Five Nights at Freddy’s: Sister Location Guide

FNaF Sister Location Gece Bitirme Rehberi for Five Nights at Freddy's: Sister Location

FNaF Sister Location Gece Bitirme Rehberi

Overview

FNaF serisinin 5. oyunu olan Sister Location’da diğer oyunlara nazaran çok farklı bir oynayış teknikleri bulunmaktadır. İşte bu rehberde size her gece için yapmanız gerekenler anlattım.Ufacık da olsa yararım dokunduysa OYLArsanız sevinirimİyi oyunlar

Mekanlar

İlk önce gecelere göre geçiş yapacapımız odalardan bahsedelim:

  • Asansör: (Elevator)

    Burası (4. Gece hariç) her gece görevi için başlangıç bölgesidir HandUnit bize burda bu gece neler yapacağımızı anlatır, her gece bir sebeple (ad girme vs.) bize bir çeşit ekran klavyesini kullanmamızı ister burda istediğiniz şeyi yazabilirsiniz HandUnit otomatik düzeltecektir. Gece başladığında ztn çıkacak olan “NIGHT X” yazısından anlarsınız.

  • Primary Control Module:

    Buradan Funtime Auditorium, Ballora Gallery ve Circus Control Panel’e geçiş yapabildiğimiz ve Funtime Foxy ve Funtime Freddy’nin kontrollü elektrik şokunun verildiği merkezi oda.

  • Circus Control:

    Baby ve Bidybab için elektrik şoku verildiği odadır. Bu odaya Primary Control Module’de ön taraftaki havalandırma ile gidilir.

  • Ballora Gallery:
    Burası Ballora ve Minireenalar’ın sahnesidir. Bu odadaki tek amaç işimiz düştüğü sürece karşı odaya geçiş yapmak. Bu odaya Primary Control Module’de sol taraftaki havalandırmayla girilir

  • Funtime Auditorium:
    Burası Funtime Freddy ve Funtime Foxy’nin sahnesidir. Aynı şekilde tek amaç karşı tarafa animatroniklere farkettirmeden geçmektir. Bu odaya Primary Control Module’de sağ taraftaki havalandırma ilr gidilebilir.

  • Scooping Room:

    Burası animatroniklerin parçalandığını ve HandUnit’in dediğine göre sadece yetkili personellerin girebileceği yer.

  • Breaker Room:

    Sistem ana güç kaynağının olduğu yer. Buraya sadece 2. Gece görebiliriz.

  • Parts/Service:

    Gerektiğinde animatroniklerin bakımı ve tamirinin yapıldığı yerdir.

  • Private Room:

    Sadece Baby Minigame’ini tamamlayarak kilidini açabildiğimiz özel oda.

  • Circus Gallery:
    Burası Circus Baby ve Bidybab’ın sahnesidir. Oyunda hiçbir şekilde bu odaya girilmiyor.

Animatronikler

Circus Baby: Bazı geceler karakterimizle iletişime geçen ve at kuyruğu saçı olan bir kıza benzeyen animatroniktir.

Funtime Freddy: 2. Gece karşılaştığımız ve 3. Gece bakımını yaptığımız pembe ve beyaz renkli sağ elinde bir Bonnie kuklası olan animatroniktir.

Funtime Foxy: 3. Gece karşılaştığımız FNaF 2’deki Mangle’a oldukça benzeyen beyaz ve pemve renkli tilkiye benzeyen animatroniktir.

Ballora: Ballora Gallery’de bulunan ve 2. Gece karşılaştığımız uzun boylu etekli insan görünümlü dans eden animatroniktir.

Bidybab: Circus Gallery’de olan ve 2. Gece metal levhayı açmaya çalışan, küçük animatroniktir.

Minireena: Ballora Gallery’de bulunan, Ballora’nın yanında dans eden, 4. Gece springblockların açılmasını hızlandıran küçük, Puppet’a benzeyen animatroniklerdir.

Ennard: Bizimle Baby’nin sesi ile konuşan 5. Gece jumpscare atabilecek olan tek animatroniktir. (DIKKAT SPOILER:aslında o baby’nin ta kendisidir)

Sadece Özel Gecelerde Yer Alan Özel Animatronikler

Özel Gecenin açıklaması ve animatroniklere karşı neler yapılması gerektiği aşağıda yer almaktadır.
Bonnet:Bon-Bon’un (Funtime Freddy’nin elindeki kukla) pembe renkli halidir.

Electrobab:Bidybab’ın ışıklandırmasının daha karanlık ve gözlerinin parlayan halidir.

Minireena 2: Minireenaların bir diğer gruplarıdır. 4. Gecedekiler mi yoksa başkası mı henüz bilinmiyor.

Lolbit:Funtie Foxy’nin göz toplarının olmayan halidir oyunda size başınıza hacker kesilecek olan bir animatroniktir

Yenndo Funtime Freddy’nin iç iskeleti olarak yorumlanıyor.

1. Gece

İlk gece hiçbir animatronik aktif değildir ve HandUnit sizden animatronikleri kontrol etmenizi ister.
İlk olarak Ballora ışıkla kontrol edilir ve bir kere elektrik şoku verilerek yerine gönderilir. Aynı işlem Funtime Foxy için iki kere elektrik şoku vererek yapılır.

2. Gece

Bu gece Ballora ile Funtime Foxy yeniden kontrol edilir ve Circus Control odasına gidilir. HandUnit sizden Baby animatroniğinin kontrolünü yapmanızı ister ilk olarak ışıkla kontrol edilir ve elektrik şoku cihazı bozulur ve HandUnit sistemi yeniden başlatmak gerektiğini söyler ve sistemi yeniden başlatmak için tüm sistem kapanır tabii ki de ortam karanlığa bürünür.
Burdaki görevimiz masanın altında saklanıp Bidybab dan saklanmaktır. Önümüzdeki delikli metal kapıyı mouse ile tut çek taktiğiyle kapatılır ve deliklerde bidybabın gözü görünür jumpscare yememek için göz temasından kaçının (ışık göze gelmesin) Bidybab iki kere metal kapıyı açmaya çalışacaktır mouse tutarak buna engel olun.
Daha sonra ışıklar geldiğinde HandUnit sistemin Breaker Room’da elle yeniden başlatılması gerektiğini söyler. Breaker Room’a erişmek için Ballora Gallery’den geçmeniz gerekiyor.
Ballora Gallery’i koşmadan geçiniz (Sadece W tuşuna basarak) bir müzik sesi duyarsanız geçene kadar durunuz bu müzik sesi Ballora sizi farkettiğine dair bir işarettir. Müzik sesi geçince yürümeye devam edin. Karşıdaki kapıya ulaşana kadar adımları tekrarlayın.
Breaker Room‘a ulaştıktan sonra Funtime Freddy’i yanıp sönen ışık altında görürsünüz burda FNaF 3’de Springtrap içib kullandığımız taktiği uygulayacağız adımları sırasıyla takip edin:

  1. SPACE basarak Funtime Freddy’i dikkatini dağıtın (Springtrap’ı farklı odalarda çocuk sesi çıkartarak kandırdığımız gibi)
  2. Sol alt kısımdaki monitörü açın ve en üstteki butona basılı tutarak %20-30 arası ilerletin
  3. Hemen kapatıp Funtime Freddy’i kontrol edin ve tekrar SPACE basarak tekrarlayın.

Tüm sistemleri %100’e tamamlayınca Ballora Gallery’e geri döneceksiniz ve rahatça devam ederek geceyi bitirirsiniz.

3. Gece

Bu geceki göreviniz Funtime Freddy ile ilgili birkaç bakım, montaj vs. yapmanızdır. Bunun için Funtime Auditorium’dan geçerek Parts/Service odasına gitmeniz gerekir.
FUNTIME AUDITORIUM
Burda Funtime Foxy aktif durumdadır ve sizi görmemesi gerekir. Size bir kısa süreli flaş ışık cihazı verilir. SPACE tuşu ile flaş ışığını kısa bir süreliğine önünüzü görmek için kullanabilirsiniz. Ama Flaşı açtığınızda yakınınızda Funtime Foxy’i gördüyseniz durun birkaç saniye sonra tekrar flaş açarak kontrol edin gittiyse devam edin (tabi Funtime Foxy hala gitmediği halde flaş açarsanız jumpscare yersiniz)
PARTS/SERVICE
Burda HandUnit sizden Funtime Freddy’nin sol ve sağ yanaklarının altındaki, sağ sol gözlerinin arasındaki ve burnundaki düğmelere tıklamanızı isteyecektir sonra Funtime Freddy’nin iç iskeleti açılacaktır, gövdesinin tam ortasındaki kırmızı ışık yanan cihaza tıklayın ve asıl zorluk şimdi başlıyor
Funtime Freddy’nin kolundaki Bonnie kuklasının kaybolduğunu farketmişsinizdir. Bu kukla Funtime Freddy’nin arkasına saklanıp sizinle saklambaç oynuyor. Yapmanız gereken tek şey Bonnie kuklasının papyonunun altındaki siyah düğmeye basabilmektir. Bonnie kuklası, Funtime Freddy’nin sol ve sağ omzundan çıkmaktadır fareyi yavaş yavaş üzerine götürüp düğmeye geri saklanmadan salise farkıyla düğmeye basmanız gerekiyor. Eğer fareyi hızlı döndürürseniz Bonnie kuklası hemen saklanır. Eğer uzun süre Bonnie kuklasını göremezseniz jumpscare yersiniz.
Bu süreci tamamladıktan sonra Funtime Auditorium’a geri dönersiniz ve ışık açmadan ilerleyebilirsiniz ve geceyi jumpscare yiyerek bitireceksiniz.

4. Gece

Bu gece biraz bilek gücü ve hız istemektedir.
Geceye diğer gecelerden farklı olarak bir kostümün içinde başlayacaksınız.
Önünüze Ballora gelecek ve parçalandığını göreceksiniz.
Daha sonra maske açıldığında sağ sol tarafta birkaç springlock denen mekanizmalar saat yönünde dönmeye başlıyacaktır. Burdaki göreviniz springblockları üzerlerine basılı tutarak geri saat yönünün tersine döndürmek. (FNaF 2’de Puppet’dan korunmak için müzik kutusunu çevirdiğimiz gibi) Eğer springlocklardan biri saat yönünde dönerek 12 yönüne gelirse Minireena jumpscare ile sonuçlanır. Bitmeye yakın springlocklar üzerindeki kırmızı ışıkla uyarılır. Gece süresince sağ ve sol taraflardan Minireenalar tırmanmaya başlayacaktır bunların tek zararı springlockların saat yönünde daha hızlı dönmesine sebep oluyorlar. A ve D tuşlarıyla kostümü sallandırarak tırmanan Minireenaları uzaklaştırın. 3 dakika boyunca hiçbir springlockun tam geri dönmemesini sağlarsanız geceyi tamamlarsınız.
TAVSİYE: Telefondan ya da dijital bir kol saatinden 3 dakika geriye sayım sayacı ayarlayın ve springlock olayı başlar başlamaz geri sayımı başlatın ki springlockları tutmak için kalan süreyi görebilirsiniz.

5. Gece

Ve geldik işte son gecemize 🙂
4. Geceden sonra burda artık normal asansörle başlıyoruz.
Burda HandUnit size Baby’nin gününün çok yorucu geçtiğini ve tamire ihtiyacı olduğunu söyler, Parts/Services odasına gitmeniz gerekir ve onun için de yine Funtime Auditorium’dan geçmeniz gerekecek (merak etmeyin bu sefer Funtime Foxy yok rahat rahat ilerleyin)
PARTS/SERVICE
Burda karşımıza iç iskeleti olmayan Baby kostümü çıkacaktır. HandUnit tam da talimatları söylerken sesi kesilecek ve Ennard konuşmaya başlıyacaktır. Baby kostümünün sol kulak kısmında bir panel çıkacaktır (tuşlu telefonlar gibi bir tuş sırası olduğundan numara paneli olduğunu anlamışsınızdır) Ennard size sırayla rakamlar söyleyecektir rakamı duyar duymaz panelden o numarayı temsil eden tuşa basın. Bitirince sol alt taraftaki yeşil tuşa basarak Baby kostümünü Scooping Room’a gönderin ve geri Funtime Auditorium’a dönün.
Burda Ennard size Ballora’nın seni yakalamak istediğini ve yönergelerini takip etmemizi söyler dediği gibi de yapacağız.
Ennard Dur, ileri git, sağ, sol gibi yönergelerini uygulayarak Scooping Room’a ulaşın sonra gördüğünüz çekiç kafanıza bir güzel iner ölürsünüz ve TEBRİKLER OYUN BİTTİ

Alternatif Son

Sister Location’da tıpki FNaF 3’teki Bad Ending, Good Ending gibi farklı bir sonu daha var ve bu sona ulaşmak için jumpscare yediğiniz zaman şans eseri gelen minigame’i bitirmeniz lazım tam olarak nasıl bitirebildiğini şu videodan öğrenebilirsiniz

Eğer Extra menüsü açıksa oraya girip ekranın sol alt köşesine tıklayarak da minigame’i açabilirsiniz.

Bitirdikten sonra 5. Geceyi tekrar oynayın Ennard’ın söylediği kodu girip Baby kostümünü Scooping Room’a yolladıktan sonra Ennard’ın talimatlarını dinlemek yerine sağa giderek Private Room’u bulmaya çalışınız.
Private Room’a girince klasik FNaF 1 tarzında saat 6 AM’a kadar enerjiyi bitirmeden Ennard’ı kendinizden uzak tutun. 6 AM olunca da oyunu alternatif sonla bitirmiş olursunuz ve Custom Night denilen özel gecelerin kilidini açmış olursunuz.

Özel Geceler (Custom Nights)

Diğer Five Nights at Freddy’s oyunlarını oynamış olanlar bilir. Bilmeyenler için ben açıklayım senaryoyu tamamladıktan sonra kilidi açılan zorluk derecesi özelleştirilebilen gecelerdir. Ayrıca bu özel geceler oyunun arkaplan hikayesinde bazı gizemleri çözme ya da yeni gizemler ortaya çıkarabilir.
Sister Location’da özel geceler belirli robotların zorluk seviyesi ayarlanmış değişik modlar olarak bulunuyor. (FNAF 2’deki özel gecelerde de benzer bir sistem vardır)
Aşağıda hangi modda hangi animatronikler var gösterdim:

Mod Adı
Ballora
Funtime Freddy & Bon-Bon
Yenndo
Funtime Foxy
Bonnet
Bidybab
Electrobab
Lolbit
Minireena 1
Minireena 2
Angry Ballet
✔️
✖️
✖️
✖️
✖️
✖️
✖️
✖️
✔️
✔️
Freddy & Co.
✖️
✔️
✔️
✔️
✔️
✖️
✖️
✖️
✖️
✖️
Funtime Frenzy
✖️
✔️
✔️
✔️
✖️
✖️
✖️
✔️
✖️
✖️
Dolls, Attack!
✖️
✖️
✖️
✖️
✔️
✔️
✔️
✖️
✔️
✔️
Girls’ Night
✔️
✖️
✖️
✔️
✔️
✔️
✖️
✖️
✔️
✔️
Weirdos
✖️
✖️
✔️
✖️
✔️
✖️
✔️
✔️
✔️
✖️
Top Shelf
✔️
✔️
✔️
✔️
✔️
✖️
✖️
✖️
✖️
✖️
Bottom Shelf
✖️
✖️
✖️
✖️
✖️
✔️
✔️
✔️
✔️
✔️
Cupcake Challenge
✔️
✔️
✖️
✔️
✔️
✖️
✔️
✔️
✔️
✖️
Golden Freddy
✔️
✔️
✔️
✔️
✔️
✔️
✔️
✔️
✔️
✔️

Animatroniklerin tutumları ve karşı koyma yolları

Funtime Freddy ve Bon-Bon: Funtime Freddy oyuncuya Bon-Bon’u kullanarak saldırmaktadır. West ya da East Closet camerasında saklanır. Funtime Freddy’den (daha doğrusu Bon-Bon’dan jumpscare yememenin tek yolu ses kasmaktır.

  • Eğer Funtime Freddy’nin, “Bon-Bon, go get him!” dediğimi duyarsanız Funtime Freddy’nin bulunduğu taraftaki kapıyı hemen indiriniz. Zamanında kapıyı kapatmazsanız jumpscare yersiniz.
  • Eğer Funtime Freddy’nin, “Get ready for a surprise!” dediğimi duyarsanız Funtime Freddy’nin bulunduğu tarafın tersindeki kapıyı kapatınız. (F. Freddy sağdaysa soldakini, soldaysa sağdakini)

Bonnet: Bonnet, kamera monitörünü indirir indirmez rastgele ofiste görünür eğer onu görürseniz hemen burnuna tıklayın bu onu pasif kılacaktır aksi takdirde jumpscare yersiniz.

Funtime Foxy: Funtime Foxy özel gecelerde FNAF 1’deki Foxy gibi davranır. CAM 05’de perdelerin arkasında saklanır eğer aktif olduğu bir modu oynuyorsanız orayı sık sık kontrol edin oradan ayrıldığını farkettiğiniz anda (ayaksesleri çıkarıyor ses kasarak da tahmin yapabilrsiniz.) sağ kapıyı kapatınız.

Ballora: Ballora CAM 01 ve CAM 02’de bulunur eğer hangi taraftan gördüyseniz o kapıyı kapatın aksi takdirde yine jumspcare.

Bidybab Bidybab iki kapının arasındaki havalandırmadan gelir. Aktif olduğu gecelerde orayı kontrol edin eğer çok yaklaşırsa (çok yaklaşmışsa kameraya maskesi açık bakar.) havalandırma girişini kapatın.

Yenndo: Birinci ve ikinci FNAF oyunundaki Golden Freddy gibi davranır. Aktif olduğu modlarda kamera monitörünü indirince sağ tarafta belirir, aynı Golden Freddy gibi kapılar kapalı dahi olsa gelebilir. Eğer Yenndo içerdeyse oksijen barı sıfıra doğru düşmeye başlar. Yenndo’dan kurtulmak için gördüğünüz anda kamera monitörünü geri açın. Oksijen barı biterse jumpscare yersiniz.

Minireenalar: Birden fazla Minireena aktif olduğu modda CAM 06’da belirirler ve oksijen barının düşmesine yol açarlar. Oksijen barı düştükçe ekran kararır. Bunu durdurmak için onlara konrollü elektrik şoku verin. Bu onların kaybolmasına yol açacaktır.

Minireena 2: İkinci FNAF oyunundaki Baloon Boy gibidir. Sadece ekranda belirip oyuncuyu kapıyı kapatma vs. gibi hareketleri yapmayı engellerler. Geldiklerinde gecenin sonuna ya da başka bir animatronikten jumpscare yiyene kadar gitmezler.

Electrobab: Electrobab CAM 04 ya da CAM 05’de görünür ve aktif oldukları sürece enerjiyi sömürürler. Kontrollü elektrik şoku vererek bundan geçici süreliğine kurtulabilirsiniz.

Lolbit: Eğer ofisin sağ tarafındaki ekranlar sırayla karıncalanıp Lolbit kafası görünürse bilin ki sisteminizi Lolbit hacklemiştir. İşin ilginç kısmı klavyeden LOL yazıdğınız zaman da aynı şey söz konusu olur. Eğer tüm ekranlarda Lolbit kafası olursa ekrana aniden PLEASE STAND BY diye bir pop-up resmi gelir ve 7 saniye boyunca kapıları kapatamazsınız, kameralara bakamazsınız.

Bitiş

Rehberim burda son buluyor eğer unuttuğum ya da yanlış bildiğimi düşündüğünüz bir yer varsa yorum yazmaktan çekinmeyin.
Bu rehberde oyunun olayını basitçe anlattım daha detaylı bilgiler için tamamen topluluk yapımı olan şu ansiklopediye göz atabilirsiniz: Five Nights at Freddy’s: Sister Location Wikia [fnaf-sister-location.wikia.com] (Not: İngilizcedir.)

SteamSolo.com