Divinity: Original Sin 2 – Definitive Edition Guide

DoS 2: Necromancer Rehberi for Divinity: Original Sin 2

DoS 2: Necromancer Rehberi

Overview

Selamlar, Divinity: Original Sin 2 topluluğunun çok az ve yetersiz Türkçe rehbere sahip olduğunu düşündüğümden her oyunda main’im olan Necromancer sınıfı hakkında böyle bir rehber yayınlayarak yeni başlayan dostlarıma az da olsa yol göstermek istedim. Necromancer class’ını oynarken nasıl bir build yaptığımı sizlere anlatmaya çalışırken araya sıkıştırdığım şaman bilgileri de sizin için faydalı olacaktır. Keyifli okumalar.

Başlarken…


ecromancer Class’ı ile ilgili ufak bilgiler vermek isterim. Bu bilgilerden ilki, Necromancer, diğer büyücülerin aksine fiziksel hasar odaklıdır. Bu yüzden hata yapıp full büyü gitmek yerine Savaş Ustalığı da çıkın. Necromancer oynarken zehir sizi iyileştirirken sağlık iksirleri ve bilumum iyileştirme etkileri sizi öldürür. Yani Normal karakterleri iyileştiren her ne varsa uzak durun. Takım arkadaşlarınız ve support karakterler oyun boyunca sizi iyileştiremeyeceğinden ben build’imi kendimi tek başıma koruyabilecek şekilde tank olarak yaptım.

Bu rehber aktif olarak güncelleniyor.

Takımınız Nasıl Olmalı? Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Necromancer’ın hemen hemen bütün yetenekleri zeka ile gelişir. Yüksek hasar istiyorsanız Savaş Ustalığı ve Zeka çıkmalısınız.

en Necromancer oynarken kıymetli dostum Emir paşa “knight” girmişti. Fort Joy’da yanımıza adam alırken Lohseyle konuştum ve dedim ki emir paşa ben bu kızı bir şaman yapayım, bakalım nasıl bir şeymiş. Sonradan fark ettik ki şaman OP’ymiş.

Takımınızı oluştururken dikkat etmeniz gereken şey hangi hasara odaklandığınız. Takımın bir kısmı büyü bir kısmı fiziksel vurursa o takım oyunu bile bitiremeyebilir. Tabii ki bazen önünüze fiziksel zırhı çok güçlü veya büyü zırhı çok güçlü düşmanlar gelecek, ama bütün takım odaklanırsa inanın bana kolaylıkla alırsınız. Sadece aynı dilden konuşmaya özen gösterin. Benim oyun içindeki en büyük hatam Necromancer’ın yanına ateş büyücülüğü çıkmaya çalışmamdı: Süpernova, ateş topu vb… Bunu yapmayın. Necromancer için Ateş Büyücülüğü 1seviye, Su Büyücülüğü’nüz 3 seviye, Çağırma’nız 2-6 seviye arası olsun. Kalan puanları da çoğunluk Ölüm Büyücülüğü’nde olacak şekilde Savaş Ustalığıyla beraber dağıtın.

Necromancer oynarken dikkat edilmesi gereken bir konu da hortlak sınıfına girdiğiniz için Kemik parmaklarınızla maymuncuk kullanmadan kilit açabilmeniz. Bu yeteneğin çalışması için hırsızlık çıkın. Hırsızlığı son seviye yapana kadar hırsızlık çıkın. Bu hırsızlık yeteneği aynı zamanda yankesme şansınızı da yükseltecek, para harcamadan istediğiniz eşyayı alabilir hale geleceksiniz.

Necromancer, düz vuruşuyla (asa ve değnek) büyü vuran ama yeteneklerinin hepsiyle fiziksel vuran bir sınıftır. O yüzden bir elinize değnek, diğer elinize kalkan almanızı tavsiye ederim. Hal böyle olunca oyun boyu düz vuruş atamayacağınızdan çok yetenek bulundurmanız gerekecek. Yetenek slotlarını açmak için hafıza puanlarınızı artırmalısınız.

Şaman Tavsiyesi

Takımınızda 1 şaman bulundurursanız oyun boyu kafanız rahat olur. Şamanın yeteneklerini de su büyücülüğü ve çağırma üzerine yoğunlaştırın. Su büyücülüğü, şamanınızı şifacı yapacak, böylece savaş içinde devamlı tazeleneceksiniz. Aynı zamanda çağırma özelliği ile Totem ve Mücessem çağıracak, bu şekilde de 5 kişi savaşıyor olacaksınız.

ücessem hakkında birkaç bilgi vereyim. Mücessem’i hangi zemin üzerine çıkartırsanız mücessem o zeminin aşılamasına sahip olur. Yani bu demek oluyor ki kan üzerine çıkarırsanız fiziksel vurur ve sivrisinek sürüsü yeteneğini kazanır. Ateş üzerine çıkarırsanız büyü vurur ve ateş topu yeteneğini kazanır. Bir de şamanımızın kendisinin aşılayabileceği yeteneklerimiz var. Bunlar da Uzak Görüş Aşılaması ve Güç Aşılaması. Uzak görüş aşılaması yaptığınızda mücessem büyü zırhı kazanır ve menzil saldırıları vurabilir hale gelir. Aynı zamanda hasarı da %25 artar. Güç Aşılaması da Mücessem’e fiziksel zırh kazandırırken, Koçbaşı ve Hortum yeteneklerini açar. Özellikle koçbaşı yeteneği çok kullanışlıdır.

Şaman’ın totemleri de yine çıkardığı zeminle alakalıdır. Kan totemi, ateş totemi, su totemi, tahta totem, yağ totemi… Düşmanınızla savaşa girdiğiniz anda yapacağınız ilk şey saldırmak olmasın, önce üstlerine sağ tıklayıp İNCELE’ye basın. Bu şekilde zayıflıklarını ve dirençlerini görebilir, ona göre elemental totem çıkartabilirsiniz.

Erken Oyunda Necromancer

ğer takımınız fiziksel zırh eritmeye odaklıysa, oyun boyunca elinize asa almamanızı tavsiye ediyorum. Onun yerine değnek-kalkan ikilisini yapıp tank Necromancer build’ine ilk adımınızı atabilirsiniz. Oyunun başında kullanmanızı tavsiye ettiğim yetenekleri aşağıda listeliyorum.

Ölüm büyücülüğü’nün her seviyesi, verdiğiniz her hasarın +%10’u kadar iyileşmenizi sağlar. Örnek: Ölüm büyücülüğü seviye 8 – Verdiğiniz hasarın %80’i kadar iyileşirsiniz.

Çürüten Dokunuş

Çürüten dokunuş, zekanıza bağlı olarak hasarı artan bir saldırıdır. Mesafesi çok kısadır, yani elinizle dokunabileceğiniz bir kişiye atabilirsiniz. Eğer attığınız hedefin fiziksel zırhı yoksa veya bu yeteneğin verdiği hasar onu kıracaksa, hedefinize çürüyor durumu verir. Çürüyor durumu da bütün iyileştirme etkilerini hasara dönüştürür.

Sivrisinek Sürüsü

Uzunca bir menzili olan bu yetenek, hedefinize dev bir sivrisinek sürüsü gönderir. Vurduğunuz hasar kadar iyileşmenizi sağlar, ayrıca hedefinizin fiziksel zırhı yoksa veya bu yetenekle onu kırarsanız 2 tur boyunca kanama verir.

Şişmiş Ceset Kaldır

Bir cesedi kaldırarak senin yanında savaşmasını sağlar. Patlama özelliği vardır.

Kan Yağmuru

1 seviye su büyücülüğü ve 1 seviye ölüm büyücülüğü kitabının birleştirilmesiyle oluşan bu kitabı kullanmak için yine 1 seviye su büyücülüğü ve 1 seviye ölüm büyücülüğü gerekir. Ateşleri söndürür. Fiziksel zırhı olmayan düşmanlara kanama verir ve kan yüzeyleri oluşturur.

İlk Yardım

Hedef karakteri bir miktar iyileştirir. Sakatlanma, yere serilme, körleşme, susmuş, kanama, yanma, zehirlenme ve hastalıklı etkilerini yok eder. Bu özelliği kendinize değil, bir takım arkadaşına kullanın. Bazı durumlarda hayati ve önemli bir yetenektir.

Izdırap Zincirleri

Bir hedef karakteri kendinize zincirlersiniz ve aldığınız bütün hasarı onun da almasını sağlarsınız. Ama siz onun aldığı hasarı almazsınız!
Bu özelliği kullandığınızda genelde oyunun yapay zekası sizi es geçer ve düşmanlar sizi hedef almaz. Bu özelliği kullandığım bir maçta kullandıktan sonra hiç hasar almadığımı bilirim. O yüzden çok kıymetlidir, sakın es geçmeyin.

Anka Dalışı

Hedef noktaya ışınlanırsınız, ışınlandığınız yerin etrafında ateş zeminleri oluşur. Savaş ustalığı 2 gerektirir.

Orta Oyunda Necromancer

rta Oyunda, Şişmiş Ceset Kaldırma yeteneğini çıkartmanızı ve erken oyundaki yeteneklerinize ek aşağıdaki yetenekleri kullanmanızı öneririm. Tekrar etmem gerekirse, takımınız fiziksel zırh ağırlıklı vuruyorsa asa takmayın. Onun yerine değnek-kalkan ikilisini yapabilirsiniz. Bunun yanında Savaş Ustalığına da ağırlık vermeye başlayın.

Kemik Kafes

Fiziksel zırhı (x) birim artırır ve etraftaki her ceset için 3 tur boyunca (+x) Birim fiziksel zırh kazanırsınız. Örnek: ceset yoksa x= 140, etrafta 3 ceset varsa x=420

Bulaştırma

Seviyenize bağlı bir miktar hasar verir ve eğer fiziksel zırh kırıldıysa, ona ve etrafındaki diğer fiziksel zırhı olmayanlara hastalık bulaştırır.

Hayatta Tutma Parşömeni

Hedefiniz’in canı 2 tur boyunca 1’in altına düşmez. Yani 2 tur boyunca istediğiniz kişiye ölümsüzlük verirsiniz.

Kemik Dulu Uyandır

yürüyen bir kemik örümcek çıkartır. Ceset tüketerek canını tazeler, hasar bonusu alır ve ışınlanabilir. Çağırma yeteneği ile artar.

Ölüm Dileği

Hedef karakter eksik can oranına eşit olarak hasar bonusu kazanır. Mesela max. canı 100 olan birinin 20 canı kaldıysa, bu yetenek onun üstünde kullanıldığında %80 hasar bonusu alır. Hayatta tutma parşömeni ile kombolarsanız müthiş bir ikili olurlar. Zor savaşlarda takımın asıl hasar odaklı üyesine hayatta tutma parşömeni atıp üstün ölüm dileği atmak, hedef karakterin +%100 hasar bonusunun olmasını sağlar.

Ceset Patlatma

Seçtiğiniz bir cesedi patlatır ve etrafındaki karakterleri hasar verir. Fiziksel Hasar vuruyor olması bizim için müthiş bir avantaj. Orta ve ileri oyunda aşırı güçlü olan bu yeteneğin bir üst seviyesini tavsiye etmiyorum çünkü dost karakterlere de hasar verebildiği için kullanışsız hale geliyor. Bu versiyonunun güzelliği SEÇTİĞİNİZ cesedi patlatması. Bir üst versiyonu BÜTÜN cesetleri patlatır.

İleri Oyunda Necromancer

leri oyunda, öz kullanan birkaç yetenek işinize fazlasıyla yarayacak, hatta bunlar sayesinde kazandığınız dövüşler olacaktır. Biraz bünye çıkarak kalkan kullanmayı bırakabilirsiniz. böylece karşınıza çıkacak müthiş asaları kullanıp büyü zırhı düşük, fiziksel zırhı yüksek kişilerle ilgilenebilirsiniz. Aynı zamanda şamanın mücessem’ine element aşılaması çıkarsanız o da büyü vuracaktır. Böylece büyü zırhı 200, fiziksel zırhı 1000 olan kişileri fiziksel vuran takım arkadaşlarınızdan devralıp siz kolaylıkla öldürebilirsiniz. İleri oyun için kullanmanızı tavsiye ettiğim yetenekleri aşağıya koyuyorum.

Kan Fırtınası

Kan Fırtınası yeteneği, Necromancer’ın ne güçlü 2 yeteneğinden biridir. Su zeminlerini kana çevirir. Etraf kana bulanır. Pıhtılaşmış kan yıldırımları 2 tur boyunca alandaki her bir düşmanın üzerine düşer. Seviyenize göre hasar vurur. Hastalık ve çürüme uygular. Sakın Kan Fırtınası kullanıyorsunuz diye Kan Yağmuru yeteneğini çıkartmayın. 2’si de çok önemlidir ve Kan Yağmuru öz harcamadan kan zeminleri oluşturmanızı sağlar. Bu tarz öz tüketen yetenekler yine az tüketen başka yetenek kitaplarıyla oluşturulur. Bu yetenek için öz seviyesi bir ölüm büyücülüğü kitabı ve öz seviyesi bir su büyücülüğü kitabı gerekir.

Aç Kalmışın Tutuşu

Kanlı yüzey ve bulutlardan, düşmanlara saldırmak üzere eller çıkar ve her biri seviyenize ve zekanıza göre hasar vererek sakatlandı uygular. Özellikle Kan Yağmuru ile kombolarsanız müthiş efektif bir yetenektir. sakatlandı vermesi de bir dahaki turda bu özellikten etkilenen hiçbir düşmanın hareket edememesi anlamına gelir.

Necromancer’ın Totemleri

Yakındaki her yaşayan veya ölü düşmanın yanına bir Necromancer totemi çıkartır. Düşmanlar genellikle bu totemlere saldırmazlar. 5 seviye ölüm büyücülüğü gerektirir. 2. adada bulmanız zor olsa da 3. adada bulmanız şart.

Son

Oyunun çoğu anında bu nasıl Necromancer aq diyerek oyunu kapatmak istedim. Eğer gerçekten bir Necromancer deneyimi arıyorsanız bu oyunu oynamayın. Necromancer’ın bir cesedi bile bütün olarak değil de şişmiş bir sülük gibi kaldırdığı, yerden kemik askerler çıkartamadığı, aynı anda sadece bir yaratık kontrol edebildiği (Tamamen saçmalık, Turn based olmasına bağlamayın, gram alakası yok) bir oyunun elimden geldiğince Necromancer rehberini hazırlamaya çalıştım.

on olarak, Divinity her ne kadar Necromancer Class’ını yapmayı becerememiş olsa da Necromancer’ı tank yapmanızı tekrar tekrar tavsiye ediyorum, evet can çalması yüksek ama yine de öyle anlar geliyor ki can çalma bile sizi kurtarmıyor. Takım arkadaşlarınız sizi iyileştiremediği için savaş alanında tek başınızasınız. Zaten Fiziksel Hasar odaklı bir takım kurmanızı öneririm. Bu yüzden asa kullanmayın, kalkan-değnek ikilisi hayat kurtarır. Sağlıcakla kalın, keyifli oyunlar.

SteamSolo.com