The Escapists Guide

Türkçe Rehber - The Escapists for The Escapists

Türkçe Rehber – The Escapists

Overview

The Escapists oyunu hakkında bütün bilgileri bu rehberde öğreneceksiniz.Hapishanelerde hayatta kalmaktan çok kaçmaya çalıştığımız strateji tabanlı oyundur. Kendimizi geliştirerek, çeşitli alet edevat oluşturarak ve kullanarak hapishaneden kaçmaya çalışıyoruz. Bazen geceleri gardiyan elbisesiyle dolaşıp kaçma noktası ararız. Bazen kendi hücremizin demirlerini yatak örtüsü ile kapatıp çukur kazmaya çalışırız. Bazen de hücrenin yukarısında bulunan havalandırmaya sızmaya… Oyun mekanizmasını, bilmeniz gerekenleri, tüm üretimleri(crafting), ipuçlarını ve kaçma planını deneyimlerimle ve öğrendiklerimle sizlere sunuyorum.Türkçe konuşmalar gelmiştir(En altta)NOT: Bu rehberde imleci resimlerin üstüne getirirseniz resmin açıklaması ya da ingilizcesi yazar.

Oyun Mekanizması

Profil kısmında 3 farklı bar bulunmakta. Başlangıçta 100 üzerinden 30 olarak başlarsınız. Bu barları yükseltecek bir şeyler yapmadığınız takdirde her geçen gün azar azar iner. Bu barlar nedir ve nasıl geliştirilir?

Strenght (STR) = Güç

Gücünüz arttıkça canınızda artar. Egzersiz zamanı(Exercise Period) ya da boş zamanlarda spor odasında gücünüzü geliştirebilirsiniz. Her 2 Güç puanı size +1 can verir.

Speed (SPD) = Hız

Yürüyüş hızınızı ve vurma hızınızı gösterir. Spor odasında koşu bandında yükseltebilirsiniz.

Intellect (INT) = Bilgi

Bir şeyler üretirken o eşyanın yapabilme gücünüzü gösterir.İş başvurularında yeteri kadar bilgi sahibi olmanız gerekir. Kütüphanede kitap okuyarak ya da internet de araştırma yaparak arttırabilirsiniz.

Profilinizde görünmeyen barlar

Attack (ATT) = Atak

Gücünüze bağlı olarak vurma sayısı.Gücünüz 10-20 arası +1 Atak puanı eklenir. Diğer her 20 puan arttığında +1 Atak puanı eklenir.

Defence (DEF) = Savunma

Farklı kıyafete göre savunma sağlanır (Kıyafetler Üretme kısmındadır). Düşmandan gelen saldırı puanını azaltır.

Opinion (OPN) = Görüş

Diğer mahkumların ya da gardiyanların sizin hakkınızdaki görüşüdür. Eğer mahkum/gardiyanın ismi kırmızı ise sizin hakkınızdaki görüşü kötüdür ve sizi gördüğü yerde vurabilir. Sarı ve Yeşil ise iyidir. Eğer satış yapacak Mahkumun görüşü kötü ise size eşyaları pahalıya satar.Mahkumların sunduğu görevlere Hayır(No) derseniz sizin hakkınızdaki görüşü azalır. Mahkumların görüşünü yükseltmek için onlara hediye ve para verebilir ya da onlardan aldığınız görevleri yerine getirebilirsiniz.

Sol üst kısımda görünen barlar

Para

Sahip olduğunuz parayı gösterir. Mahkumlardan eşya satın alırken veya hamkumlara para hediye ederken kullanılır. İş sahibi iseniz işe bağlı olarak iş sonu paranız artar. Her öldüğünüzde ya da yakalandığınızda paranız eksilir.

Can

Canlarınız gücünüze bağlı olarak artar.

Aranma Seviyesi

Aranmanız %50’nin üstünde ise yeni bir iş sahibi olamazsınız.
Aranmanız %90’nın üstünde ise gardiyanlar size saldırır ve dışarıda iseniz sniper kuleleri ateş eder.
Nelerden dolayı yükselir;

  • Normal davranmıyorsanız(masanın üstüne çıkmak vb) %10 artar
  • Gardiyanlara saldırıyorsanız %25 artar. (Üstüne sıcak çikolata dökseniz bile aynı artar)
  • Contraband Pouch(Kaçak çantası) olmadan dedektörlerden geçerseniz anında %100 olur.
  • Hapishane dışında veya Gardiyan kıyafeti olmadan çatılarda dolaşırsanız anında %100 olur.
  • Uyku zamanında gardiyanlar sizi mahkum kıyafeti ile görürse direk hücre hapsine gönderilir. (Burada bir kaç gün kalırsınız çıktığınızda günler geçmiş olur)
  • Katılmadığınız bir rutin programında %100 olur ve herkes hücrelere gönderilir. Belirlenen süre boyunca hücrede olmadığınız takdirde sniper ile vurulursunuz.
Yorgunluk

Spor salonundaki aletleri kullandıkça ve kazmak/kesmek/yontmak eylemlerini yaptıkça artar. %100 olduktan sonra o eylemleri yapamazsınız.

Düşürmek için;
Sandalyeye oturabilir, yatakda yatabilir, yemek yiyebilir ve duş alabilirsiniz.

Gardiyanların Anahtarları

Oyunda anahtar elde edebilmemiz için hangi gardiyanda hangi anahtar var bilmeliyiz.
Her oyuna başlarken solda ki gibi ilk 5 gardiyan anahtar sahibi oluyor. Ve sırası hiç bir zaman değişmez. İsterseniz oyuna başlarken gardiyanların ismini kendinize göre değiştirin yada sırasını ezberleyin size kalmış. Gardiyanı yere düşürdükten sonra anahtarını kaçırmayın anahtarın kalıbını çıkarıp anahtarı gardiyana geri verin. Vermediğiniz takdirde aranma seviyeniz yükselir ve kulelerin sniper vuruşları ile ölürsünüz.

Bilmeniz Gerekenler

Bu kısımda oyuna başlamadan önce bilmeniz gereken oyun bilgileri bulunuyor.

Hapishaneler bölümünde hapishane hapishane kaçmanızı sağlayacak kaçış yolları vardır.

  • Oyunda bazı eşyalar illegaldir. İllegal olan eşyalar kırmızı renkte yazar. Gardiyanlar sizde olduğunu anladıklarında o eşya/eşyaları alır ve sizi hücre hapsine gönderir.
  • Program saatlerinde(örneğin Yoklama saati) o yerlere bir kere gözüküp başka yerlere gidebilirsiniz. Fakat başka yerde gardiyanlar sizi gördüğünde size kızar ve aranma seviyeniz az artar ama size saldırmazlar.
  • Programda gidilmesi gerek yere hiç gitmezseniz kırmızı alarm verilir. Herkes hücrelerine gönderilir. Göründüğünüz yerde yere serilirsiniz.
  • Bir eşyanın özelliklerini öğrenmek için imleci onun üstüne getirin ve Shift tuşuna basın.
  • Düşmanınızdan gelen saldırıyı en aza indirmek için kıyafetlerinize yastık, kitap veya metal ekleyerek defansınızı arttırırsınız. Dedektörden geçerken alarm vermez.
  • Işıklar kapandıktan sonra hücre dışında gezerken sizin uyumadığınızı farketmemeleri için yatağa Yatak Mankeni koyun.
  • Yemekhanede bulunan çatal, bıçak ve kaşığı; kırmak, kesmek ve kazmak eylemlerini yapabilirsiniz. Malesef bu aletler ile yaparsanız sizin zamanınızı alır.
  • Hücrenizde ve ya başka bir yerde mahkum varken kırmak, kesmek ya da kazmak eylemlerini yaparsanız gardiyanları çağırır ve aranma seviyeniz artar.
  • Hücrenizin duvarını ya da başka bir duvarı kırdıktan sonra sahte duvarı koymak yerine Poster yerleştirebilirsiniz. Hiç bir alete ihtiyaç duymadan yeniden alıp geri koyabilirsiniz. Poster aşınmaz istediğiniz kadar kullanabilirsiniz.
  • Hapishanelerde havalandırma kanalları bulunur. Bir şeyin üstüne çıkarak veya mahkumların sattığı Stepladder adlı eşyayı yere koyup onun üstüne tırmanarak havalandırmaya geçiş yapabilirsiniz. Bu kanallar çeşitli bölümlere açılır. Bu havalandırma kanallarında istediğiniz illegal eşyaları saklayabilirsiniz. Havalandırmayı kesici aletler(plastik bıçak, kesici diş ipi, keski) ile açarsanız havalandırma kapakçığı kaybolur ve sahte havalandırma kapağı oluşturmanız gerekir. Fakat tornavida ya da elektirikli tornavida ile açarsanız havalandırma kapakçığı elinize gelir.
  • Havalandırma kapağını yerine koymazsanız ya da sahte kapak yerleştirmezseniz gardiyanlar farkeder. Tüm havalandırma kapaklarını kapatır ve içindeki illegal eşyaları alır.
  • Hücre parmaklıklarına yataklardan aldığınız çarşafı yerleştirirseniz hücrenin içinde ne yaptığınızı gardiyanlar göremezler. Fakat gardiyanlar çarfaşı oradan alabilme ihtimali var. Başka hücrelere de çarşafı yerleştirebilirsiniz.
  • Yorgunluğunuzu düşürmek için yiyecekleri yiyebilirsiniz, bi miktar yorgunluğunuz düşer. Yemek için envanterden o yiyeceği seçin ve üzerinize sol tık yapın.
  • Gardiyanları ya da mahkumları tek hamlede düşürüp ellerindekileri almanızda sağlayan Sıcak Çikolata yı kullanmak için envanterden sıcak çikolatayı seçip düşürmek istediğiniz kişiye sol tık yapın.
  • Işıklar kapanmadan sakın çatılarda gezmeyin!
  • Çatıya illegal eşya bırakabilirsiniz. Gardiyanlar orada devriye gezmez.
  • Çatıya çıktığınızda diğer bina ile bağlantıyı sağlayan bir demir olabilir. Bu demirin üstünden geçerek diğer binanın çatısına çıkabilirsiniz.
  • Çatıda bu demirler yerine bazen tel bağlantısı olur. Ve bu teller bir oduna bağlıdır. Diğer binaya geçmek için kopça denilen şeyi kullanarak diğer binaya kayabilirsiniz.
  • Çatıdan aşşağıya iniş yolu olmadığı zaman Çarşaftan yapılmış ipi kullanarak aşşağıya inebilirsiniz.
  • Çarşaftan ip ile indiğiniz gibi yukarı çıkabilmek için kanca kullanmanız gerekir.
  • Oyun içindeki dolaplarda saklanabilirsiniz.
  • Elinizde silah varken dedektörden geçerseniz aranmanız %100 olur fakat silahları profildeki silah kısmına koyarsanız dedektör alarm vermez.
  • Dedektörden eşya geçirmek için envanterinizde Kaçak Torbası olması lazım. Dedektör illegal eşyayı algılamaz.
  • Eğer hızlı olursanız dedektörden Kaçak Torbası olmadan eşya kaçırabilirsiniz. Dedektörden geçtikten sonra illegal olan eşyayı yere atın gardiyanlar sizi bayıltıktan sonra revirden geri gelip onlar yerden almadan eşyayı alabilirsiniz.
  • Bir gardiyanın anahtarını kaçırmayın. Anahtarı macuna yerleştirin ve kalıbını alın. Sonra anahtarı gardiyana geri verin. Silahını ve kıyafetini alabilirsiniz. Gardiyan uyandıktan sonra siz ona saldırdığınız için size vurabilir.
  • Masanızın içinde çok uzun süre boyunca illegal eşyaları barındırmayın. Rastgele bir zaman gardiyan sizin masanızı karıştırabilir.(Nadir olur ama tavsiyem hiç masaya koymayın)
  • Bazı hapishanelerde duvardan sonra sim siyah bir bölge bulunur. Bu bölgeden geçemezsiniz. Boşuna duvarı kırmayın. Ama altından geçebilirsiniz.
  • Bazı hapishanelerde devriye arabası olur. Bu arabalar üstünüzden ya da yanınızdan geçerken kırmak, kesmek, kazmak eylemlerini yaparsanız sizi farkeder.
  • Devriye arabasına çivili şerit tuzağını gideceği yola koyarak lastiğini patlatıp oyalayabilirsiniz.
  • Yer altında iken fazla alan kazmaya çalıştığınızda destek olmadığı için yukarısı çökebilir. Bu yüzden oyun sizin daha fazla alan kazmanızı engeller. Tahta Destek oluşturarak gerekli yerlere yerleştirerek daha fazla alan kazabilirsiniz.
  • Bazı hapishanelerde elektrikli teller bulunur. Bu telleri kesmeye çalışırsanız elektrik çarpar. Bu tellerin elektriklerini etkisiz hale getirmek için jeneratörü kapatmanız lazım.(Jeneratörün yanına gidip sol tıklamalısınız.)

————- Üretim ————-

Oyunda çeşitli malzemeleri birleştirerek kaçmanıza yardım edecek araç ve gereçleri nasıl yapıldığını burdan göreceğiz. Oyun sırasında 9 tuşuna basarak ya da fare ile sağ alt tarafta duran çekiç simgesine tıklayarak açılır.

Üretim(Crafting) bölümünde üretim yaparken yerleştirdiğiniz eşyaların sırası farketmez.

Oyun içinde crafting note denilen üretim notunda yapabileceğiniz aletlerin rastgele birinin nasıl yapılacağını gösterir.
Bu notlara bir daha bakmak için 8 tuşuna basabilir ya da oyun içinde sağ alt tarafta bulunan bu ikona tıklayarak istediğiniz zaman bakabilirsiniz.

Oluşturacağınız alete ya da eşyaya göre Bilgi(INT) puanı gerekir. Her eşyanın puanı altta bulunan tablolarda yazılmıştır. Oyun içinde profilde intellect yazan yerdir. İmleci intellect(Bilgi) kısmının olduğu bara götürürseniz yüzde kaç bilgi sahibisiniz öğrenebilirsiniz.

Alttaki tablolarda:
İtem yazan yer oluşturacağınız eşyayı belirtir.
Gerekenler kısmı oluşturmak istediğiniz eşyanın ihtiyaç duyduğu eşyaları gösterir.
Bilgi yazan kısım oluşturmak istediğiniz eşyayı yapabilme bilginizdir.

Aletler

İtem
Gerekenler
Bilgi
Aletsapı
Törpü + Kereste
30
Dayanıksız Kazma
Alet sapı+ Levye + Koli bandı
60
Normal Kazma
Dayanıksız Kazma + Kereste + Koli bandı
60
Sağlam Kazma
Normal Kazma + Kereste + Koli bandı
80
Dayanıksız Kürek
Alet sapı + Metal levha + Koli bandı
40
Normal Kürek
Dayanıksız kürek + Metal levha + Koli bandı
60
Sağlam Kürek
Normal kürek + Metal levha + Koli bandı
80
Çoklu Alet
Sağlam kazma + Sağlam kürek + Koldi bandı
90
Dayanıksız Keski
Törpü + Törpü + Koli bandı
40
Normal Keski
Dayanıksız Keski + Törpü + Koli bandı
60
Sağlam Keski
Normal Keski + Törpü + Koli bandı
80
Elektrikli Tornavida
Tornavida + Pil + Tel
80
Kesici İp
Diş ipi x3
40

Silahlar

İtem
Gerekenler
Bilgi
Atak Gücü
Sustalı Diş Fırçası
Diş fırçasını duvara doğru sağ click yapın
0
2/5
Sustalı Tarak
Tarakı duvara doğru sağ click yapın
0
2/5
Bıçaklı tarak
Tarak + Jilet
20
2/5
Topuz Çorap
Çorap + Sabun
30
3/5
Süper Topuz Çorap
Çorap + Pil
50
3/5
Tahta Sopa
Kereste + Koli bandı
40
4/5
Çivili Sopa
Kereste + Koli bandı + Çivi
70
4/5
Muşta
Koli bandı + Jilet
60
4/5
Kesici Cam
Cam kırığı + Koli bandı
30
4/5
Nunçaku
Kereste + Tel + Keresete
70
5/5
Kamçı
Kereste + Tel + Jilet
80
5/5
Sıcak Çikolata
Kupa + Çikolata + Çakmak
40
Anında yere serme

Kıyafetler

İtem
Gerekenler
Bilgi
Savunma
Revir Kıyafeti
Herhangi bir kıyafet + Çamaşır suyu
50
0
Gardiyan Kıyafeti
Revir kıyafeti + Mürekkep
50
+1
Yastıklı Mahkum Kıyafeti
Mahkum kıyafeti + Koli bandı + Yastık
30
+1
Sert Mahkum Kıyafeti
Mahkum kıyafeti + Koli bandı + Kitap
60
+2
Metal Mahkum Kıyafeti
Mahkum kıyafeti + Koli bandı + Metal
80
+3
Yastıklı POW Mahkum kıyafeti
POW Mahkum kıyafeti + Koli bandı + Yastık
30
+1
Sert POW Mahkum kıyafeti
POW Mahkum kıyafeti + Koli bandı + Kitap
60
+2
Metal POW Mahkum kıyafeti
POW Mahkum kıyafeti + Koli bandı + Metal
80
+3

Gizleme Aletleri

İtem
Gerekenler
Bilgi
Kağıt Macun
Tuvalet kağıdı ya da Lux tuvalet kağıdı + Süper yapıştırıcı
30
Sahte Duvar
Kağıt macun + Kağıt macun + Mürekkep
40
Sahte Havalandırma Kapağı
Kağıt macun + Kağıt macun
30
Sahte Çit
Tel x3
50
Poster
Dergi + Koli bandı
20
Yatak Mankeni
Yastık + Yastık + Çarşaf
30
Kaçak Torbası
Folyo + Koli bandı
50
Dayanıklı Kaçak Torbası
Folyo + Folyo + Koli bandı
70

Anahtarlar

İtem
Gerekenler
Bilgi
Erimiş Plastik
Tarak ya da Diş Fırçası + Çakmak
30
Macun
Diş macunu + Pudra
20
Anahtar Kalıbı (Hücre)
Macun + Hücre anahtarı
20
Anahtar Kalıbı (Aralık)
Macun + Aralık anahtarı
40
Anahtar Kalıbı (Giriş)
Macun + Giriş anahtarı
30
Anahtar Kalıbı (Personel)
Macun + Personel anahtarı
50
Anahtar Kalıbı (İş Yerleri)
Macun + İş Yerlerinin anahtarı
50
Plastik Hücre Anahtarı
Anahtar Kalıbı (Hücre) + Erimiş plastik
50
Plastik Aralık Anahtarı
Anahtar Kalıbı (Aralık) + Erimiş plastik
70
Plastik Giriş Anahtarı
Anahtar Kalıbı (Giriş) + Erimiş plastik
80
Plastik Personel Anahtarı
Anahtar Kalıbı (Personel) + Erimiş plastik
80
Plastik İş Yerleri Anahtarı
Anahtar Kalıbı (İş Yerleri) + Erimiş plastik
70

Karışık

İtem
Gerekenler
Bilgi
Kimlik Belgesi
Egzotik tüy + Mürekkep + Boş kimlik belgesi
80
Kanca Demiri
Levye + Koli bandı + Levye
60
Kanca
Kanca demiri + Halat
90
Kopça
Kereste + Tel
60
Çarşaftan İp
Çarşaf + Çarşaf
30
Pişmiş Yemek
Çiğ yemeği ocağa koy
0
Mum
Pil + Tel
30
Çorap
Kumaş x3
30
Çivili Tuzak
Çivi x2 + Koli bandı
50
Tahta Destek
Kereste + Kereste
20
Cilasız Sandalye
Kereste x3
30
Yelken
Kereste + Çarşaf
80
Sal Tabanı
Balsa odunu + Halat
80
Sal
Sal tabanı + Yelken + Halat
80

Jingle Cells (Bonus)

Bu kısımdaki üretimler Jingle Cells adlı bonus hapishaneye özeldir.

İtem
Gerekenler
Bilgi
Sulu Pişmiş Havuç
Ham pis havuç u fırına koyun
?
Güçlü Fener
Elfeneri + Halojen ampul
?
Aydınlatmalı Baret
Güçlü fener + Baret + Koli bandı
?
Su kabı
Kap + Bir şişe su
?
Magnetik İğne
İğne + Mıknatıs
?
Pusula
Su kabı + Magnetik iğne + Mantar
?
İtici
Yakıt + Çakmak + Metal boru
?

Duck Tapes Are Forever (DLC)

Bu kısımda bulunan üretimler sadece Duck Tapes Are Forever DLC‘sine özeldir!

İtem
Gerekenler
Bilgi
Ses Kaydı
Kaset + Kaset çalar
60
Silik Parmak İzi
Kirli Bardak + Pudra + Para bandı
60
Sahte Parmak İzi
Silik parmak izi + Mavi Macun
60
Metal Kenarlı Şapka
Lazerli kesici saat + Şapka + Metal
?
Alev Püskürtme Silahı
Saç spreyi + Çakmak
?

Escape Team (DLC)

Bu kısımdaki üretimler sadece Escape Team DLC‘sinde bulunur ve sadece o hapishanede kullanılır.

İtem
Gerekenler
Bilgi
Patlayıcı Karışım
Kömür + Potasyum + Gübre
60
Patlayıcı Bileşik
Karıştırma kabı + Patlayıcı karışım
40
Patlayıcı Mermi
Metal Koni + Patlayıcı Bileşik
40
Tank Namlusu
Metal boru + Metal boru + Koli bandı
20
Tank Atış Üssü
Dalgalı Demir +
Dalgalı demir + Koli bandı
20
Tank Tareti
Tank namlusu + Tank atış üssü + koli bandı
20
Fitil
Çakmak + Konik
80

Santa’s Sweatshop (DLC)

Bu kısımdaki üretimler sadece Santa’s Sweatshop DLC’sinde kullanılabilinir!

İtem
Gerekenler
Bilgi
Hediyeler
Tahta scooter + Ambalaj kağıdı + Para bandı
?
Hediyeler
Tahta Bloklar + Ambalaj kağıdı + Para bandı
?
Hediyeler
Tahta bebek + Ambalaj kağıdı + Para bandı
?
Hediyeler
Tahta top + Ambalaj kağıdı + Para bandı
?
Hediyeler
Tahta oyun kolu + Ambalaj kağıdı + Para bandı
?
Işıltılı Kurdele
Parıltı + Tuvalet kağıdı + Süper yapıştırıcı
?
Yılbaşı Işıkları
Ampuller + Tel + Pil
?

————- Meslek ————-

Meslek sahibi olarak para kazanabilir ve çeşitli meslek aletlerini çalmada kolaylık sağlar. Bir meslek sahibi iseniz sizin iş yeriniz hariç diğer iş yerlerine giremezsiniz. Her mesleğin farklı bir kotası vardır. Hangi meslekte ne yapmanız gerekir alt tarafta bulunuyor. Mesleğinizi İş Zamanında(Job Time) yapmazsanız yani kotayı doldurmazsanız meslekten kovulursunuz. İş zamanında kotayı doldurmadan dışarıda dolaşırsanız gardiyanlar sizi gördüğü zaman aranma seviyeniz yükselir.(Bazı meslekler hariç)

Nasıl meslek sahibi olunur?

Her hapishanede camlı ve tablolu bir bölüm olur.(Yukarıda) Buradan panoya yaklaşıp sol tıklamanız gerekir. Açılan meslek panosunda(Job Board) bulunan mesleklere sahip olabilirsiniz. Yeşil yazı ile yazılan meslek geçebileceğiniz boşta olan meslekler. Mavi ile yazılan meslek sizin mesleğinizi gösterir. Kırmızı ise birileri tarafından sahip olunan mesleklerdir. Bazı hapishanelerde ilk günden seçilmiş bir mesleğiniz olur. Mesleğinizi değiştirmek ya da meslek edinmek istediğinizde eğer istediğiniz meslek dolu ise hapishanedeki o mesleği yapan mahkumu iş zamanı oyalayıp işini tamamlamamasını sağlamalısınız. Mesleklere göre belirli bilgiye(INT) sahip olmanız gerekir ve bu mesleklerin kazançları farklıdır(altta).

Meslekler

Çamaşırhane Görevlisi
  • Depodaki kirli kıyafetleri çamaşır makinesine koyup temizlendiğinde temizliler bölümüne koyman lazım.
  • Çamaşır makinesi yıkadıktan sonra sarı renkte yanıp söner ve ses çıkarır.
  • Kotayı tamamlamak için 10 adet çamaşırın temizlenmiş olması gerekiyor.
  • Kotayı tamamladığınız sürece Gardiyan kıyafetini kaçırabilirsiniz. (Kaçak Torbası gerekebilir.)

Maaş = 25$ (Jungle Compound), 40$ (Center Perks)

Aşçı
  • Mutfaktan pişmemiş yiyecekleri alman ve onları fırına koyman lazım.
  • Piştikten sonra fırın sarı renkte yanıp söner. Pişmiş yiyecekleri alıp tepsilere koyman gerekiyor.
  • Kotayı tamamlaman için 10 adet donmuş gıdayı pişmiş gıdaya çevirip tepsilere koyman lazım.
  • İş bitimi fazladan pişmin gıdaları mahkumlarla aranı düzeltmek için verebilirsin ya da yorgun olduğunda kendin yiyip yorgunluğunu azaltabilirsin.
  • Pişmiş yemekler dedektörlerden geçer.

Maaş = 45$ (Shankton State Pen, Center Perks)

Demirci

Gerekli Bilgi Puanı= 70 (INT)

  • Kutudan metali alıp baskı makinelerinin üzerine koyun.
  • Metal plakalar olduktan sonra onları diğer kutuya koyman gerekiyor.
  • Kotayı doldurmak için 19 adet plaka kutuya girmiş olması gerekiyor.
  • İş bitimi bir şeyler üretmek için metal alabilirsin.
  • Metaller dedektörden geçemeyeceği için Kaçak Torbası gerekebilir.

Maaş = 70$ (Center Perks), 60$ (HMP-Irongate ve Shankton State Pen) 30$ (Banned Camp)

Hademe
  • Hademe odasından paspas, süpürge veya çapa alın ve hapishane çevresinde gördüğünüz kirleri aldığınız eşyalar ile temizleyin.
  • Çamaşır suyunu alarak mahkum kıyafetini revir kıyafeti yapıp sonra da onu mürekkep ile gardiyan kıyafetine çevirebilirsin.
  • Gardiyan kıyafetlerini mahkumların görüşlerini yükseltmek için kullanabilirsin.

Maaş = 25$ (Center Perks), 20$ (Diğer hapishanelerde)

Postacı
  • Posta odasından mektupları alın ve adreste yazan mahkuma teslim edin.
  • Postayı teslim ederken ya direk mahkuma verebilir ya da masasının üstüne bırakabilirsiniz.(Postayı masanın içine koyarsanız işe yaramaz)
  • Masanın üstüne bırakırken envanterden postayı seçin ve masaya doğru sol tıklayın.
  • Kotayı tamamlamak için 7 posta iletmeniz gerekiyor.
  • Bu işin yararı diğer mahkumların hücresine girdiğinizde gardiyanlar size kızmazlar.
  • Santa’s Sweatshop daki adı Task Master dır.

Maaş = 25$ (Center Perks), 20$ (Diğer hapishanelerde)

Marangoz

Gerekli Bilgi Puanı= 50 (INT)

  • Konteynırın içinden 3 adet kereste alın ve bunu bir mobilyaya çevirin.
  • Tamamlanmış ürünü artık mobilya kutusuna bırakabilirsiniz.
  • Kotayı tamamlamak için 10 adet mobilya oluşturun.
  • Dedektör gerektirmeyen hapishanelerde rahatça kereste alabilirsiniz.
  • Yeri kazdığınız zaman Tahta Destek ile daha fazla alanı kazabilme şansınız oluyor.

Maaş = 55$

Bahçıvan
  • Bahçeçıvan odasından bir çapa ya da tırmık alın.
  • Hapishane etrafındaki yabani otları temizleyerek kotanızı doldurun.
  • Şanslıysanız yabani ot aynı yerde iki kere çıkıyor.
  • Çoğunlukla çıktıkları yerler belirlidir.
  • Hapishanede serbestçe dolaşabilirsiniz(Mahkumların dolaşabileceği alanlarda). Gardiyanlar size kızmaz.
  • Bahçıvan odasında bulunan çapa 2/5 silah gücüne sahiptir

Maaş = 10$ – 30$

Terzi

Gerekli Bilgi Puanı= 30

  • Terzideki konteynırdan 3 kumaş alın ve bunları bir giyim eşyasına çevirip diğer konteynera koyun.
  • Kotanızı doldurmanız için 10 adet giyim eşyasını konteynera koymanız gerekiyor.
  • Topuz çorap yaparak mahkumlara hediye edebilirsiniz ya da silah olarak kullanabilirsiniz.

Maaş = 20$

Kütüphane Görevlisi
  • Kütüphaneden aldığınız kitapları isteyen mahkumlara teslim ederek işinizi tamamlarsınız.
  • Kitapları mahkumların masasının üstüne bırakırsanız(envanterden kitapı seçip masaya tıklayarak) 7 kitap kotanız oluyor.
  • Eğer ki kitabı elden verirseniz(hediye şeklinde) 5 kitap kotanız oluyor.
  • Hücrelere istediğiniz gibi girmenizi sağlar. Ve kitaplar beleş

Maaş = 10$

Teslimatçı

Gerekli Bilgi Puanı= 60

  • Paketleri teslimat kamyonundan alın ve oradaki kutuya yerleştirin.
  • Kotanızı doldurmanız için 19 teslimatı başarılı bir şekilde gerçekleştirmeniz gerekiyor.
  • Gardiyanlar bu alanda devriye gezmez. (HMP-Irongate hariç)
  • Dışarıya ulaşım çok yakındır.
  • Bu alana eşyalarınızı istifleyebilirsiniz.

Maaş = 50$

———- Hapishaneler ———-

Hapishane haritalarını, rutinleri, ipuçlarını ve kaçış yollarını bu bölümde göreceğiz.

İpuçları ve kaçış yollarını kendi geçtiğim şekilde sizlere sunuyorum. Tabi ki hapishanelerdeki kaçış yollarının bin bir farklı yolu olabilir.

Not: Bazı hapishanelerin haritalarını bulamadım yada kendim oluşturamadım. Eğer siz bulursanız benimle iletişime geçebilirsiniz.

Center Perks

Hapishane Programı

08:00 Sabah Yoklaması
09:00 Kahvaltı
10:00 Serbest Zaman
12:00 Öğle Yemeği
13:00 İş Zamanı / Serbest Zaman
16:00 Egzersiz Zamanı
17:00 Duş Zamanı
18:00 Akşam Yemeği
19:00 Akşam Serbest Zamanı
22:00 Akşam Yoklaması
23:00 Işık Kapanış

İpucu
  • Yemekhanedeki çatal ve bıçaklar
  • Gece tellere yaklaşmanızı sağlayacak yol
Kaçış Yolu

Yemekhaneden 5-4 tane çatal alın. Ortadaki havuzun altındaki mor kilitli kapının hemen yanındaki duvarı akşam olmadan ve gardiyanlar görmeden %4 e getirin. Yataklardan aldığınız 2 yastık ve 1 çarşaf ile yatak mankeni yapın. Masalardan yiyecek bir şeyler bulun. Sonra yemekhaneden bıçak alın ve 18.00 dan sonra 5-6 bıçak alıp bahçedeki en alttaki tellere bırakın. Bıçakların yanına yorgunluğunuzun azalması için yiyecek de bırakın. Akşam yoklaması olmadan önce yatak mankenini yatağa yerleştirin. Elinizde bir çatal ile akşam yoklamasının sonuna kadar orda bekleyin. Işık kapanış olduktan hemen sonra %4 bıraktığımız duvarı çatal ile kıralım ve elimize gelen duvarı bahçeye çıktıktan sonra geri yerine yerleştirin. Bıçakları bıraktığımız Beyaz kilitli kapının orada bıçaklar ile teli kesin ve uzaklaşın.

Stalag Flucht

Hapishane Programı

08:00 Sabah Yoklaması
09:00 Kahvaltı
10:00 İş Zamanı
13:00 Egzersiz Zamanı
14:00 Serbest Zaman
17:00 Akşam Yemeği
18:00 İş Zamanı
21:00 Duş Zamanı
22:00 Akşam Yoklaması
23:00 Işık Kapanış

İpucu
  • Elektrikli teller
  • Jeneratör
  • 4. gardiyan
Kaçış Yolu

80 bilgi sahibi olun(Kütüphaneden kitap okuyarak) ve sıcak çikolata, macun, yatak mankeni, erimiş plastik ve keski yapın. 4. gardiyana ıssız bir yerde yüzüne sıcak çikolata atıp elindeki Personel anahtarının kalıbını çıkarıp gardiyana geri verin. Gardiyan kıyafetini almayı unutmayın.(Bu olay olduktan sonra bir süre 4. gardiyana gözükmeyin) Tüm bunları hallettikten sonra akşam yoklamasında yatağa mankeni koyun ve Işık kapanış zamanını bekleyin. Işık kapanış olduktan sonra hücre dışında kimseye görünmeden gardiyan kıyafetini giyin. Elinizde keski ve plastik personel anahtarı ile haritanın orta-alt kısmında bulunan jeneratörü kapatın ve en alttaki telleri kesip kaçın.

Shankton State Pen

Hapishane Programı

08:00 Sabah Yoklaması
09:00 Kahvaltı
10:00 İş Zamanı
13:00 Öğle Yoklaması
14:00 Öğleden Sonra Serbest Zaman
16:00 Akşam Yemeği
17:00 Egzersiz Zamanı
18:00 Duş Zamanı
19:00 Akşam Serbest Zaman
22:00 Akşam Yoklaması
23:00 Işık Kapanış

İpucu
  • 3. Gardiyan ve 4. Gardiyan
  • Elektrikli tel ve jeneratör
Kaçış Yolu

80 bilgi sahibi olun. 2 sıcak çikolata, 2 macun, 2 erimiş plastik, yatak mankeni ve keski yapın. 3. ve 4. gardiyanları sıcak çikolata ile yere serip anahtarlarının kalıbını ve birinin kıyafetini alın. Kalıplarla erimiş plastikleri birleştirip plastik personel anahtarı(bu anahtarı yapmak zorunda değilsiniz jeneratörün duvarını da kırabilirsiniz) ve plastik giriş anahtarı yapın. Elimizde keski, yatak mankeni, 2 plastik anahtar ve gardiyan kıyafeti olduğu zaman kaçmaya hazırız demektir. Akşam yoklamasında yatağa mankeni koyun ve yoklamaya gidin. Işık kapanış olunca kimseye görünmeden gardiyan kıyafetini giyin ve bahçeye açılan en yukarıdaki kapılardan çıkın. Soldan aşağıya doğru ilerleyerek jeneratör odasına girip onu etkisiz hale getirin(Sol click). En son bu indiğimiz yolun en aşağısında Beyaz kilit bulunan kapının yanındaki tellerin birini kesip uzaklaşın.

Jungle Compound

Hapishane Programı

08:00 Sabah Yoklaması
09:00 Kahvaltı
10:00 İş Zamanı
13:00 Egzersiz Zamanı
14:00 Serbest Zaman
17:00 Öğle Yemeği
18:00 İş Zamanı
21:00 Duş Zamanı
22:00 Akşam Yoklaması
23:00 Işık Kapanış

İpucu
  • Odun ve metal kutularının odası
  • En yukarıdaki gardiyan yatakhanesinde bulunan Boş Kimlik Belgesi
  • Egzotik tüy, mürekkep
  • Devriye arabası
  • Hapishane arazisi giriş-çıkış kontrolü

Kaçış Yolu

Bu hapishane zekice tasarlanmış ve tek kaçış yolu olan bir hapishanedir. Diğer mahkumlardan egzotik tüy almamız ve 4. gardiyandan da anahtarının kalıbını(macun ileanahtarı birleştirip anahtarı gardiyana geri koyun) ve gardiyan kıyafetini almamız gerekiyor. Kütüphanedeki kitaplığın alt çaprazındaki duvarı kırıp oraya Poster yerleştirin. Bu aralığa illegal eşyalarınızı koyun. Yer kalmadığı zaman oranın altını kazıp bir alana yaratabilirsiniz. Sakın çatıya çıkmayın! O aralıktan odun ve metal odasına giriş için ordaki duvarı kırıp oraya da poster yerleştirin. Bu odada ihtiyacımız olacak olan kazma ve kürek yapmamız için gerekenleri alın. Elimizde kazma, kürek, mürekkep, egzotik tüy, gardiyan kıyafeti, personel anahtarı ve yatak mankeni olduğunda kaçmaya başlayalım. Işık kapanış olmadan akşam yoklamasına bi gözüküp odun ve metal odasına gidin. Gardiyan kıyafetini giyin. Odun kutusunun sol üst tarafındaki duvarı kırın. Bu kısım biraz sinir bozucu olmaya başlayacak. Orayada poster varsa yerleştirin çünkü bu odaya gardiyan gelip duracak. Duvar bloğunu illegal eşyaları sakladığımız alana koyun ve en son kırdığımız yerden çimenlere geçin. Dikkat edin devriye arabası geçerken(devriye arabası gelirken motor sesi çıkar bu ses bitene kadar bekleyin) kazmayın sesten yakalanırsınız. Yeri kazın ve elimize gelen toprakları çimenlere bırakın. Yer altında sola doğru iki blok daha kazın ve en soldaki bloğun üstünü kazıp yukarı çıkın. Elimizdeki toprağı çıktığımız deliğe koyun(Sol click). Elimizde mürekkep, personel anahtarı, egzotik tüy ile gözükmeden kenardan kenardan en yukarıdaki gardiyan yatakhanesine girin. Buradan boş kimlik belgesini alın ve Kimlik belgesi oluşturun. Sonra çıkın ve yine kenardan kenardan en alttaki giriş çıkış kontrolcüsüne kimlik belgesini verin ve kapı açılacak oradan uzaklaşın.

San Pancho

Hapishane Programı

08:00 Sabah Yoklaması
09:00 Kahvaltı
10:00 İş Zamanı
13:00 Egzersiz Zamanı
14:00 Serbest Zaman
17:00 Akşam Yemeği
18:00 İş Zamanı
21:00 Duş Zamanı
22:00 Akşam Yoklaması
23:00 Işık Kapanış

İpucu
  • Terzi mesleği
  • Devriye arabası ve Mayın!!!
  • Elektrikli tel, jeneratör
  • 2. gardiyan
  • Odun ve metal odası
  • Çivili şerit tuzağı

Kaçış Yolu

Bu haritada ihtiyacımız olacaklar: Bolca kürek, bolca destek tahtası, sağlam keski, kazma, gardiyan kıyafeti, plastik aralıklar anahtarı, sahte çit,4 poster, terzi mesleği.
İlk günden terzi mesleğine sahip olun ve kazma yoksa çatal ile terzi odasındaki aralığa çıkan duvarı kırıp poster yerleştirin. Bu aralığa ve altına illegal eşyalarımızı koyacağız. O aralığın altını kazın(yer altında bi alan yaratın) ve yer altından tellere doğru kazın. Artık destek tahtası ve kürek ihtiyacımız olacak. Aralıktan dışarıya doğru çıkan duvarı kırmaya başlayın ama tam kırmayın. Hücrenizden duş odasına ordan terziye açılan duvarları kırıp poster yerleştirin. Gece gardiyan kıyafeti ile aralıktan dışarıya açılan duvarı kırın ve poster yerleştirip odun odasına gidin. Eğer personel anahtarı varsa(yoksa odun odasını duvarını kırıp poster ya da sahte duvar yerleştirin) direk ihtiyacımız olan destek tahtasını ve metali alın çıkın ve aralıktan girin. Aldıklarınızı kullanmak üzere yer altından tellere doğru yola destek tahtası yerleştirin. Günler geçtikçe tele yakınlaşın. Teller elektrikli olduğundan jeneratörü kapatmamız lazım. Sabah yemekhane telinin birini %4 e getirin ve sahte çit oluşturun. O gece gardiyan kıyafeti, keski(yada plastik bıçaklar) ve plastik aralıklar anahtarı ile yemekhanedeki teli kesin ve sahte çit koyun. Yemekhanenin altındaki aralığa girin ve yukarı çıkın. orada sağda ileride çitlerle çevrilmiş jeneratör olacak. Bir çiti kesin ve jeneratörü kapatın. Hemen terzi tarafındaki yer altından elektrikli teli kesin. Tüm eşyalarınızı bırakın ve yatağa geri dönün. Diğer günler yer altından ileriye doğru kazın(dikkat mayına basmayın ve devriye arabası geçerken kazmayın) ve beton duvara gelin. Gece çivili şerit, kazma, kürek ve gardiyan kıyafeti ile o kırılamayan beton duvarından bir önceki karenin üstünü kazın(devriye arabasına dikkat). Çıkınca elinizdeki toprağı çıktığınız yere sol click yapın. Devriye arabasının ilerleyeceği yola çivili şeriti yere koyun. Kenardan kenardan En alttaki beyaz kilitli kapının yanındaki duvarı kırın ve uzaklaşın.

HMP Irongate

Hapishane Programı

09:00 Sabah Yoklaması
10:00 Kahvaltı
11:00 İş Zamanı
14:00 Öğle Yoklaması
15:00 Serbest Zaman
16:00 Egzersiz Zamanı
17:00 Akşam Yemeği
18:00 Duş Zamanı
19:00 Akşam Yoklaması
20:00 Işık Kapanış

Jingle Cells

Hapishane Programı

08:00 Sabah Yoklaması
09:00 Kahvaltı
10:00 İş Zamanı
13:00 Öğle Yemeği
14:00 Serbest Zaman
16:00 Akşam Yemeği
17:00 Egzersiz Zamanı
18:00 Duş Zamanı
19:00 Serbest Zaman
22:00 Akşam Yoklaması
23:00 Işık Kapanış

Banned Camp

Hapishane Progtamı

08:00 Sabah Yoklaması
09:00 Kahvaltı
10:00 İş Zamanı
13:00 Egzersiz Zamanı
14:00 Serbest Zaman
16:00 Akşam Yemeği
17:00 İş Zamanı
19:00 Duş Zamanı
22:00 Akşam Yoklaması
23:00 Işık Kapanış

London Tower

Hapishane Programı

08:00 Sabah Yoklaması
09:00 Kahvaltı
10:00 İş Zamanı
13:00 Egzersiz Zamanı
14:00 Serbest Zaman
17:00 Akşam Yemeği
18:00 Serbest Zaman
20:00 İş Zamanı
21:00 Duş Zamanı
22:00 Akşam Yoklaması
23:00 Işık Kapanış

Paris Central Pen

Hapishane Programı

08:00 Sabah Yoklaması
09:00 Kahvaltı
10:00 İş Zamanı
13:00 Öğle Yoklaması
14:00 Serbest Zaman
16:00 Akşam Yemeği
17:00 Egzersiz Zamanı
18:00 Duş Zamanı
19:00 Serbest Zaman
22:00 Akşam Yoklaması
23:00 Işık Kapanış

Santa’s Sweatshop

Hapishane Programı

08:00 Sabah Yoklaması
09:00 Kahvaltı
10:00 İş Zamanı
13:00 Öğle Yoklaması
14:00 Serbest Zaman
16:00 Akşam Yemeği
17:00 Egzersiz Zamanı
18:00 Duş Zamanı
19:00 Serbest Zaman
22:00 Akşam Yoklaması
23:00 Işık Kapanış

Duck Tapes Are Forever

Hapishane Programı

08:00 Sabah Yoklaması
09:00 Kahvaltı
10:00 İş Zamanı
13:00 Öğle Yoklaması
14:00 Serbest Zaman
16:00 Akşam Yemeği
17:00 Egzersiz Zamanı
18:00 Duş Zamanı
19:00 Serbest Zaman
22:00 Akşam Yoklaması
23:00 Işık Kapanış

Escape Team

Hapishane Programı

08:00 Sabah Yoklaması
09:00 Kahvaltı
10:00 İş Zamanı
13:00 Öğle Yoklaması
14:00 Serbest Zaman
16:00 Akşam Yemeği
17:00 Egzersiz Zamanı
18:00 Duş Zamanı
19:00 Serbest Zaman
22:00 Akşam Yoklaması
23:00 Işık Kapanış

Alcatraz

Hapishane Programı

08:00 Sabah Yoklaması
09:00 Kahvaltı
10:00 İş Zamanı
13:00 Öğle Yoklaması
14:00 Serbest Zaman
16:00 Akşam Yemeği
17:00 Egzersiz Zamanı
18:00 Duş Zamanı
19:00 Serbest Zaman
22:00 Akşam Yoklaması
23:00 Işık Kapanış

Fhrust Peak Correctional

Hapishane Programı

08:00 Sabah Yoklaması
09:00 Kahvaltı
10:00 İş Zamanı
13:00 Öğle Yoklaması
14:00 Serbest Zaman
16:00 Akşam Yemeği
17:00 Egzersiz Zamanı
18:00 Duş Zamanı
19:00 Serbest Zaman
22:00 Akşam Yoklaması
23:00 Işık Kapanış

İpucu
  • Hücre aralığı
  • Poster
  • Bina içi üst çıkışı
  • Beyaz kilitli kapının yanındaki duvar(Elektirikli tel gibi gözüküyor ama oyun hatası o duvar)

Kaçış Yolu

Evet arkadaşlar ilk gün bile kaçabilirsiniz. İhtiyacımız olacaklar: Gardiyan kıyafeti, kazma ya da 10 tane bıçak, poster(isteğe bağlı), yatak mankeni
İlk günden çatal ile binanın yukarısındaki mor kilitli(10dan sonra kilitler açılıyor) kapının yanındaki duvarı kırmaya başlayın. %4 olduğunda bırakın eğer posteriniz varsa kimse görmeden kırıp poster de koyabilirsiniz. Ya bir gardiyanı düşürüp kıyafetini alın ya da mahkumlardan satın alın. Akşam yoklamasında yatak mankenini yatağa yerleştirin sonra ışık kapanış olunca gizlice kırdığımız ya da %4 bıraktığımız duvardan gardiyan kıyafeti ile çıkalım. Yukarıdaki beyaz kilitli kapının yanındaki tel gibi gözüken duvarı kırın ve kaçın.

Camp Epsilon

Hapishane Programı

08:00 Sabah Yoklaması
09:00 Kahvaltı
10:00 İş Zamanı
13:00 Egzersiz Zamanı
14:00 Serbest Zaman
17:00 Akşam Yemeği
18:00 İş Zamanı
21:00 Duş Zamanı
22:00 Akşam Yoklaması
23:00 Işık Kapanış

Fort Bamford

Hapishane Programı

08:00 Sabah Yoklaması
09:00 Kahvaltı
10:00 İş Zamanı
13:00 Öğle Yoklaması
14:00 Serbest Zaman
16:00 Akşam Yemeği
17:00 Egzersiz Zamanı
18:00 Duş Zamanı
19:00 Serbest Zaman
22:00 Akşam Yoklaması
23:00 Işık Kapanış

İpucu
  • Elektrikli tel, jeneratör
  • Hademe – Aralık
  • Keski
  • 4. gardiyan
Kaçış Yolu

Bu bölümde ihtiyacımız olacaklar: Gardiyan kıyafeti, Kaçak torbası, keski, plastik personel anahtarı, sıcak çikolata. Ve isterseniz poster ve kürek kullanarak eşyalarınızı hademe odasının duvarındaki aralığa koyabilir hatta illegal eşyanız fazla ise aralığın altını kazıp yer altına da koyabilirsiniz.
Bir kaç gün boyunca hademelik yapın ve keski yapabilecek eşyaları toplayın. Hademe odasının duvarını kırıp oradaki aralığa eşyalarını koyabilirsiniz. keski yaptıktan sonra kaçak torbası yapın. 80 bilgi sahibi olun ve 4. gardiyan dan kıyafetini alıp anahtarınında kalıbını çıkarın. En son elimizde keski, gardiyan kıyafeti, plastik personel anahtarı ve kaçak torbası olacak. Akşam yoklaması bitmesine yakın bina içi üst taraftaki kırmızı kilitli kapıdan çıkın ve ışık kapanışı bekleyin. Işık kapanış olduğunda yukarıdaki jeneratörün bulunduğu alana gidin ve jeneratörü kapatın. İster girdiğiniz alandaki en dış tellerden kaçın isterseniz en alttaki beyaz kilit bulunan kapının yanından.

——- Türkçe Konuşmalar ——-

Oyunun konuşmalarını Türkçeye çevirdim. Ve bunu sizlerle paylaşmak istedim.

    NOT

  • DLC kısmı daha olmamıştır.
  • Türkçe karakter içermektedir.(Türkçe karakter dosyasını alltan indirebilirsiniz)
  • Bazı ingilizce sözler türkçeye çevirilince anlamsız olduğu için kendi cümlelerimi ekledim
  • Küfür yoktur
  • Şu anlık sadece Konuşmaları çevirebiliyoruz. Oyunun tamamını çeviri için oyun yapımcılarıyla bağlantıya geçtim. Kabul etmelerini bekliyorum.

Türkçe Speech Dosyası[drive.google.com]

Türkçe Karakter Dosyası (Font)[drive.google.com]

Nasıl kurulur?

    Speech Dosyası
  1. Drive bağlantısından dosyayı indirin.
  2. Oyunun kayıtlı olduğu dosyayı açın ve Data kısmına girin (C:Program Files (x86)SteamsteamappscommonThe EscapistsData)
  3. İndirdiğiniz speech_tur.dat dosyasını buraya atın
  4. The Escapists oyununu açın
  5. Settings(Ayarlar) e tıklayın ve en alt kısımda Speech File yazısının yanındaki boşluğa speech_tur yazın enter a basın
  6. İşlem tamamlandı.

    Türkçe Karakter(Font) Dosyası
  1. Drive bağlantısından dosyayı indirin
  2. Oyunun kayıtlı olduğu dosyayı açın ve DataFonts klasörlerine girin
  3. Burada bulunan Escapists.ttf dosyasının ismini değiştirin(Ya da direk dosyamızı buraya atın ve üzerine yazın).(Escapists.ttf = Orijinal.ttf)
  4. İndirdiğimiz dosyayı buraya atın
  5. İşlem tamamlanmıştır.

NOT
.ttf uzantılı font dosyasının orijinal dosya ile tek farkı Ş, ş, İ, ı, ğ harflerinin eklenmiş olması. Yani türkçe konuşmaları silseniz bile bu yüklediğimiz fonts dosyası size bir sorun çıkarmayacaktır.

NOT
Oyunun fonts dosyasında türkçe karakterler bozuk şekilde göründüğü için son işlemi yaptık . Fonts dosyasını yüklemek zorunda değilsiniz. Ama Ş, ş, I, ı, Ğ, ğ bu harfleri bozuk şekilde göreceksiniz.(Bizim yüklediğimiz fonts dosyasında da çok iyi gözükmüyor ama en iyisi bu)

Eğer türkçe karakter görmek istemiyorsanız speech_tur.dat dosyasını Notepad uygulamasından açıp Değiştir seçeneğini seçerek “Ş, ş, İ, ı, ğ” bu harfleri “S, s, I, i, G, g” bu harflerle değiştirirseniz bozuk harf görmemiş olacaksınız.

İyi Oyunlar – Fatih Dönmez
SteamSolo.com