirlerden hangisine yakın olduğunuzu bulun ben bu rehberi yaparken Fort Sterling’deydim


Resimde gördüğünüz skill ağacını açtığınızda balıkçılığa başlamak için gerekli olan skilli görüyorsunuz haritada bulunan taş,ağaç,maden vb. kaynaklardan belli bir miktarda topladıktan sonra bu skill açılacak ve kendinize balık oltası alarak balıkçılığa başlayabileceksiniz.

Balıkçılığa başlama ve bazı detaylar


Resimde gördüğünüz gibi marketi olan herhangi bir bölgenin marketine gidip kendinize fishing road yani olta alarak balık tutmak için gerekli en önemli eşyaya sahip olmuş olacaksanız.Eğer bende para yok ne yapmalıyım diyorsanız balıkçılığa başlamadan önce gidin ve diğer bölgelerdeki kaynakları toplayın kendinize balık oltası alacak kadar para kazansanız yeterli zaten resimde gözüktüğü üzere aşırı pahalı değildir oltalar.Ya benim iyi kötü param var olta aldım tamam sonra ne yapıcam diyorsanız ilk olarak M ye basıp haritada olduğunuz veya yakınında bulunduğunuz şehri belirleyin daha sonra haritayı yakınlaştırarak şehirin yakınındaki bölgelerin TİER lerine bakın


Resimde görebildiğiniz üzere bölgelerin isimlerinin yanında Roma rakamları ile bölgelerin değerleri yani tierleri yazar peki nedir bu tier olayı:Tier o bölgede bulunan yaratıkların,toplanabilir olan öğelerin vs seviyrlerini gösterir yani T5 olan bir bölgede T3,T4,T5 kaynak bulursunuz gibi,siz balıkçılığa yeni başladığınız için T3 olan bölgelerde balık tutun çünkü sizdeki olta henüz T3 olduğu için maks. T3 düzeyindeki balıkları yakalayabilirsiniz.

Birde biraz para kazandıktan sonra gibip kendinize binek olarak Ox yani öküz alabilirsiniz size ekstra taşıma kapasitesi verecektir alabiliyorsanız T4 alın alamıyorsanız T3 te idare edecektir.

T3 Ox:

T4 Ox:

Nerede ve Nasıl Balık Tutulur

Az önce söylediğim gibi kendinize uygun Tier’e sahip bölgeye gittikten sonra N tuşu ile bulunduğunuz bölgenin haritasını açın ve haritada su olan yerlere bakın Örnek:


Daha sonra su olan bu bölgelerden herhangi birine gidin isterseniz rastgele bir yere oltanızı atın isterseniz de tekli olarak veya grup olarak yüzen balıklara oltanızı atın.Balık tutmak için suyun kenarına gidin oltanızın envanterde olması yeterlidir elinize almanıza gerek yoktur,dediğim gibi suyun üstüne gidip suya doğru farenizi götürünce farenizin şekli değişicektir farenizin şekli değişince sol fare tuşuna basılı tutup oltanızın ne kadar uzağa atılacağını seçin.
NOT: Rastgele bölgelerde durup balık tutmak yerine haritada bulunan su kaynaklarını dolaşın ve balık gruplarını yakalayın ve belli bir bölgede çok uzun süre balık tutmayın belli bir noktadan sonra balık yerine taş ağaç tutmaya başlıyorsunuz.

Balık tuttuğunuzda blop tarzı bir ses gelir ve oltanızın ucu suya dalıp çıkar bunu görünce sol fare tuşuna basılı tutun

Böyle bir görsel çıkıcak ama sol fare tuşuna basılı tut sonra biraz bırak sonra tekrar basılı tut yapa yapa gözüken oku yeşil bölgede tutmak.

T4 balıkçılığa giriş ve bazı ekstralar

Oyunda belli bir miktar T3 olta ile balık tuttuktan sonra T4 olta ve balıkçı kıyafetleri almanız için gerekli olan skill açılacaktır.


Resimde gözüktüğü üzere skill siz balık tuttukça level kazanıcak ve sizde daha iyi kalitede olta ve kıyafetler alabiliyor olacaksınız.
T4 Olta: T4 ve altı balık tutmanızı saplar ve her olta tier atladığında balık tutma hızınızda artar.
T4 Kıyafet:Siz balık tuttukça stacklenir ve sizin T4 balık tutma şansınızı arttırır.
T4 Çanta:Tuttuğunuz balıkların ağırlıklarını % olarak azaltır genellikle balıkçılar bu çantayı kullanmaz fakat başlangıçta para kazanana kadar kullanılabilir.
T4 Şapka:Siz balık tuttukça stacklenir ve sizin T4 balık tutma şansınızı arttırır.
T4 Ayakkabı:Siz balık tuttukça stacklenir ve sizin T4 balık tutma şansınızı arttırır.

Kıyafetler birbirinden bağımsız olarak sizin Tier’inizde olan balıkları tutma olasılığınızı arttırır yani Kıyafet Şapka Ayakkabı size 3 tane olacak şekilde buff verir 10 Stack maks Stack sayısıdır ve her biri % 0.25 gibi bir şans verir size.

Ekstra oalrak alınabilecek eşyalar:
fisherman journal T4 (empty) olarak markette satılan bu kitaplar siz balık tuttukça yavaş yavaş dolar ve fisherman journal T4 (Full) olur resimde gözüken siz balık tutmaya başlayınca kitabın görünen şeklidir siz marketten fisherman journal T4 (empty) olanı satın alıcaksınız bunu her tier arttığınızda bir üst tier kitap alarak yapın bu kitapların boş halini 3-4 K silver’a alırken full hallerini 15-20 K silver’a kadar satabilirsiniz ve her tier arttıkça kitapların değeride artar mesela T4 full 20 K ise T5 full 35 K olabilir.

T6 olana kadar ?

T6 balıkçı olana kadar yani


Balıkçılık yeteneğiniz 30 lvl olana kadar yakaladığınız tüm balıkları,yosunları gidin markette satın böyle böyle para biriktirin T6 ve sonrasında ne yapılacağını daha sonra farklı bir rehberde size anlatacağım.
Not:Balıkçılık başlarda size az para kazandırır ve T6-T7 olana kadar emek ister ama T6-T7 olduktan sonra yapacağınız işlemler ile çok para kazanmaya başlarsınız(Şuan T5 balıkçıyım ortalama 2-3 saatte maplerde dolaşa dolaşa 1 M 1,5 M kazanıyorum ve balıkalrı dümdüz satıyorum)

SteamSolo.com