AdVenture Capitalist Guide

Oyuna Giriş for AdVenture Capitalist

Oyuna Giriş

Overview

Oyuna başlarken bilmeniz gereken taktikler, oyunun arayüzü hakkında özet bir bilgi istiyorsanız hepsi bu rehberde!

Oyun Hakkında Temel Bilgiler

Hepinize merhaba arkadaşlar. Bu rehberde sizlere oyunun arayüzü, nasıl oynamalısınız, neler yapmalı, neler yapmamalısınız gibi ufak ufak bilgiler vereceğim.
Oyunda üç adet yer vardır: Dünya, ay, mars. Zaman zaman eventler olmakta, bunlara sonra değineceğim.
Şu anki konumuz dünya 😀
Oyuna ilk olarak girdiğinizde oyun size biraz karmaşık gelebilir.
İlk olarak kapitalizm dünyasına limon satarak giriyorsunuz. Her limon resmine tıklayışınızda belirli bir süre içersinde belirli bir miktar limon satılıyor ve bu limonların parası size geliyor. Yani ilk olarak sürekli limon resmine tıklamanız gerekiyor.

Manager (Müdür) alımı:

Sürekli aynı yere tıklamak zor olacağından oyun bize bir imkan sunuyor: Oturduğunuz yerden para kazanma. Bunun için yapmanız gereken soldaki manager bölümüne tıklamak.
Bu bölümde paranızın yettiği müdürü aldıktan sonra siz de göreceksiniz ki müdürün alanında ilgili olduğu şey kendiliğinden satılmaya başlıyor.
İşte bu kadar basit. Oyunun mantığı bu. Şimdi asıl kafanızı karıştırabilecek bölümlere gelelim.

Bir dükkanın seviyesini atlatma:

Nasıl müdür alınacağını, oyuna nasıl başlayacağımızı öğrendik. Şimdi sırada kazandığımız parayı nasıl artıracağımız var.
Bu resimde de gördüğünüz gibi bir dükkanın altında sarı renkli yerler var (başlangıçta olması gereken turuncu). Bu yerler sizin dükkanınızın seviyesini atlatıyor. Bu turuncu yerlere tıklayarak seviyesini yükselttiğiniz dükkandan aldığınız karı artırabilirsiniz.

Unlocks (Dükkan Hedefleri):

Turuncu yerlere tıklayarak kazandığımız parayı artırdık evet, fakat nereye kadar?
Resimde de gördüğünüz gibi oyunun ana menüsünün sol tarafında unlocks diye bir kısım var. Bu kısımdan hangi dükkanı kaçıncı seviyeye çıkarmanız gerekiyor bunu görebilirsiniz. Aynı zamanda unlocks kısmında yazan hedeflere ulaştığınız zaman size belirli ödüller vermekte (Örneğin; limon standını 100 seviyeye getir, limondan kazandığın para 2 katına çıksın). Bu hedeflere ulaşarak kazancınızı ciddi bir ölçüde artırabilirsiniz.

Upgrades (Ek kazanç satın alma) :

Ana menünün sol tarafından ulaşabileceğiniz upgrades kısmı, ek kazanç satın almanızı sağlar.
Örneğin resimde de gördüğünüz gibi, para vererek bütün dükkanlarımdan kazandığım parayı 5 katına çıkarabilirim.

Investors (Melekler) :

Oyunun en karmaşık kısımlarından biri de melekler. Melekler size bir çok avantaj sağlamakta. Belirli bir miktar meleğe karşılık olarak dünyanızı sıfırlıyorsunuz ve oyuna yeniden başlıyorsunuz. Evet, başlangıç için biraz zor olabilir fakat ilerleyen zamanlarda size çocuk oyuncağı gelecek.
Resimde de gördüğünüz gibi yukarıda mevcut melek sayım, aşağıda sıfırlarsam kazanacağım melek sayım yazıyor. Ufak bir ipucu:
Dünyanızı sıfırlayınca mevcut meleklerinizin sayısı da sıfırlanıyor. Bu yüzden sıfırlayacakken mevcut kelebek sayınızın 1,5 veya 2 katı kadar melek kazanacağınızdan emin olun yoksa zarar edersiniz.
Melekleri neden satın almalıyız?
Melek ile satın alınan müdürler olduğu için. Bu müdürlerin parayla alınan müdürlerden farkı tıklamaktan daha çok iş yapmaları. Bu müdürler aynı upgrades kısmında olduğu gibi sizin kazancınızı artırıyor. Aynı zamanda upgrades kısmında angel upgrades diye bir menü var. Bu menüden melek karşılığında upgrade satın alabiliyorsunuz. Ancak az önce dediğim gibi meleklerle satın alınan müdürler veya upgradeler, parayla satın alınanlardan daha çok işinize yarıyor. Bu yüzden melekler oyunun en önemli kısmı.

X1, X10, X100, MAX Ne Anlama Geliyor? :


Oyunun sağ yukarısında bulunan bu kısım bir dükkanın seviyesini atlatırken ne kadar atlatacağınızı seçmenizi sağlıyor.
x1 ile bir seviye, x10 ile on seviye, x100 ile yüz seviye ve max ile artırabildiğiniz kadar (yani tüm paranızla) seçtiğiniz dükkanın seviyesini artırmanızı sağlıyor.

Career (kariyer):

Sol yukarıda kariyer kısmı bulunmakta. Bu kısım 4 farklı yere açılıyor.

  1. Swag:

    Resimde gördüğünüz tablo oyuna ilk başladığınızda bomboş oluyor. Fakat yavaş yavaş dükkanlarınızın seviyesini artırınca ve zenginleşince buraya yeni yeni şeyler ekleniyor.

  2. Stats:

    Bu bölümde tüm oyun hayatınız boyunca yaptığınız şeyler yazıyor. Kaç defa oyunu sıfırladğınız, oyuna başladığınızdan beri kaç dolar kazandığınız gibi.

  3. News:

    Bu kısım haberler kısmı. Oyunun son güncellemesinde neler olduğu gibi bilgiler yazmakta.

  4. Connect us:

    Oyunu bazı yerlerde paylaşarak, oyunu sosyal medya hesaplarından takip ederek oyun içi ödüller kazanmanızı sağlıyor. (Bizi Facebook üzerinden paylaş 10 gold kazan gibi)

Gold (Altın):

Şimdi şu bahsi geçen altından bahsedelim. Altın oyunda parayla satın alınmakla birlikte zaman zaman gerçekleşen eventlerde, zaman zaman kazandığınız spinlerden alabiliyorsunuz.
Altınlar ne işe yarar?
Upgrades kısmında gold upgrades kısmı var. Buradan belirli bir miktarda altın vererek güçlendirme satın alabiliyorsunuz. (Örneğin, dünyaya sınırsız x3 veya 2 günlüğüne x10 gibi.)

Evren parası (Ben adlandırdım :D):


Resimde gördüğünüz üzere benim şu anki paramın altında, kaç altınım olduğu yazan yerin yanında bir para sembolü var. Bu parayı, adventure kısmından (aşağıda ortada duruyor) yüksek bir miktara alabilirsiniz. (Her alışınızda basamağı artıyor [Örneğin, ilk paranızı 1 milyona aldıysanız ikincisini 1 milyara alabiliyorsunuz.] Şunu da söylemeliyim ki aynı anda birden fazla para almayın, teker teker alın. Çünkü birden fazla alınca daha fazla para kesiyor.)
Bu paralar ne işe yarar?
Benim evren parası olarak adlandırdığım 10 parayla 1 tane altın bilet satın alıyorsunuz. (Evren parası aldığınız bölümden.) Bu altın bilet ile yukarı koyduğum resimde gördüğünüz gibi bir dükkanınızı altına boyayabiliyorsunuz. Bu da daha fazla kazanç anlamına geliyor.

Peki Ya Oyunda Değilken? :

Oyunda değilken ne olacak diyorsanız, satın aldığınız müdürler sizin için iş yapmaya devam edecek ve siz de para kazanacaksınız <3

Oyun Hakkında Ek Bilgiler

Oyunun temel bilgileri dışında ek olaraktan farklı bölümleri de bulunmakta. Bu bölümde onlardan bahsedeceğim.

Search Adventure

Macera araştır kısmı. Oyunun alt kısmında ortada bulunmakta. Bu kısım 4 farklı yere ayrılır.

  1. Gezegenler Arasında Geçiş Yapma:

    Oyunda biraz kasıldıktan sonra hatırladığım kadarıyla 1 milyon dolara dünyaya ek olarak ay ve marsı açabiliyorsunuz. Ancak 3 gün beklemeniz gerek.
    Ay ve mars üç gün sonra açıldıktan sonra (ikisini de açmak zorunda değilsiniz, aynı anda açmasanız da olur) dünyaya başlarmış gibi ay ve marsa da başlayabilirsiniz. Sistem tamamıyla aynı. Bu yüzden bu rehberde ay ve marsta nasıl zengin olabilirsiniz gibi konulardan bahsetmeyeceğim.

  2. Currency Exchange:

    Evren parası ismini verdiğim kısım. Buradan başlangıç için çok yüksek miktarlarda olan evren parasını alabilirsiniz. Ancak dediğim gibi her alışınızda bir basamak artmakta (İlk parayı 1 milyona aldıysanız ikinci parayı 1 milyara alacaksınız).

  3. Altın Para:

    Bu kısımdan her 10 evren parası karşılığında bir altın parası alabiliyorsunuz.

  4. Events:

    Etkinlikler kısmında zaman zaman gelen yeni dünyalar bulunmakta. Bu dünyaların da belirli bir süresi var tabii. (Örneğin 2 hafta duracak sonra yok olacak vs.) Bu dünyalarda kasılmak dünya, ay ve marsa göre daha zor. Fakat size belirli görevler vermekte. Bu görevleri yaptığınız zaman aynı şekilde ödüllerini de alacaksınız.

    Profit Martians:


    Resimde gördüğünüz profit martians kısmından da biraz bahsetmek istedim.
    Bu kısımı çalıştırarak Marslılardan kazandığınız parayı artırabilirsiniz. Bu para artırmasının tabii ki de bir süresi var. Bu süreyi tıpkı oyunun başında limonlara yaptığınız gibi tıklayarak uzatabilirsiniz.(Maalesef ki bunun için manager alamazsınız.) Aynı zamanda profit martians bittiği zaman 3 saat sonra geri gelecektir, bunun için endişelenmenize gerek yok. Ve yine bu süreyi kısaltmak isterseniz yanına tıklamanız yeterli olacaktır.
    Mars neden gri? Diye bir ek sorunuz olacaksa hemen yanıtlayayım dedim. Hepsini altın yapınca griye dönüşüyor. Ve 33 evren parası karşılığında x77 gibi bir şey alıyorsunuz, yanlış hatırlamıyorsam :D.

    Son olarak ufak bir bilgi vereyim dedim: En kolay marsta, ardından dünyada, sonra ayda ve en son olarak eventlerde kasılabilirsiniz.
    Eğer emek vererek yazdığım rehber hoşunuza gittiyse beğenmeyi ve değerlendirmenizi yaparak yıldız vermenizi rica ederim. Bu benim ilk rehberim olduğu için hatalarım olabilir, kusura bakmayın. Okduğunuz için teşekkür ederim <3

SteamSolo.com