Kingdom Come: Deliverance Guide

Kingdom Come: Deliverance Türkçe Rehber for Kingdom Come: Deliverance

Kingdom Come: Deliverance Türkçe Rehber

Overview

Dev Rehber Sürekli Güncellenecektir.

OYUNUN KONUSU


Hikaye, 1403’te Bohemya’da bir savaş sırasında gerçekleşir. Macar kral Sigismund’un emirlerine göre, Kuman paralı askerler, büyük bir gümüş kaynağı olan maden köyü Skalitz’e saldırdılar. Bu katliamdan kurtulanlardan biri de, demircinin oğlu olan Henry’dir. Fakir ve intikamcı Henry, Sigismund’un istilasına karşı direniş hareketine liderlik eden Lord Radzig Kobyla’ın hizmetine girer. Henry, öldürülen ailesi için adaleti sürdürürken, Bohemya’nın haklı kralını ve Sigismund’un üvey kardeşi Wenceslaus IV’ü tahta geri getirme çabası içerisindedir.

KARAKTERLER

Sigismund of Luxembourg

Lüksemburglu Sigram (15 Şubat 1368 – 9 Aralık 1437), ayrıca Kızıl Tilki olarak da adlandırılan Bohemyalılar, Macaristan Kralı ve Hırvatistan, Almanya, Bohemya, İtalya ve daha sonraki bir tarihte Kutsal Roma İmparatorluğu İmparatoru İmparatoru idi. Charles IV’ün oğlu ve Bohemya’nın Wenceslas IV’ünün küçük üvey kardeşi idi.

Radzig Kobyla

Sir Radzig Kobyla, Skalitz’in Lordu ve Bohemya Kralı Wenceslas IV’ün güvenilir bir adamıydı.
1403 yılında, yerleşiminin Macaristan Kralı Sigismund’un emriyle bir Kuman ordusu tarafından saldırıya uğradığı ve tahrip edildiği zaman, Rattay kentine kaçtı ve iltica etti.Lord Hanush, şehrin Alt Kalesi’ne, askerleri ve Skalitz’in kurtulanları olarak bir sığınak verdi.

Hans Capon

Hans Capon, genç Bohemyalı bir soyluydu ve Rattay’ın pazar kasabası varisiydi.1403’te hüküm sürmek için çok gençti. Sir Hanush, tarafından yönetiliyordu. Rattay’ı 1390’dan önce yöneten babası olan Leipa Henry, oyunun olaylarından önce öldü ve annesi Polna’da yaşıyor.

Hanush of Leipa

Leipa’dan Sir Hanush, 1403’te Rattay’ın Lordudur genç Hans Capon’un uzak akrabasıdır. Hans ona “Amca” olarak atıfta bulunsa da, bu muhtemelen ilişkilerinin ve ailesel durumlarının basitleştirilmesidir.

Henry

Genellikle “Hal” olarak adlandırılan Henry, Kingdom Come: Deliverance’ın ana kahramanıdır.
Henry, huzurlu Silver Skalitz köyünde yaşadı; babası Martin’den bir demirci olmayı öğreniyordu, Fritz, Matthew ve Matthias; ve kız arkadaşı olan Bianca ile zaman geçiriyor. Aynı zamanda gizli bir paralı askerden, annesinin onaylamamasına rağmen kılıç dövüşünü öğreniyordu.

Martin

Martin, Gümüş Skalitz köyünde yerel demirci ve Henry’nin babasıydı.
Skalitz’e taşınmadan önce, Martin Prag’da usta bir demirci idi, ama sonra bilinmeyen nedenlerle prag’dan ayrıldı. İmparator II. Charles’ı tanıyordu ve onu mükemmel bir hükümdar olarak görüyordu.

Henry’nin Annesi

Henry’nin annesi Skalitz vatandaşı, Martin’in eşi, yerel demirci ve Henry’nin annesiydi. Aile zengin ya da yüksek dereceli değildi, rahat ve oldukça mutluydular artık büyümüş oğlunun dünyayı,kavga etmeyi ve görmeyi öğrenmeye duyduğu istek konusunda endişe duymasına rağmen, bir demircinin dürüst yaşamını öğrenmesini tercih ediyordu.

Bianka

Bianca, ailesinin tavernasında hizmetçi olarak çalıştı ve ayrıca Henry’nin sevgilisiydi. En azından Henry’nin annesine göre oldukça zeki biriydi. Henry’nin babası da ona çok düşkündü, ancak bu onun bira yapma bilgisine daha fazla ilgisi vardı.

Theresa

Theresa, bir maden işçisi ve Rattay değirmeninin sakinlerinden biri olan Gümüş Skalitz vatandaşıydı. O zeki ve güçlü bir kadındır ve Bohemya’nın adamları tarafından çok çekici kabul edilir.

Fritz

Fritz, Matthew ve Matthias’la birlikte Gümüş Skalitz’teki Henry’nin arkadaşlarından biriydi. Fritz bir antrenördür ve silahsız dövüşte Henry’e bilgi verebilir.

Matthew

Matthew, Henry ve Fritz ile birlikte Gümüş Skalitz’teki Henry’nin arkadaşlarından biriydi. Matthew bir antrenördür ve Henry’ye gizlilik hakkında bilgi verebilir.

Matthias

Matthias, Henry’nin Gümüş Skalitz’deki arkadaşı Fritz ve Matthew’la birlikte biriydi. Johanka için hisleri olduğu söylendi. Matthias oldukça vatanseverdi, Almanlar, Kral Wenceslas’ın onurunu müjdelediğini duyduktan sonra, Deutsch’un evinde gübre atıyordu. Bununla birlikte, Fritz ve Matthew gibi sorunlara karşı aynı itibara sahip değildir.

GÜNCELLENECEKTİR…

YENİ BAŞLAYACAKLARA İPUÇLARI

BAYATLAMIŞ BESİNLERİ TÜKETMEYİN

Tahmin edeceğiniz gibi, yemek her zaman yanınızda olması gereken bir kaynaktır, gerçek hayatta olduğu gibi, bayat ve nihayet çürümüş hale gelebilir (kurutulmuş etler ve meyveler hariç) yemek yiyeceğiniz zaman envanterinizi kontrol etmekte fayda var.

KILICINIZI KESKİN TUTUN

Savaşta hayatta kalma ihtimalinizi arttırmak istiyorsanız, kılıcınızı keskin tutmak önemlidir. Kılıcınızı keskinleştirmek için herhangi bir Demirciye gidin ve yakındaki bileme taşını arayın. Buradaki talimatlar, kullandığınız kontrol şemasına bağlı olarak değişir.

ŞIK VE TEMİZ GÖRÜNÜN

İstediğiniz şeyi almak için bir asil veya tüccar ikna etme konusunda sıkıntı yaşıyorsanız. Banyo yapın ya da güzel kıyafetler giyin; Bu onların lehine kazanmanıza ve başarı şansınızı artırmanıza yardımcı olacaktır. Daha düşük sınıflı vatandaşlarla konuşmakta sorun yaşıyorsanız, dilencilerin kıyafetlerini giymeyi ve kendinizi kirletmeyi deneyin.

TESLİM OLMAYI ÖĞRENİN

Eğer uzun süren bir kılıç dövüşü sırasında ölüme yaklaşıyorsanız, bazı düşmanlar teslim olmanıza izin verir, bu da oyununuzu uzun süre kaydetmediğiniz takdirde özellikle yararlıdır. Gururunuz ve yaralılarınızdan uzaklaşırken, en azından ilerlemenizi kaybetmeyeceksiniz.

OKUMAYI ÖĞRENİN

Bohemya Krallığı’ndaki maceranız boyunca, sık sık akademisyenlerle karşılaşacaksınız. Becerilerinizi kendi başınıza ilerletmek için size sunacak çok şeyleri olmasa da, size nasıl okunacaklarını öğretebilirler. Envanterinizde biriken bir sürü kitap var mı? Artık onları, dövüş ve simya gibi çeşitli becerilerinize yetenek kazanmak için okuyabilirsiniz.

ONURLU BİR ŞEKİLDE SAVAŞMAK ZORUNDA DEĞİLSİN

Bir düşmana yaklaşırken, fark etmeden önce oklarla vurmayı deneyin özellikle kafaya atış yapın (özellikle kaskları yoksa). Ayrıca at sırtında el silahlarıyla düşmanlara hızlıca zarar verebilirsiniz. Mesela, mesafeyi sürekli olarak korurken, bir düşmana zarar verebilirsiniz. Bu taktikler çok yararlı olmayabilir,ancak başlangıçta bir şansa sahip olmak için gerekli kılıç ve kalkanların olmadığı durumlarda etkili olabilirler.

AYRINTILI HARİTA HAZİNELER,AV SPOTLARI VB….

Oyunun Haritası
Hazine Sandıkları

Hazineleri maymuncuk kullanarak açabilirsiniz.

İlginç Bölgeler
Kamplar

Kamplar’da yemek yiyip uyuyarak oyunu kayıt edebilirsiniz.

Mezarlar

Kürekle kazıp,ganimetleri alabilirsiniz.

Mağaralar
Kazalar
Domuz Avı Yerleri
Geyik Avı Yerleri
Balık Avı Yerleri
Türbeler
Haçlar
Bahçeler

ZENGİN OLMAK ”ÇOK ZOR SANDIKLARI AÇMAK”


Bu şekilde çok zorlanmadan binlerce Groschen çalabilirsiniz.

Çok Zor Sandıkları Açma

Gerekli Olan Yetenek
Ana Seviye
Sarhoş Şansı
6
Eli Çabuk
6

Öneriler
1.

Soygun yapmadan önce mutlaka save alın, yakalanırsanız çaldığınız herşey boşa gider, ayrıca hapis cezası yiyebilirsiniz,buda şehirdeki itibarınızın düşmesi demektir.

2.

Çaldığınız eşyaları yanlızca değirmencilere satın.

3.

Soygun yaparken sessiz olun,çömelerek yada caps lock tuşunu kullanarak yürüyerek ilerleyin, ses çıkartıp yakalanmak istemessiniz.

TİER 5 ATLAR

Oyundaki En iyi Atları sizin için listeledim.

İsim
Hız
Kapasite
Cesaret
Dayanıklılık
Şehir
Al-Buraq
27
252
15
410
Neuhof
Kanthaka
39
196
20
410
Uzhitz
Sleipnir
39
260
18
250
Uzhitz
Savaş Atı Jenda
40
268
17
450
Merhojoed

KONSOL KOMUTLARI

Komut istemine erişmek için ~ tuşuna basın

** Komut kullanmak başarımları kapatmaz. **

GENEL

wh_pl_showfirecursor 1 – Bu, herhangi bir yayı hedeflerken artı işareti ekler.

cl_fov X – Bu komutlar görüş alanını X olarak ayarlar (varsayılan 60’dır)

g_showHUD 0 – Bu HUD’u devre dışı bırakır. HUD’u yeniden etkinleştirmek için 0 ile 1 arasında değiştirin.

wh_ui_ShowCursor 0 – Ekranın ortasındaki muharebe imlecini devre dışı bırakır. (Nesnelerle / NPC’lerle / Envanterle etkileşimde bulunduğunuz her an kapalı tutmanız gerekeceğini unutmayın) <- Liens

wh_ui_ShowCompass 0 – Pusulayı açar. (Lütfen nesneler / NPC’ler / Envanter ile etkileşimde bulunduğunuz her an kapalı tutmanız gerekeceğini unutmayın)

OYUN AYARLARI

r_MotionBlur 0 – Bu hareket bulanıklığını devre dışı bırakır.

e_ViewDistRatio X – Bu, nesnelerin oluşturulmaya başladığı mesafeyi değiştirir (Düşük 50, Ultra 125’dir).

e_ViewDistRatioVegetation X – Ağaçların oluşturulmaya başlayacağı mesafeyi değiştirmek için bunu kullanın (Düşük 50, Ultra 65).

e_MergedMeshesInstanceDist X – Ve bu, çimin hareketli olduğu uzaklığı değiştirir (varsayılan 20’dir).

p_gravity_z X – Yerçekimi yoğunluğunu değiştirir (varsayılan -13)

r_ssdo = 0 – SSAO’yu Devre Dışı bırakır.

r_AntiAliasingMode = 0 – Anti Aliasing’i devre dışı bırakır.

r_VSync 0 — Bu Vsync’yi devre dışı bırakır.

%100 BAŞARIM

Alcoholic: Alkol bağımlısı ol.

Insomniac: İki gün ve gece uyuma.

Fatso: İki gün boyunca patlamaya hazır olun.

Anorectic: Üç gün aç kal.

Bookworm: Yirmi kitap oku.

Convict Spend: Üç gün hapis yatın.

Serial Killer: 200 İnsan öldürün.

Bard: Konusma yeteğinizde maksimum seviyeye ulaşın.

David Horak: 10.000 bitki toplayın.

Edward Kelly Brew: 15 çeşit iksir yapın.

Gambler: Zar oyununda 1000 groschen kazanın.

Haggler: Pazarlık ederek 2,000 groschen’ı kurtarın.

Hunter: Bag fifty game animals.

King Charming: Her kasabada ve köyde popüler olun.

Knightrider: Talmberg at yarışı kazanın.

Ranger: 50 km’den fazla yürüyün.

Stealth Killer: Yirmi düşmanını gizlice öldür.

Traveller: Haritadaki tüm yerleri keşfedin.

Level Cap: Maksimum seviyeye ulaşın.

Pilgrim: Tüm yol kenarlarındaki türbeleri ve Haçları bulun.

Scrooge: 5,000 Groschen Toplayın.

Thief: Toplam 30.000 Groschen değerinde olan eşya çal.

Fighter: Savaşta 100 Kombo gerçekleştir.

Sniper Kill: Tam Kafadan 50 düşman öldür.

GİZLİ BAŞARIMLAR

Spoiler Uyarısı: Bu başarımlar hikayede verdiğiniz kararlara göre açılır,okumak kendi sorumluluğunuzdadır.

Merciful:Ana görev sırasında kimseyi öldürmeyin (Runt hariç).

Blacksmith’s Son: İlk görevi tamamlayın.

Cavalier: Theresa’yı Kumandanlardan koru.

Awakening: Sir Radzig’in garnizonuna katıl.

Buddy: Kumanlardan Lord Capon’u kurtar.

Ginger: Gİnger’i haydutlardan kurtar.

Runt: Runtu Öldür.

Monk: Bir rahip ol.

B’astard: Gerçek babanın kim olduğunu bul.

Conqueror:Vranik’teki düşman kampını fethet.

Talmberger: Kuşatma görevindeki tüm isteğe bağlı hedefleri tamamlayın.

The End: Ana hikayeyi tamamlayın.

Firestarter: Skalitz’de hapse gir.

Sinner: Baba Godwin’le sarhoş ol.

Plague Doctor: Merhojed’deki tüm hastaları iyileştir.

McLovin : Theresa İle yat.

Casanova: Leydi Stephanie ile yat.

Judas:Gallows Brothers görevinde arkadaşlarına ihanet et.

Freud : Erik’in geçmişini öğren.

Master Huntsman: Talmberg’de bir avcı ol.

Robber Baron:Soyguncu Baron görevini tamamla.

Spoilsport: Üç idamı sabote edin.

Bad Trip: Şeytanla dans etmek.

Virgin:Bekar kal ve tüm oyunu bir bakire olarak tamamla.

EMEĞE SAYGI

SteamSolo.com