Overview
In deze gids leg ik uit hoe je toegang hebt tot de Hero Creator en hoe je daarmee je eigen helden kunt creëren.
Hoe de Hero Tool te ontgrendelen
Aantekeningen van de auteur:
Vergeet de “Leuk” niet. Het kostte veel moeite om dit te maken!
Kom regelmatig terug, omdat ik zal deze handleiding uitbreiden en / of bijwerken.
Als je fouten ontdekt, ontbrekende tips en trucs kent die ik heb gemist of wat suggesties en / of vragen hebt, laat dan een reactie achter en ik zal contact met je opnemen en deze gids waarschijnlijk aanpassen.
De Hero Tool is alleen beschikbaar in versie 1.1.0 of hoger van het spel en alleen als je minstens één spel opslaan hebt dat alle eindes ontgrendeld heeft.
Als automatische updates zijn ingeschakeld in je Steam-applicatie, zou de eerste voorwaarde geen probleem moeten zijn. Om je versie te controleren, start je het spel en controleert u linksonder het versienummer. Als er v1.1.0 of hoger staat, ben je klaar om te gaan.
Je vindt een knop met het label “Hero Tool” op het laadscherm van je spel en op je personageselectiescherm.
Over aanvullende software
Alles wat je nodig hebt om je eigen personages te maken (naast de Steam-versie van het spel) is elke gewenste beeldbewerkingssoftware.
Om verschillende redenen het wordt ten zeerste aanbevolen om Aseprite[www.aseprite.org] te gebruiken:
- Het standaardkleurenpalet van Aseprite (“DB32”) is precies het palet dat je moet gebruiken om pixel-art voor deze spel te maken (toeval? Ik denk het niet).
- Als een gespecialiseerd programma voor geanimeerde sprites biedt Aseprite tal van handige hulpmiddelen om met uw spritesheet te werken, bijvoorbeeld:
- Onion Skins – Zie andere frames als referentie voor animaties
- “Pixel-perfect” lijnen en curven. Aseprite heeft een handig hulpmiddel dat pixellated curven creëert die er perfect rond uitzien in plaats van rond te zijn maar er grillig uitzien. Als je ooit een pixelcurve in een beeldbewerkingsprogramma hebt gemaakt en er enkele dikke of edgy stukjes in zitten, weet je waarom dit super sexy is.
- Animatievoorbeeld – vrij duidelijk, toch? Zie je sprite in beweging!
Een ander geweldig programma dat ten zeerste wordt aanbevolen om te gebruiken voor pixelart (om veel van dezelfde redenen), is Piskel[www.piskelapp.com]. Het komt met veel dezelfde functies die Aseprite heeft, zoals Onion layering, realtime resultaten (waarmee je jouw animatie kunt zien als je bewerkt de sprites), en nog veel meer.
In tegenstelling tot Aseprite kost Piskel geen geld, maar is een gratis online sprite-editor en kan worden gebruikt in elke moderne browser met JavaScript-ondersteuning. Dit betekent dat je Piskel ook met je smartphone kunt gebruiken. Als je een gratis account aanmaakt, kunt je jouw projecten op de server opslaan en er later aan blijven werken met een andere browser of dezelfde. Piskel is echter ook beschikbaar als een “portable” versie voor Windows, zodat je ook offline kunt werken.
Natuurlijk zijn beide hierboven geïntroduceerde programma’s slechts suggesties en je kunt gerust Photoshop, GIMP, Paint.net, Paint of wat je nog meer hebt en gewend bent gebruiken. Persoonlijk gebruik ik Photoshop.
Een spritesheet maken
Je eigen Reventure-personage maken betekent dat je elk frame van het personage tekent en compileert in een zogenaamd spritesheet. Elk animatieframe komt overeen met één stilstaand beeld op het spritesheet.
Wanneer je jouw eigen spritesheet maakt, moet je ervoor zorgen dat deze de juiste afmetingen heeft.
- Elk frame is 12×12 pixels groot.
- Het spritesheet kan 6 frames per rij en kolom bevatten, wat betekent dat het in totaal 72×72 pixels groot is.
Je moet er ook voor zorgen dat je jouw spritesheet opslaat met de PNG-indeling / extensie. Elke afbeelding die geen PNG is en / of niet precies 72×72 pixels groot is, is niet compatibel.
Belangrijk:
Merk op dat elke sprite ook een omtrek moet hebben (meestal zwart met enkele uitzonderingen). Hiermee rekening houdend kan elke sprite slechts 10×10 + 1px omtrek zijn !!
Het kleurenpalet – “DB32”
Zodra je spritesheet de juiste afmetingen heeft, moet je er ook voor zorgen dat je alleen geaccepteerde kleuren gebruikt.
Het palet bestaat uit de volgende kleuren (32):
Sprite-gids – welk frame doet wat?
Dus als je weet hoe groot je je canvas moet maken, welke kleuren je moet gebruiken en hoe spritesheets in het algemeen werken, kun je nog steeds overweldigd raken omdat je niet weet wat precies je moet creëren om het personage te laten functioneren.
Een goede plek om te beginnen is de standaard skin. Om het te krijgen kun je
- door het labyrint van mappen navigeren:
[Steam map]steamappscommonReventure
Reventure_DataStreamingAssetsHeroCreator
herocreator_DataStreamingAssets
of
- het Hero Tool vanuit het spel openen en vervolgens op de kleine “Tim”-knop in de rechterbovenhoek klikken
(Beide methoden brengen je naar de map met de DefaultSkin.png)
Als je dit spritesheet als richtlijn gebruikt, kunt je waarschijnlijk al enkele betekenissen van de sprites raden, maar sommige zijn nog een beetje onduidelijk, dus laten we ze ophelderen …
- 1 A
Inactief – dit vertegenwoordigt de held die stilstaat.
Dit frame bepaalt ook de algemene positie van het personage. De game zoekt naar de laagste “zichtbare” pixel om deze uit te lijnen met de grond. Dit voorkomt dat personages die niet precies goed zijn geplaatst, er niet boven de grond blijven zweven of in de grond worden gezonken. Als je personage geacht wordt boven het maaiveld te zweven (spoken enz.), Kun je een bijna onzichtbare pixel (≥ 1% dekking) onder hen in het Inactief frame plaatsen om ze te compenseren. Die pixel is dan de laagste “zichtbare” en wordt uitgelijnd met de grond.
Op afbeelding: bijna onzichtbare pixel - 1 B
Springen – Dit is een springende held zolang ze hoogte bereiken. - 1 C
Klaar om te knuffelen – deze held is vol liefde en wil iemand / iets knuffelen (maar niemand / niets is te zien). - 1 D
Knuffelen / openen – Dit is wat je zult zien als de held iemand / iets knuffelt of een kist opent. - 1 E
Een item vinden – Wat spullen uit een kist halen, een kip oppakken of de prinses redden (terwijl je onder haar jurk kijkt?) ziet eruit zoals dit. - 1 F
Drop Kick – Wacht, nee! Dat is de “schade lijden” sprite. Raad eens wanneer het wordt gebruikt. - 2 A-E
Loopcyclus – Deze frames worden in een lus afgespeeld wanneer de held loopt. - 3 A-B
Vallen – Lopen van een klif en / of hoogte verliezen tijdens en sprong zal deze animatie spelen … kijk hoe Tim met zijn kleine armen zwaait – schattig. - 3 C-D
Verliefd? – Deze animatie vertegenwoordigt de held die naar iemand / iets springt om te knuffelen. - E 3
Niet de beroemde Electronic Entertainment Expo maar de beruchte faceplant – dit is wat een held struikelen over een rots zal doen. - 4 A-D
Zwemmen – net als de loopcyclus maar voor beweging in water. - 5 A-B
Gesplitste persoonlijkheid – In tweeën gesneden sijn heeft er nog nooit zo goed uitgezien. Merk op dat slechts één helft (5 A) bloed heeft. Dat komt omdat de andere helft (5 B) bovenop de eerste helft wordt geplaatst, zelfs voordat de held wordt gesneden. Bloed toevoegen aan de tweede helft zal de illusie verpesten. - 6 A
Vissen – Zelfs helden hebben wat tijd nodig om zo nu en dan te ontspannen, toch …? Laat minuten uren en uren jaren worden met deze sprite. - 6 B-C
Computing – Dit is een held die belangrijke dingen typt op een belangrijke machine die helemaal geen anachronisme is.
Hoe (correct) de Hero Creation Tool te gebruiken
Feedback van de community krijgen
Als je aan je held bent gaan werken en vastzit, of zelfs als je alleen een idee hebt voor een coole held en niet zeker weet of het zou werken of al is gedaan, of als je geen pixelartiest bent en je jouw idee wilt voorstellen aan iedereen die het maken wil en kan, kunt je de officiële Discord-server[discordapp.com] bezoeken.
Iedereen hier is vriendelijk en wil heel graag nieuwe content voor de game maken. Je mag je kunst laten zien aan de echte ontwikkelaars van de game (die erg vergevingsgezind zijn van het feit dat je ze hebt gedood tijdens je reizen en die hard werken aan het reageren op feedback van spelers) en je kunt posten je wips (work in progress – werk in uitvoering) en krijg daar ook wat feedback over.
Hoe skins te ontgrendelen
Bekende problemen
Zoals bij elke nieuwe functie, zijn er in het begin wat foutjes. Hier is een kort overzicht van alles wat nog niet is opgelost:
- Technisch gezien geen bug, maar soms bevrijd je geen nieuwe skin uit een kooi, maar ontdek je in plaats daarvan ‘error’. Dit gebeurt wanneer het abonneren van de skin in de Workshop mislukte vanwege verbindingsproblemen op het moment dat je het touw van de kooi doorsneed.
Aandacht:
Als je “error” doodt, wordt een van je al ontgrendelde skins verwijderd!
Aantekeningen van de auteur:(Ja, nogmaals. Vertel me niet dat je dit nog niet bent vergeten)
Vergeet de “Leuk” niet. Het kostte veel moeite om dit te maken!
Kom regelmatig terug, omdat ik zal deze handleiding uitbreiden en / of bijwerken.
Als je fouten ontdekt, ontbrekende tips en trucs kent die ik heb gemist of wat suggesties en / of vragen hebt, laat dan een reactie achter en ik zal contact met je opnemen en deze gids waarschijnlijk aanpassen.