Albion Online Guide

Albion Online Türkçe Rehber for Albion Online

Albion Online Türkçe Rehber

Overview

Bu rehberi hazırlarken ne imla nede anlatış bicime bakmadan hazırladım. En kısa sürede türk oyuncular bu oyundan sıkılmadan sizlere yani türkçe bilen kardeşlerime bilgilerimi ulaştırmak istedim. Umarım fazla uzatmamış veya fazla sıkmamışımdır. Size iyi oyunlar dilerim.

Giriş ve açıklamalar.

(ÖNEMLİİİ!!!:Bu rehberi hazırlarken ne imla nede anlatış bicime bakmadan hazırladım. En kısa sürede türk oyuncular bu oyundan sıkılmadan sizlere yani türkçe bilen kardeşlerime bilgilerimi ulaştırmak istedim. Umarım fazla uzatmamış veya fazla sıkmamışımdır. Size iyi oyunlar dilerim.)

Bu rehberde neler bulunmaktadır.

  • 1-Bu nasıl oyundur ?
  • 2-Controller
  • 3-Oyunla ilgili tavsiyeler
  • 4-Dungeons
  • 5-IP , Learning Point ve Combat Fame Credits
  • 6-Territoriler ve Castle
  • 7-Island(Ada), Farming,Gather ve Crafting
  • 8-Gather
  • 9-Crafting
  • 10-Yardımcı Olabilecek Siteler.
  • 11-SSS
  • 12-Kaynaklar

Merhabalar bu rehberde size 1.5 ayın sonunda öğrendiğim herşeyi her noktayı size detaylı ve resimli bi şekilde anlatacağım. İlk önce bu oyun nedir , nasıl oynanır ve tavsiyelerimle bu rehberi yapmak istiyorum.

1-Bu nasıl oyundur ?

Bu oyun Ultima Online denilen devasa bi RPG sahip olan oyunun devam oyunu gözü ile bakılmaktadır. Ultima Online gibi seni özgür bırakan görev yapmaktan alı koyan ister adam öldür ister sağda solda gather(Toplayıcı) yapmanı izin veren bi oyundur. Yani kısaca bu oyunda özgürsünüz. Bu oyunda herhangi bi class olmadığından dolayı istediğiniz seti dizip savaşa gidebilirsiniz ama tabikide uyumlu olmalı . Eğer ki olmaz ise istediğiniz performansı veremez

2-Controller

3-Oyunda ne yapmalıyım?

Eğitim sürecini geçtim toplayarak bi şeyler yapıldığını ve savaşma olaylarını öğrendim. Çıktım eşeğim ile yola. Yanımda arkadaşım var ve oyunda yapmamız gerektiğini bilmiyorum diyorsunuz. Size önerebileceğim ilk şey sağ alttaki mini mapte olan ünlemleri teker teker yapmanız. Görevleri yaptıktan sonra bulunduğunuz şehirde veya köyde portal olacaktır. O portallarda güvenli bi şekilde dungeon yapabilirsiniz. Dungeon yaptık biraz fame kastık artık büyük şehre ilerleyeceksiniz ve büyük dungeonlar yapacaksınız. Bu arada oyuna başladığınızda ilk ay kendi cebinizden almanızı tavsiye ederim çünkü sizi daha hızlı kastıracak.

4-Solo Dungeons , Ramdon Dungeon ve Mapler

Solo dungoens
Solo dungeon her mapte bulunmaktadır. Solo dungeonlar 1 veya 2 kişilik için yapılmıştır. Fazla kişi girerseniz çok az fame alırsınız. Bana göre biraz fame kastıktan sonra (10M fame gibi) bosslara rushlamanız daha mantıklı para ihtiyacınız varsa çünkü çoklu dungoen yapmak kısa zamanda daha fazla fame almanızı sağlar solo dungeona göre. Tek başına iseniz eğer sıkıldıysanız bunu yapabilirsiniz sizin bileceğiz iş.
Random dungeonlar
Random dungeonlar her mapte bulunur bazen köşelerde bazen ise yollun kenarlarında olur . Tavsiyem belirgin dungeonlardan kaçının çünkü dive(baskın) atılma riski çok fazla. 5 ile 7 kişiliktir bu dungeonlar. Her katta bi boss olmak üzere dizaynlanmıştır ve yeşil , mavi mor ve sarı renkte kutular mevcuttur. Sıralamaya göre drop şansı artmaktadır aynı zamanda bossların zorlukları artmaktadır. 4 dungeon çeşiti vardır. Heretic,Morgana,Keeper ve Undead olmak üzeredir. Bu dungeonlarda eğer şanslı iseniz (veya şansız) 5. kata rastlarsınız. Her dungeonın 5. katı farklı ve çok zordur. Tabi her bossun olduğu gibi bunlarında kolay kesilme yolları vardır.


Map ile açılan dungeonlar
Map ilie açılan dungeonlar çok risklidir ve kendini bir tık daha fazla belli eder. Güzel yönü de var normal dungeondan çok daha fazla fame verir(Tier e bağlı) ve daha fazla loot düşürme şansınızı var. Bunları ya dungeon yaparken öldürdüğünüz moblardan düşürürsünüz yada pazardan satın almakta zorundasınızdır. Bu dungeonlar Portal şekilde görünür ve diğer dungeonlara göre daha fazla belli olur. Bu dungeonlarda normal dungeonlara göre daha güçlü moblar bulunur tabi kaç tier açtığınıza bağlıdır. Mesela T7.2 açtığınız map T7 mapten aşırı zordur. Bu yüzden güzel bi setle ve 5 veya 6 kişi gidip güzel famenizi çıkarmanızdır. Bu arada unutmayın T7.1 filan 1100 IP den düşük gitmeyiniz. Eğer giderseniz yanınıza Repair Table almayı unutmayın.


Mapi açtığınızda otomatik olarak mapi nerede açtığını göstermektedir. Alt resimdeki gibi bi işareti ve olmaktadır ve 15 dklık zaman başlar. Eğer 15 dakika içinde o mapin yanında bulunmaz iseniz veya ölürseniz açtığınız map kayboluyor. Yani tavsiyem mapi açan kişi korumanız ve açtığınız map’e giderken kırmızılı dostlarımıza belli etmemeniz.


İpuçu:Map açtığınız zaman en fazla 5 kare uzağa atmaktadır. Altaki resim 5 kare uzağa yada daha az yapabilirsiniz. Biz bu mapleri açarken teritory bölgemize gelmesini sağlamak için uzaktan açıyordur. Bazen olmuyordu ama çoğunlukla olmaktaydı.

5-IP , Learning Point ve Combat Fame Credits

IP nedir: IP fazla etkisi yok sadece üstünüzdeki itemlerin gücünü göstermekte ama tavsiyem IP yüksek tutarsanız partiler sizi daha rahat alır. IP nasıl yüksek tutacaksınız tabikide T6 dekoratif yelek almanızdır. IP niz fazlasıyla yükseltiyor.

Learning Point: Learning point sizi bi yeteneğizi belli bir yere kastıktan sonra o yeteneğinizi seviye atlatmaya yardımcı olur. LP premiumlu şekilde günlük 20 tane gelmektedir. Bu LP craft ve gather’a kullanmanız tavsiyemdir.

Combat Fame Credits: Geldik oyun sonuna çıkmanızı sağlayan olay.B ye bastıktan sonra sağ üsteki barda Auto-Respect var ona basarsanız Combat Fame Credits 4 katı daha fazla gelecek. Combat Fame Credit bi silah veya zırha başlamız sonrasından daha az caba ile daha hızlı bitirmenizi sağlar ama parayla. Para diyince gözünüzü korkutmasın çünkü ne kadar yeteneğiniz dolu ise o kadar Combat Fame Credit geliyor aynı orantıda da para gitmektedir. Örn: Giydiniz giysilerin yetenekleri full. Bir dungeona giriş yaptınız ve dungeon 3 katlı. Artı T8 mapte giriş yaptınız. Girip çıkma sonucu yaklaşık size 200k veya 300k fame vermektedir. Auto Respect açık ise 600k Combat Fame Credits vermektedir. Bunun karşılığı ise sizden 200K gibi bi para gider ama bunu fark etmezsiniz çünkü öldürdüğünüz mobtan aldığınız para , açtığınız kasadan aldığınız para gibi etkenlerden dolayı neredeyse hiç gitmemektedir.

6-Territoriler ve Castle

Territoriler , GvG savaşları ve Mageler
Territorileriler şehirler , kasabalar , tarlalar ve gözcü bölgeleri olarak 4 e ayrılır.
[link]
[link]
[link]

Gözcü bölgeleri
Gözcü bölgelerinde askerler tarafında korunmaktadır. Küçük partyler zar zor girerler. İçinde 4 Mage bulunmaktadır. Aynı zamanda içinde bulunduğu bioma göre gather noktaları bulunmaktadır. Her Territorilerde olduğu gibi bunda da banka mevcuttur ve her territori farklı bankası vardır. Eğer territori kaybetme durumu olduysa ve içinde itemleriniz var ise o territoriyi alana kadar eşyalarınızı alamıyorsunuz.

Tarla Bölgeleri
8 tarla bölgesi vardır. Bunun askerleri ortada bulunmaktadır ve diğerleri gibi ortada kasaları vardır.
Köy bölgeleri
Köy bölgelerinde şehirde bulunan crafter binaların aynısı bulunmaktadır.(Tabi o territoriye sahip olan kişinin kurma isteğine bağlı) Bu bölgeler genelikle craftercılar için güzel yerdir çünkü geri dönüşü ve craft fiyatı çok azdır.
Şehir bölgeleri
Şehir bölgelerine sahip olan guild , o şehirdeki tüm vergileri alırlar. Guilde parasal olarak fazlasıyla destek vermekte.

7-Island(Ada), Farming,Gather ve Crafting

Island,Farming ve Laborer
Çifci olmak istiyorum diyorsunuz ve kendi yemeğimi kendi poisonızı yapmak istiyorsunuz. Bunun için ilk adaya sahip olmanız gerekmektedir ve adanızı nere kuracağınızı belirlemeniz gerekmektedir. İlk önce adayı almaya çalışalım. Ada maalesef premium sahibi değilseniz alamazsınız. Premiumuz var ise adanız nerede olması gerek nerede olacağını belirlemek gerek tabi o size kalmış. Eğer adanız carleonda ise carleondan başka bir yerde eşyasız ışınlanamıyorsunuz. Diğer şehirlerde kurduysanız carleon dışındaki diğer şehirlerinizden ışınlanabiliyorsunuz. (Size tavsiyem adanıza büyük masraf harcamadan önce carleonda taşıyın)

Ipucu: Adanızı taşıdığınız zaman aynı seviyede kalıyor ama içinkedi binalar veya eşyalar gitmekte. O yüzden taşımadan önce adanızdaki binaları Demolition Hammer ile yıkabilirsiniz.

Island(Ada)
Bir şehirdesiniz ve adayı nereden alacağınız bilemiyorsunuz. N ye basın ve ada iconu olan bölgeye ilerleyin. adama basın ve oradan adanızı alın.(O adam sayesinde Guild adasına veya başka adalara ışınlanabiliyorsunuz.) Adayı aldınız belli bi süre bekletiyor size ait bi ada yapmakta olduğu için. Adanızı yükseltmek ve daha fazla farming veya ev slotu eklemek istiyorsanız ada aldınız yerden yapabilirsiniz.
Adanın Yükseltme ücretleri ve ne getirdikleri
1. Seviye 12.500 Silver 1 building plot
2. Seviye 37.500 Silver +1 farming plot, 1 building plot, 2 small building plots, and a farming merchant
3. Seviye 125.000 Silver +1 farming plot, 2 building plots
4. Seviye 325.000 Silver +1 farming plot, 2 building plots
5. Seviye 625.000 Silver +1 farming plot, 2 building plots
6. Seviye 2.500.000 Silver +1 farming plot, 3 building plots
Adanıza şehirde bulunan her binayı yapabilirsiniz.(Tüm crafter ve tüm refine yapabildiğiniz binalar) Yaptığınız binaların işlevli veya daha yüksek seviyeler etkin olması istiyorsanız. Yemek vermeniz ve taş bloklarla yükseltmeniz gerekmektedir.

(Smalli,Medium ve Large olayı boyut olayıdır aklınız karışmasın)

Farming
Farming nedir yenir ? Aslında evet belli bi caba sonrası yemek yapabilirsiniz ama bunu para kazanma olarak düşünürseniz. İlk başta tavsiye etmem çünkü level atlatmaya çalıştıkça hem zamanız hemde paranızdan oluyorsunuz ama genede ne olduğunu anlatayım. Anlatmadan şunuda söyleyim ilerde günlük stabil para gelmesini istiyorsanız bu tarla işi mantıklı ama çok ilerde olacak iş ve focusunuz hiç kalmayacaktır.

Adayı aldınız ve 2. seviye çıkartınız.(Farming yapmak istiyorsanız min 2 seviye olması tavsiyemdir) Artık farming yapmak istiyorsunuz. Adanıza girdiniz ve tarlanızı yapmak istiyorsunuz.(2 tür çeşit slot var biri tarla diğeri ise bina yapmak için) G ye basıp (G ile tüm building işini yapabilirsiniz) farming sekmesine geldiniz. O sekmede bir sürü building var hepsi farklı işlerinizde kullanmaktadır. Eğer havuc dikmek istiyorsanız farming slotu eklemeniz gerekmektedir.

Farmingten para nasıl kazanılır diyorsanız olay tamamen focus ile yapılmaktadır. Yani focus yoksa para yok denilebilir. Tabi focus ilk başta çok fazla yiyecektir sizden ama o ektiğiniz veya büyüttüğünüz şeyi yaptıkça daha az focus kullanma ihtiyacınız olacaktır.

Laborers
Laborers nedir ? Laborerslar ev dikdikten sonra içine koyabileceğiniz adam. 3 çeşit laborers vardır. Gatherer, Mercenary ve Crafter. Bunlar yaptığınız işin fame’i sayesinde size 24 saat sonra biraz erzak desteği sağlamaktadır. Bu nasıl olacak diyorsanız gathera giderken gathercı olan laborerdan kitap alıyorsunuz (Tabi pamuk gatherlıyorsanız Cropperdan veya odun gatherlıyor iseniz Lumberjackten almanız gerekmektedir) ve gather yaptıkça aldığınız fame hem size hemde kitaba yansıyor.


[link] Farmingle uğraşmak isteyen kişiler için detaylı bilgiler.(Ne kadar hızda büyük , focus verirseniz ne kadar alırsınız)
[link] Bu da hayvan büyütmek isteyen kişiler için detaylı bilgiler.
Videolu izlemek isteyen kişilere önerim. Eski versionlu ama yaptığınız şeyler aynı.

8-Gather

Gather nedir ve nerede bulunur ?
Gather bazı kişiler için kölelik bazıları için para kaynağıdır . İşte ben onlardan para kaynağı olarak bakanlardanım . Gather giydiğimiz yada kullandığımız eşyaların temel yapısını oluşturur . Yani gathercı yok ise giysi veya silah yoktur. Gathercı olmak büyük tehlike taşımaktadır ve gather yaparken hızlı binek ve bloodletterınız olmasını dikkat edin.
Gatherda 6 farklı gather bulunmaktadır. Taş(Stone) , Demir(Ore) , Pamuk(Fiber) , Balık(Fish) , Deri(hide) ve en son olarak odun(wood) vardır. Bunları bulabilmek için gatherladığınız materyalin o bölgede yetiştiği veya var olduğunu bilmeniz gerekmektedir. Bunu bilebilmek için bir sürü yolu vardır. Mesela pamuğu örnek alalım. Pamuk gerçek hayatta bildiğimiz gibi bu oyunda da çok sulu veya nemli ortamlarda bulunur. Bunu bulmak için M tuşuna başıp bataklık veya göletli yerleri kontrol edebilirsiniz. Bastığınız yerde sağ üste kaç seviyeye kadar çıkacağını bilebilirsiniz.(3 ardı seviye çıkmaktadır Örn: T6,T7,T8)

Pamuğun başka bulma yoluda var biomları bilmek. Yani biom dediğim kar iklimi , çöl iklimi veya orman iklimi gibi bir çok iklim yani biom bulunmaktadır. Örneğimizi tekrardan ele alırsak pamuk sulak yerlerde bulunur demiştik. Bu yüzden kar , çöl ve bataklık biomlardaki göletlere bakmanız sizin için yararlı olur. Her gatherın farklı spawn yerleri vardır. Pamukta göletlerin yanı demirin ise dağ veya tepelerin yanında bulunurlar.

Gatherdan daha iyi nasıl verim alabilirim ?
İlk önce premiumun gathera nasıl bi etki olduğundan bahsedeyim. Premium sahip iseniz (Oyun başlangıcında kesinlikle sahip olmanız gerekmektedir çünkü hızlı gelişebilmek için size katkı sağlar) gather yaparken size şansa +1 daha fazla gather sağlar. Yani premiumsuzken 2 topluyorsanız premiumluyken 3 toplacaksınız. Tabiki de arada vermektedir hep verirse adil olmaz.

Gatherı hızlı toplayabilmek için elinizdeki eşyanın (kazma , orak vb.) yüksek seviyede ve topladığınız gatherın destiny board da yüksek seviyede olması gerekmektedir. Örnek vermem gerekirse gathera yeni başladım sıralar T5 seviyedeki gatherları hızlı toplayamıyordum. Elimde T4 toplama eşyası ve daha T5 seviyesini açamamıştım . Şimdi ise elimde T8 seviyesine sahip toplama eşyam var ve destiny boardta topladığım T5 in seviyesi ise 50 den fazla olmakta. Eskisine göre çok daha fazla toplamaktayım ama tabi buraya gelmek hiç kolay olmadı.

En önemlisine başlıyoruz. Gather giysileri ve pork pielar. Gather giysileri T4 den sonra açılmakta ve her seviye için farklı gather giysisi giymektesiniz. Gather giysisi size topladığınız gatherdan daha fazla çıkması sağlamaktadır. Birde giysi tamamen kaçma makinası olduğundan dolayı PK cılar sizi kolay yakalayamaz. Biliyorsunuz ki aç karnada gather yapılmaz bu yüzden pork pie almanız gerekmektedir. Pork pie topladığınız her gatherı giysi gibi size daha çok toplamanızı sağlıyor. Bununla kalmayıp sizin çantanızı genişletiyor.

9-Crafting

Ne craftlayabilirim ?
Craftingte tamamen size bağlı gatherladınız materyalları ister onları craftlarsanız isterse dungeondan düşen rune ve artifectleri craftlarsınız. Craftingtede spec olduğundan dolayı ne kadar çok şey craftlarsanız o kadar iyidir. Tavsiyem ilk craftladığınız şeyleri öğrenin sonraki crafta çok işey yarayacaktır.

Nerede ne craftlasam daha iyidir ?
Hertarafta craftlayabilirsiniz. İster şehirlerde ister adanızda isterseniz teritorynizde yapabilirsiniz. Bunların tabikide artı ve eksi olayı da vardır.
Eksileri ve artıları şöyle bahsetmem gerekirse Carleon yani oyunun ticaret merkezi olan şehirde craft yapmak biraz pahalı(Tabi büyük savaş sıralarında veya oyuna gelecek updatelerde yükseliyor yoksa normal fiyatlandırmaya sahip). İnsanlar ticaret merkezi olduğunu bilerek vergileri yükseltiyoralar. Bu yüzdende carleonda yapmak fazla kar elde edemezsiniz.

Benim malım yeterince var diyorsanız biraz da tehlikeye göz alayim diyorsanız. Aly veya guildinize ait Köy teritorysi dediğimiz yer olması gerekmektedir. Oralarda çok ucuz fiyata ve malzeme geri dönüşü güzel olduğu için tavsitemdir. Küçük bir sorun var yolda giderken clawlılar sizi beklemektedir. Azıcık para kazanayım derken tüm malınızdan olmayın.
Ada olayı çok safe ve kendi adanız ise hiç para vermiyorsunuz ama geri dönüşü 0 olduğundan dolayı fazla tercih edilmiyor(focus kullanılmadıkça sürece geri dönüş 0). Tabi ne craftlayacksanız o merchantı o kadar seviyede olması gerekmektedir.
Geri dönüşe sizde benim gibi çok seviyorsanız ve yeteri kadar focusunuz varsa aşağıdaki şehirlede craftınız yapabilirsiniz. Mesela ben Lymhurstta fiberı pamuğa dünüştürmekteyim focusla %50den fazla geri dönüş gelmektedir. Sonra carleona gidip satmaktayım.

Martlock (Highland) – Refining: Hide; Crafting: Axe, Quarterstaff, Frost Staff, Plate Shoes, Offhand
Bridgewatch (Steppe) – Refining: Rock; Crafting: Crossbow, Dagger, Cursed Staff, Plate Armor, Cloth Shoes
Lymhurst (Forest) – Refining: Fiber; Crafting: Sword, Bow, Arcane Staff, Leather Headgear, Leather Shoes
Fort Sterling (Mountain) – Refining: Wood; Crafting: Hammer, Spear, Holy Staff, Cloth Armor, Plate Headgear
Thetford (Swamp) – Refining: Ore; Crafting: Mace, Nature Staff, Fire Staff, Leather Armor, Cloth Headgear

10-Yardımcı Olabilecek Siteler.

[link] – Oyun bugları , sonraki güncelemeler ve takım arayabileceğiniz yer.
[link] – Albionun wikisi gerekli bilgileri buradan öğrenebilirsiniz.
[link] – Buradan oyunculara , craft yapacağınız eşyayı ve maplarin gather spawn noktaları gibi bir sürü yardımcı olan bir site. (Tavsiyem bi kaç dk inceleyin)
[link] – Sunucun durumunu bildirmekte.

11-Sıkca Sorulan Sorular (SSS)

Daha yapılmakta……

12-Kaynaklar

Kaynaklarım:
[link]
[link]
[link]
[link]

SteamSolo.com