The Long Dark Guide

The Long Dark Geniş Kapsamlı Hayatta Kalma Rehberi(Türkçe) for The Long Dark

The Long Dark Geniş Kapsamlı Hayatta Kalma Rehberi(Türkçe)

Overview

ÖNSÖZBU REHBERİN ARTIK ESKİDİĞİNİ VE YENİLEMEYİ DÜŞÜNMEDİĞİMİ, YENİ GELEN DURUM BARI VE STORY GİBİ BİRKAÇ EKLENTİNİN ANLATILMADIĞINI BELİRTEYİM. (Ayrıca Türkçe derslerine çalışmadığım zamanlardı 🙂 iğrenç ve mide bulandırıcı yazım hatalarıyla sık sık karşılaşacaksınız demedi demeyin.)The Long Dark….Açlıkla,susuzlukla,uykusuzlukla ve soğukla imtihan olacağın zorlu bir açık dünya oyunu.Hayatta kalma mantığını %70 oranla birebir kopyalamış bir hayatta kalma oyunu.Kulaklığımı taktım…Fırtına muhteşem!Ses gerçekten tribe sokuyor.Kulaklığımın ses ayarı tamam,fırtınadan hiçbir şey duyamıyorum.O zaman rehbere başlıyoruz.Evet bu rehber sizlere The Long Dark’ı hiç oynamadan nasıl oynayacağınızı öğrenmeyi hedeflemektedir.Metodlar görecelidir.Herkes kendi stratejisi ile hayatta kalır ancak buradaki stratejiler bana aittir.Keyifli okumalar dilerim.

The Long Dark – Nasıl Oynanır/Kontroller

Evet yolculuğumuz başlamıştır.
Bir saniye, başlamadan önce… REHBER ESKİ SÜRÜMLERDE KALMIŞTIR.
Şimdi The Long Dark’ın en temelinden çatısına gideceğiz.Önce kontroller ve ayarlar ile ilgili,sonra da oyundaki mantık üzerine konuşacağız.

Öncelikle oyuna girdiğimizde animasyonlu bir menü karşılıyor bizleri.

Oldukça sade aslında….Sağ tarafta fare hareketine duyarlı bir button menüsü duruyor.Çok uzun süre AFK kalırsanız yok oluyor ve geri geldiğinizde tekrar geliyor.Bu menüde daha önce hiçbir oyunda görmediğiniz sekmeleri görmek mümkün.Mesela Journals.Neyse sonra geçeriz ona…
Öncelikle:
Story Mod : Henüz bitmediği için açamıyoruz.Bu nedenle hakkında pek birşey de bilmiyoruz ancak şunu biliyoruz ki story moddaki karakterimiz William McKenzie olacak.

Sandbox Mod : Kilidini açtığınız farklı haritalarda hayatta kalma mücadelesi verebildiğiniz.Zorluk ve karakter seçebildiğiniz bir oyun türüdür.Kadın veya erkek karakter olabiliyorsunuz.Herhangi bir göreviniz yok.Açık dünyada olabildiğince yaşam mücadelesi vericeksiniz, o kadar.Ancak zorluk seçeneklerimizde varki bunlara rehberin ileri ki kısımlarında bakacağız.

Challenges: Challenge’nin ne olduğunu biliyorsunuz zaten.Size ufak senaryo,görev karışımı bir oyun açıyor ve onu yapmaya çalışıyorsunuz.Mesela Avlanan Bölüm 1 Challenge’sinde bir ayının size saldırmasıyla başlıyorsunuz ve oyunun başında daha canınız %6 oluyor.Siz bodruma saklanıyorsunuz.Ancak bodrumdan çıktığınız andan itibaren nereye giderseniz gidin ayı peşinizden geliyor.Yavaş yavaş,yürüyerek.Bu nedenle hızlı olmakta fayda var.Ayıyı öldürünce iş bitiyor.

Journals: Öldüğünüz oyunlar ve ölüm nedenlerinizin yazılı olduğu sanal belgeleri içeren bir sekmedir.Nostalji yapmak için açıp geçen ay bu oyunda neden öldüm diye bakmak için ideal.

Settings/Exit: Bu bölümü uzun uzun anlatmaya gerek yok.Dil,görüntü,ses gibi ayarları yaptığımız menü ile oyundan çıkmak için kullanılan bir button!

KONTROLLER:

WASD / Yön Tuşları – Hareket
Sol Shift – Koşu
Sol Klik – Etkileşim/Eşya almak,ateş etmek.
Sağ Klik – Almayı reddetmek,nişan almak.
E – Envanter
TAB – İhtiyaç Barını gösterir.
1 – Işık kaynağını eline almak(kibrit,gaz lambası vs.)
2 – Silahı eline almak
3 – Yere et atarak vahşi hayvanın dikkatini dağıtmak.
Space/Boşluk Basılı Tut: Aktivasyon menüsü(kamp ateşi kurma,yatak koyma ve 1,2,3,4 tuşlarındakiler)

Kontrol ayarları bu kadar.Zor değil.Ancak görselden çok kas hafızası istiyor.

The Long Dark – Oyunun Amacı ve Haritalar

Oyun Amacı:
Oyundaki amacınız,Kanada’nın ayaz,kıçınızı buz tutturan topraklarında hayatta kalma mücadelesi vereceksiniz.Bunun ne kadar zor iş olacağı zorluğa ve haritaya göre değişiyor.

Gezgin: Kimsenin sana saldırmayacağı,ayının bile senden koşarak kaçacağı zararsız bir dünyada,en önemli kaynaklara çok kolay bir şekilde ulaşabileceğiniz kolay bir zorluk derecesidir.

Gemici: Dünya sana hiç birşeyi öylece vermeyecek.Kurtlar ve ayılar sana saldırabilir dikkat et.Tehlike bazı bölgelerde daha fazla.Ayılar varsa kaç,kurt varsa öldür.Sıradan bir hayatta kalma.

Avcı: Bu oyun türünde bir saat hayatta kalmak bile profesyonellerin işi.Her yer kurt ve ayılarla dolu.Ölümün lanet pençeleri seni her an her yerde bulabilir.Dikkat et!

Extreme: Yeni eklenen bu oyun türünde kurtlara rastlamak imkansız.Çünkü ayılar kurtları avlamış bile.Her yer ayı kaynıyor.Nereye gidersen git başka bir tehlike.10 ml su bulmak için yüzlerce kilometre yürümelisin ama dikkat et yüz kilometre yürüyeceksen her kilometre başına dört ayı görmekten çekinmeyeceksin.


Haritalar:

Gizemli Göl:
En kolay haritadır.Bolca ev,binlerce araştırılabilir şeyler(dolap,ev,konteyner)
Bolca geyik ve içinde bir kurt bulunan basit fakat kaynakları yüzünden tadından yenmeyecek bir barajı var.Sahil Karayolu’na açılır.
Zorluk: Kolay

Sahil Karayolu:
Orta düzey oyuncular için koskocaman donmuş bir gölün etrafındaki yerleşim yerleri,dağların tepesindeki kabinler ve barajlar…Ama dikkat et!Kırılgan buz tabakası kırılırsa suya düşüp ölebilirsin.Haritada çoğunlukla kurt vardır.Ayı dağın tepesindedir.Sevimli Vadi ve Gizemli Göl’e açılır.
Zorluk: Orta

Sevimli Vadi:
Zamanında cesur çiftçiler tarafından kullanılan büyük bir vadi…Yeterince kaynak var ancak bulması oldukça zor.Bu vadinin içinde kurtlarda bulunuyor.Ancak vadinin dışı daha tehlikeli.Yalnızlık Noktası’na ve Timberwolf Dağına açılır.
Zorluk: Orta

Yalnızlık Noktası:
Bu harita eskiden bir balina avı endüstrisiydi.Büyük çoğunluğu donmuş göl ve dağlardan oluşan haritanın en büyük riski kırılgan buz tabakaları ve kurt sürüleri…Kaynaklar yeterince fazla ancak büyük haritanın gizli yerlerine dağılmış konumdalar.Timberwolf Dağına açılır.
Zorluk: Orta

Timberwolf Dağı:
Kaynakların en kıt olduğu ve hava şartlarının en sert olduğu harita budur.(Kusura bakmayın şu an rehberi güncelledim yanlış bilgi vermişim Timberwolf Dağı Sevimli Vadi’ye açılır.).Haritada normal zorluk ile beş ayıya rastlamak mümkün.Fazlasıyla kurt var.Neredeyse hiç ev yok ve kaynaklar kar tabakalarının altında kaldığı için ucu gözüken konteynerlerde veya evlerde saklı.Evlerde çok az yemek var bu nedenle avcılık şart.
Zorluk: Çok Zor

The Long Dark – Nasıl Hayatta Kalınır?

Öncelikle oyuna başladığınızda en önemli ihtiyacınız ısınacak bir barınak ve giysidir.Çünkü bunlar olmadan dışarıda kalamazsınız ve bu da yemek bulamayıp hızlıca ölmek demektir.Bu nedenle koşmayın.Yorulursunuz.Bir barınak bulana kadar koşmayın çünkü ev bulmak o kadar kolay olmayabilir ve fazladan stamina harcamak istemezsiniz.Barınağı buldunuz diyelim.İçinden kıyafet çıktıysa ne güzel artık diğer yerlerden yemek alıp craft ve keşif mantığına geçebilirsiniz.Ancak çıkmadıysa barınakta bir saat ısının ve tekrar çıkın.Arabaları,posta kutularına kadar her yere bakın.Kurt veya ayı söz konusu olursa üzerinizde ki eti yere bırakıp onun size koştuğu yönde paralel olarak kaçın.Ancak bu yemezse ölümüne koşun ve bir eve girmeye çalışın.Arabada sizi güvende tutar.Vahşi canlıları atlattınız diyelim ki.O zaman yemek bulmaya çalışın.(DİPNOT: Buradan sonrasını yazarken steam error verdi tekrar yazdım emeğe saygı 1 beğeni lütfen :))
En önemli yemek kaynağınız etli fasulye ve domates çorbasıdır.Çünkü hemen hemen her yerde karşınıza çıkar.Rahatlıkla tüketin.En değerli ve nadir yemekler ise: MRE(Askeri Sınıf Yiyecek) ve Fıstık Ezmesi’dir.Kalori bombası olmakla beraber fıstık ezmesi biraz susatabilir ama yediğinizde açlığa son!Yinede çok tüketmeyin.Azar azar tüketin.Nasıl yapıcaksınız peki?Azar azar tüketmek için ye butonuna bastıktan sonra işlem bitmeden önce iptal edin.Böylece tasarruf edersiniz. 🙂

The Long Dark – Yiyecek ve İçecek Bulmak

Yemekler ve Nadirlikleri – Nerelerde Bulunur?
NOT: Bu bilgiler değişmiş olabilirler.Ağırlık durumları konusunda bazı yerlerde hatalar bulunabilir ancak verdiği açlık ve susuzluk bilgileri kusursuzca yazılmıştır ve nadirlikleri çoktan aza sıralanacak şekilde yazılmıştır.Keyifli okumalar.

NOT*2: Fotoğraf koyamadım çünkü yazılarla birlikte görüntüyü çok çarpık kılıyor.Okunamaz hâle geliyor.

Askeri Sınıf Hazır Yiyecek:
1250 Kalori/%100 Durum
Ağırlık: 0.50 kg
Açlık: 0.36 kilogramı bütün barı doldurur.
Susuzluk: Etkisiz

Fıstık Ezmesi:
900 Kalori/%100 Durum
Ağırlık: 1 kg
Açlık: Çok doyurucu
Susuzluk: Susatır.

Konserve Süt:
600 kalori/%100 durum
Ağırlık: 0.50 kg
Açlık: Çok Doyurucu
Susuzluk: Doyurucu

Et(Ayı,Kurt,Geyik Farketmez)
Aldığınız miktara göre kalori değişir.
Ağırlık: Değişici 0.50kg-20kg
Açlık: Çok Doyurucu
Susuzluk: Azda olsa susatır.
Uyarı: Pişirmeden yemenizi asla önermiyorum.Öldürebilir.
Çiğ:
Pişmiş:

Kurutulmuş Et:
500 kalori/%100 Durum
Ağırlık: 0.50 kg
Açlık: Çok Doyurucu
Susuzluk: Susatır.

Tuzlu Kraker:
250 kalori/%100 Durum
Ağırlık: 0.30 kg
Açlık: Doyurucu
Susuzluk: Çok Susatır.

Konserve Şeftali:
100 kalori/%100 Durum
Ağırlık: 0.25 kg
Açlık: Doyurucu
Susuzluk: Doyurucu

Domuz Etli Fasulye:
100 kalori/%100 Durum
Ağırlık: 0.25 kg
Açlık: Doyurucu
Susuzluk: Etkisiz

Domates Çorbası:
100 Kalori/%100 Durum
Ağırlık: 0.25 kg
Açlık: Doyurucu
Susuzluk: Doyurucu

Granola Bar:
50 kalori/%100 Durum
Ağırlık: 0.10 kg
Açlık: Az doyurucu
Susuzluk: Susatır.

Enerji Bar:
50 kalori/%100 Durum
Ağırlık: 0.10 kg
Açlık: Az Doyurucu
Susuzluk: Etkisiz

Çubuk Şeker:
50 Kalori/%100 Durum
Ağırlık: 0.10 kg
Açlık: Az Doyurucu
Susuzluk: Etkisiz

Hasır Otu:
10 Kalori/%100 Durum
Ağırlık: 0.05 kg
Açlık: Çerezlik – Dişinizin kovuğuna bile girmez
Susuzluk: Etkisiz

———————————————————————————————————————
Peki Nasıl ve Nerede Bulunurlar?

Konserve yiyecekleri aslında dolaplarda ve mikrodalgalarda bulabilirsiniz.Ancak genellikle evlerin içinde açıklık alanda dururlar fakat nadiren insan cesetlerinden de çıktığı olur.

Pakette ki yiyecekler buzdolabı,hayvan leşi,dış alan,mikrodalga ve fırın hariç her yerde olabilir.

Eti genellikle buzdolaplarının dondurucu kapağında bulabilirsiniz.Eğer dondurucuyu ararsanız çıkabilir.Ancak genellikle hayvan leşlerinden çıkar.

Balıklar genellikle fırınların içinde veya buzdolaplarının buzluk yani dondurucu kısmında bulunabilirler.Nadirdir fakat bazen buzdolabının soğutucusunda da çıkabilirler ancak en çok balıkçı kulübelerinde avlayarak bulabilirsiniz.

Çikolata,granola ve enerji barlarını ise çekmecelerde,açıklık alanda,cesetlerde,posta kutularında,garajlarda ki içecek dolaplarında bulunabilir.

Hasır Otu: Belirli bölgelerde baya vardır.

Gazozlar ve gazlı içecekler genellikle dolaplarda,çekmecelerde ve açık alanda bulunurlar.

Su ise tuvaletin sifon haznesinden alınabilir.Ateşde kar eritilip sonra kaynatılarak temiz su elde edilebilir yada çekmece,dolap gibi yerlerde bulabilirsiniz.
Su için fotoğrafa gerek duymuyorum. 😀 😀 😀

Fincan Çay/Kahve ise mikrodalgalarda çıkar.

The Long Dark – Avlanma taktikleri ve Ayılardan/Kurtlardan kaçmak

Avlanmak diyince işler biraz değişir.Haritayı iyi bilmelisiniz.Nerede kurt var iyi tahmin etmelisiniz.Eğer haritaları bilmiyorsanız ve oyunu kapatıp bakmadan ayı veya kurt bulmak istiyorsanız şu yolları deneyin.

AYI:
Ayıları bulmak için düz karlı patikalar bulun.Dağ eteklerinde ki patikalar,böyle yol demiyorum,kardan düzlükler…Bunları takip edin.Bazı yerlerde inleri oluyor ve dağın iç kısmına doğru ilerler.Genellikle ayı mağaraları keşif edilemez bu nedenle girdiğinizde Loading… ekranı gelmez.Bu mağaralar ayı inleridir ve bulursanız mağaranın içine iyice bakın.Eğer yoksa mağaradan çıkıp mağaraya giden patikadan başka yöne devam edin ancak patikadan ayrılmayın.Patikada olmalıdır ancak orada da yoksa bu patikanın çevresindeki bina ve evlerde gezer fakat burada da yoksa son çareniz…Donmuş göller,Büyük düzlükler gibi meydanlık alanlardır.Ancak bu alanların ortasında olmazlar.Genellikle bu alanlara ağaçlık bir alandan girilir ve ayılarda bu ağaçlık alanlarda gezer.
AYILARI BULMANIN PÜF NOKTALARI:
Kaçan Kurtlar: Kurtlar ateşden ve ayıdan korkarlar.
Patikalar: Yol olmayan ancak düzlük bir biçimde giden patikalar ayıların otoyollarıdır.
Keşfedilemeyen Mağaralar: Loading…. ekranı çıkmadan girebildiğiniz mağaralar ayı inleridir.
Orman Çıkışlarındaki Düzlük Meydanlar: Ayılar buraları sever çünkü geyikler için ideal bölgedir.
Dağların Tepeleri: Tam zirvesi değilde doruklarında ayılar genellikle etrafı sezerek yiyecek arar.
NOT: Ayılar ölümcül hasar verirler ve bir hasarı en az %94 can götürür bu nedenle %94 can veya altında iseniz bir saldırıda öldünüz demektir.Eğer ayı avlamakla alâkalı daha detaylı bilgiler lazımsa yabancı ancak güzel bir video…Videonun yapımcısı GELtaz’dır.

KURT:
Kurtlar genellikle geyik ve insan leşlerine yakın yerlerde veya harabe bina,kaza yapmış araç veya dere yataklarında görünürler.Bir yerde geyik leşi görürseniz etrafta kurt olabilir.Dikkat edin.Eğer etrafta harabe binalar varsa bunlar kurtların yuvaları hâline gelmiş olabilir.Bu nedenle devrilmiş trenlerden,harabe binalardan ve kaza yapmış araçlardan uzak durun.Yada tedbirli yaklaşın.
KURTLARI BULMANIN PÜF NOKTALARI:
Geyik ve İnsan Leşleri: Kurtlar tarafından parçalanmış leşlerdir ve oyun tarafından kurt bölgelerine özel olarak konmuştur.
Harabe Bina/Devrilmiş Vagon ve Kaza Yapmış Arabalar: Bunlar kurtların ısınmak için kullandığı gecekondular olabilir.
Dere Yatakları: Kurtlar beslenecekleri zamanlarda dere yataklarına iner ve dereyi takip ederek düzlüklere ulaşırlar.Buralarda geyiklerde çoktur.
NOT: Kurtlar belirli zamanlarda dışarıya çıkar.Normalde öğlen yolculuk yaptığınızda kurt görme ihtimaliniz %48 iken gece yaptığınız yolculukta bu ihtimal %13’e düşmektedir.
Not: Kurtlar üzerinizde et varsa daha saldırgan olurlar ve saldırıları hafif ile orta derece yaralanma arasında olabilir.Yani %6’tan %40 cana kadar hasar verebilirler ki bu %90 yada %60 canınızın kalması demektir.

GEYİK: Geyikleri bulmak bir marifet değildir ancak yine de söyleyeyim.Düzlük yani meydanlık alanlarda,ağaçlık alanlarda ve binanın bol olduğu yerlerde dolaşırlar.Püf nokta vermeye gerek var mı?Aslında belli bir konuda vermeliyim.
Kurt olan yerde geyik olmaz.Kurt veya ayı olan yerde Geyik hayaldir.Geyik avlamakla alâkalı daha detaylı ancak yabancı bir videoyu da koyayım dedim.Videonun yapımcısı GELtaz’dır.


TAVŞAN: Bulması en zor hayvandır ancak aynı zamanda en kolay hayvandır.Bulunduğunuz haritaya göre….Normalde tavşanlar binalardan ve düzlüklerden uzak,ormanlık ve karın sığ ancak dağın ♥♥♥ olduğu yerlerde yaşarlar.

AVCILIK:
Hayvanı buldunuz ancak nasıl avlayacaksınız?Başlayalım anlatmaya….
Ayı:
Ayı avlayacaksanız öncelikle ayıyla aranızdaki mesafeyi koruyun ve çömelerek izleyin.Eğer ayı engebeli bir arazide veya görüşünüzü bozacak bir ormanlıktaysa onu bir düzlüğe çekin.Çektiniz.Ayı geldi ancak avlayacak silahınızın okları yada mermileri bitti,ne yapıcaksınız?Kaçmak için bir püf nokta.Ayılar ateşden korkmaz ancak fişek yada meşaleyi salladığınızda buga girerler.Bu bug şöyle yapılır.Ayı size yaklaşırken ateşi savurun ve ayı aniden durur.Ayağı havadaysa yere bile indirmez.Ortalama dört saniye süren bu olay ayıyı oyalar ancak sonrası yine ayı takip eder.Şimdi başka bir yol,bu yol ile ayıyı ister avlayabilir istersenizde kaçabilirsiniz.Yere 3 tuşu ile bir et atın ve ayı yavaşça o ete doğru yürürken ayı ile aynı hizada(doğrultuda) ancak ayıya ters yönde koşun.Ayıdan kaçtınız.Senaryoyu başa alalım.Yere eti attınız ve ayı geliyor.Silahınız var ve avlamak istiyorsunuz.Etin bir kaç adım arkasında ayıyla göz göze bir biçimde durun ve tam alnına bir,en fazla iki el ateş edin.Ölecektir.Şunu kesinlikle unutmayın;Eğer yakınlarda bir ev yoksa,kurt veya ayıdan kesinlikle koşarak kaçamazsınız.
Ancak vurduğunuz yere göre ayı kan kaybından ölebilir.Mesela:

YAY ile :

KAFA – 45 Dakika(alnından değilde yanağı ve ensesinden vurur iseniz)
GÖĞÜS – 1 Saat 50 Dakika
SIRT – 2 Saat 30 Dakika
BACAK – 3 Saat 20 Dakika

Tüfek ile:
KAFA – 1 Saat 15 Dakika
GÖĞÜS – 2 Saat 10 Dakika
SIRT – 2 Saat 50 Dakika
Bacak – 4 Saat

KURT:
Kurtlar biraz buglu hayvanlardır bu nedenle avlarken dikkatli olun.Mesela bazen size 10 cm’den üzerinize atlar bazense 2 metreden.İkincisi ise kimi zaman ateşden korkar kimi zaman korkmazlar.Onlara bir fişek yada meşale sallarsanız kaçarlar ancak et atarsanız yine kafaları karışır.Vahşi hayvanların eti yemesi anında gerçekleşir bu nedenle elinizi çabuk tutun.Çünkü ete yaklaştığı an et kaybolur ve kurt yoluna devam eder….Veya ayı…

YAY ile:

KAFA – 15 Dakika
GÖĞÜS – 45 Dakika
SIRT – 1 Saat 15 Dakika
BACAK – 2 Saat

Tüfek ile:

KAFA – 30 Dakika
GÖĞÜS – 1 Saat
SIRT – 1 Saat 30 Dakika
BACAK – 2 Saat 20 Dakika

The Long Dark – Craft ve Harvest Mantığı(Sürekli Güncellenen Bölüm)

CRAFT VE HARVEST MANTIĞI
DİKKAT: Bu bölümde ki söylediklerim oyun daha tam sürümü yayınlanmadığı için değişebilir.Herhangi bir güncelleme geldiğinde değişecektir.

The Long Dark’da craft yani zanaat mantığı çok zor değildir.Bazı materyalleri karakteriniz herhangi bir araca ihtiyaç duymadan yapabilir.Mesela Torch(Meşale),Bandage(Bandaj),Lichen Bandage(Liken Sargısı),Fishing Kit(Olta Takımı)…Ben şahsen bu kolay craft edilebilenlere Easy Craft’lar derim.Ancak her craft bu kadar kolay olmaz.Mesela Ayı Derisi Uyku Tulumu,Kurt Derisi Mont,Geyik Derisi Pantolon ve ayakkabı,Tavşan derisi eldiven gibi gibi.

Ayı Derisi Uyku Tulumunu(avcı bıçağı gereklidir.) yapmak için 2 Birim Ayı Postuna,5 tane kumaş ve 6 birim bağırsak(kurutulmuş) gereklidir ve tamamlanması 17 saatte tamamlanmaktadır ki bu süre sizin susuzluk barınızın iki defa bitmesi için yeterlidir.Uyuduğunuzda ise 13*C sıcaklık bonusu verir.

Kurt Derisi Mont(avcı bıçağı gereklidir.) : Yapmak için 4 birim kurt postu ve 4 birim bağırsak(kurutulmuş) gereklidir.Toplam 25 saatte yapar ki bunu hiç kalkmadan yapmayı denerseniz muhtemelen açlıktan dolayı canınız %80’e düşmüş bir şekilde bitireceksiniz.Bu nedenle tek seferde yapmaya çalışmayın.Ancak giydiğinizde 7*C sıcaklık bonusu kazandırır.

Geyik Derisi Pantolon(dikiş seti gereklidir.) : Yapmak için 3 birim geyik derisi ve 4 birim kurutulmuş bağırsak gereklidir.13 saatte yapımı tamamlanır ve aralıksız yaparsanız susuzluğunuz biticek ve açlığınızın çeyreği gidecektir.Bot yapmak içinse 2 birim geyik derisi ile 4 birim kurutulmuş bağırsak ve 13 saat yetecektir.Giydiğinizde tahmini olarak 3* ile 5* derece arasında bir sıcaklık bonusu verir.

Tavşan Derisi Eldiven : Dikiş seti kullanarak 4 tavşan derisi ve 2 kurutulmuş bağırsak ile 5 saatte yapılabilir.3*C derece sıcaklık bonusu verebilir ancak hasar alırsa yarım dereceye kadar azalabilir.

The Long Dark – Kamp Kurmanın Kuralları ve Püf Noktaları

KAMP KURMAYA GELELİM:
Kampı öyle rahat kuramazsınız.Çünkü çok rüzgarlı alanlarda ateş yakamazsınız.Kar sığınağını ise öyle istediğiniz yere yapamazsınız çünkü sığ bi kar tepesi istiyor.Dediğim şey şu.Kardan hafif eğilimli bir yamaç bulun.Kar sığınağını da oraya yapın.

Size tavsiyem kampınızı çok geniş açıklık bir meydana kurun böylece ayı veya kurt gelirse farkedebilirsiniz.Kar fırtınasının çokca görüldüğü yerlere kamp yapmayın çünkü kar fırtınasında ateş yakamazsınız ve kar sığınağı da ısıtmayabilir.Kampta yapabileceğiniz bir şey ise kar sığınağına girip ateşi hemen sığınağın önüne yapmaktır.Böylece kar sığınağının içinden ateşi yönetirken bir yandan da güvende olursunuz.

Kar sığınağının içindeyken uyuyabilirsiniz veya kitap okuyabilirsiniz bu nedenle size iki şey öneririm.Kitap okuyarak yetenek açmak ya da uyuyarak dinlenmek…
AMA ŞUNA DİKKAT:
Kar sığınağı sonsuza dek dayanmaz.Havalar ısınınca veya üzerlerinden hayvan geçtikçe ya da yanında ki ateş uzun süre yanınca eriyip hasar alır.Ancak korkmayın.Her üç saatde %1 hasar alacağı için tamiri oldukça kolaydır.Genellikle bu tarz hasarları bir dal kullanarak bir saatte kapatabilirsiniz.

The Long Dark – Başarımlar / Achievements

Oyunda toplam 22 adet Steam Başarımı bulunmaktadır.

The First Of Many: Oyunda bir gün geçirdiğinizde verilir.

Two For Two: İkinci günü atlatırsanız verilir.

Wolfbait: Beşinci(5.) günde hayatta kalırsanız verilir.

Night Walker: Tamamen dışarıda bir gece geçirdiğinizde verilir.

You Made It: Toplam 10 gün hayatta kalırsanız yeni bir başarım daha kazandınız demektir.O da “You Made It”…

It’s Getting Cold Out There: 15 Gün hayatta kalırsanız helal olsun bir başarım daha kazanmış oldunuz.

Tough As Nails: Bu da toplam 20 gün hayatta kalırsanız verilir.

You prep the preppers: 30. günün sabahına sağlam bir biçimde kalkarsanız bu başarımı kazanırsınız.

Master Survivor: Toplam 40 gün hayatta kalırsanız da bu açılıyor.

Ready for when the SHFT: 50. Günde sağ olarak kurtulursanız kazanırsınız.

It Was Big This!: Toplam 5 kg’dan fazla bir balık yakalarsanız kazanırsınız.

Beneath a Starry Sky: 3 Gece hiç bir eve girmeden hayatta kalırsanız bu başarımı kazanırsınız.

Wast Not Want Not: 10 Geyik Leşini tamamen topla.

Natural Healer: Doğal ilaçlar kullanarak kendinizi bir kere iyileştirin

Wrapped in Furs: Bir ayı derisi uyku tulumunda uyu,kurt derisi mont,geyik derisi pantolon ve tavşan derisi eldiven giy.Bunu başarırsanız bu başarım açılır.

Centurion: Toplam 100 gün hayatta kalırsanız açılır.

Happy Harvester: Toplamda 25 farklı bitki çeşidini hasatla.(topla.)

Pacifist: Hiç birşey öldürmeden ilk 25 gün hayatta kalırsanız bu başarım açılır.

Silent Hunter: Hiç tüfeğinle ateş etmeden ilk 50 gün hayatta kal.

Living Off The Land: İlk 25 gün sadece yabani bitki ve hayvanları yiyerek kalori al ve beslen.(yanlış çevirmiş olabilirim bunu yanlışsa düzeltin lütfen.)

Exploration Game: “Sahil Karayolu” ve “Gizemli Göl” haritalarının bütün bölgelerini gez.

One With Nature: Toplam 200 gün hayatta kalırsanız bu başarımı da kazandınız demektir.

The Long Dark – Mücadeleler

The Long Dark’a yeni gelen bir oyun modu ise Challenge’lardır.İsterseniz bu Challenge isimlerini sayalım.

HOPELESS RESCUE: Türkçesi umutsuz kurtuluş olan bu mücadelede ki amaç Gizemli Göl Tuzakçının Barakasında oyuna başlayıp 1 hafta içinde Bozkurt Dağının tepesindeki fişek silahını alıp sonrada Terk Edilmiş Topraklar Deniz Fenerinden ateşlemektir.

The Hunted Ep. 1: Avlanan Bölüm 1 olarak çevirebileceğimiz bu mücadele de ise okla vurduğumuz için bize saldıran bir ayıdan kaçıyoruz.Oyun ayının bize Tatlı Vadi’de saldırması ile başlıyor ancak amaç Gizemli Göl haritasındaki tuzakçı barakasına gitmek.Buraya vardığınızda görev bitiyor ve ikinci bölümü açılıyor.

The Hunted Ep. 2: Bu bölümde ise Tuzakçı Barakasında ki evde bir tüfek ile başlıyorsunuz ve evi aradıktan sonra dışarı çıkıp ayıyla yüzleşiyorsunuz.Ayıya ateş ettikçe sizden kaçıyor ancak bir türlü ölmüyor çünkü ayıyı inine kadar takip etmelisiniz.Ayıya ateş edip kaçırarak inine kadar kovalıyorsunuz.Sonu sürpriz…

Whiteout – SİS : Bu bölümü oynuyorsanız sıkılabilirsiniz ancak oldukça zevkli de söylemedi demeyin.Sahil Karayolu’da ki Quanset Garajında başlıyorsunuz ve 30 gün içerisinde devasa bir tipi yaklaşıyor.Seyir defterinde yazan şeyleri Quanset Barajına stoklayarak fırtınaya hazır durmalısınız.

Nomad: Göçebe olarak çevrilen bu mücadele de ise sizin için özel olarak seçilmiş 15 farklı bölgenin her birinde en az üç gün hayatta kalmak.Çılgınca ve değişik!

REHBER BU KADARDI.
—————————————

SteamSolo.com