Overview
New World Mmorpg oyununun resmi Türkçe rehberine hoşgeldiniz. Bu rehber oyunun gelişmesiyle ve oyuna yeni içeriklerin eklenmesiyle birlikte sürekli güncel tutulacaktır. Ayrıca siz oyunseverlerin eklemek istedikleri bilgiler ve içerikler olursa bizimle iletişim kurmayı unutmayın. İyi eğlenceler…
New World Oyununun Kısaca Hikayesi
Dalgalar etrafınızda şiddetli bir şekilde çöküyor ve neden bu yolculuğa çıktığınızı merak ediyorsunuz, o zaman hatırlıyorsunuz. Nesiller boyu kaşifleri, adanın mistik kıyılarına götüren aynı efsane için bu esrarengiz dünyaya çekildiniz. Aeternum başka hiçbir şeye benzemeyen bir adadır. Sadece içinden geçen güçlü madde ile açıklanabilen garip bir yaşamla darbeler….Azoth.
Birçoğu Azoth’un sonsuz yaşamın anahtarı olduğuna inanıyor ve bu madde hem saf kalbi hem de kötüleri kıyılarına çekti. Azoth, etrafındaki tüm yaşam formlarını büyütme gücüne sahiptir ve hem adanın atmosferinde hem de orada yaşayan yaratıklarda düşünülemez bir güzellik yaratır. Bununla birlikte, bu egzotik maddenin temas ettiği yaşam formları üzerinde kötü etkileri olabilecek çok karanlık bir tarafı da vardır.
Sizden önce kıyılarda yıkanan cesur maceracılar, rüşvetçi olarak bilinen kötü bir unsur tarafından her fırsatta tehlikeye atıldılar. Rüşvetçi, temas ettiği hayatı bozar ve ev sahibine bağlı olarak değişen derecelerde bir gücü vardır. Bazıları hayvan kabuğu olarak kalırken, Diğerleri anlaşılmaz bir güce yüceltilir.
Aeternum kıyılarında yelken alırken geminiz nihayet çökmekte olan bir durma noktasına geliyor. Tekneden iniyorsunuz ve şimdiye kadar gördüğünüz her şeyden daha güzel bir ülkeye bakıyorsunuz. Gemiden ilk kez Aeternum kıyılarına çıkıyorsunuz ve tanık olduğunuz saf güzelliğe dalmaya çalışıyorsunuz. Ancak, hızlı bir şekilde yalnız olmadığınızı fark edersiniz. Bir çığlık duyuyorsunuz ve size doğru koşan iğrenç bir yaratık görüyorsunuz. Canavar hızlıca üstünüze geliyor, sizde durumun gerçekliğinin farkına varıyorsunuz. Burası güzel olabilir, ama kesinlikle güvenli değil. Aeternum kıyılarını biraz keşfettikten sonra, birkaç zombi benzeri yaratıkla karşılaşırsınız ve bunların bir zamanlar adada korkunç bir şekilde ölen insanlar olduğunu ve şimdi bu yarı ölüm durumunda sıkışıp kaldıklarını öğrenmeye başlarsınız. Bu ruhsuz sefiller artık kayıp diyorlar.
Ertesi gün keşifler için dinlenmeniz gerekmektedir. Gece kalabileceğiniz bir kamp kurmak için sahile yakın güvenli bir yer bulacaksınız.
Güneş doğduğunda ve uyandığınızda, nefesiniz çevrenizin saf güzelliğinden uzaklaşır, o kadar ki, bir gece önce karşılaştığınız inanılmaz derecede acımasız kayıpları neredeyse unutursunuz.
Gerçeğe geri döndüğünüzde, iç bölgelere doğru ilerlemeye başlarsınız. Kıyıdan uzaklaştıkça, bir zamanlar çok yakın olduğunuz okyanus kaybolur ve kendinizi hala mistik madde Azoth arayışında olduğunuzu farkedersiniz.
Factionlar
TARAFINIZI SEÇİN
New World’ün sosyal tarafının özünde, adanın geleceği için kendi amaçları ve planları olan üç grup, benzer düşünen oyunculardan ve oyuncu olmayan karakterlerden oluşan organizasyonlar vardır.
Her Faction içinde, oyuncular “Company” adı verilen gruplar oluşturabilir veya bunlara katılabilir. Faction seçiminiz, PvP’de kiminle ve kime karşı savaşacağınızı belirleyecek ve Faction’unuz veya Company’niz yerleşimleri ve bölgeleri kontrol ediyorsa fayda sağlayabilir.
1) THE MARAUDERS (ÇAPULCULAR)
Bu adadaki en cesur ve en asil savaşçılar olan, sevgili Marauders’lı kardeşlerim!
Grubumuzda, nereli olduğunuz, inancınızın ne olduğu veya nereden geldiğiniz hiçbir önem arzetmiyor! Burada önemli olan tek şey ne kadar vahşice savaşıp toprakları fethedebildiğiniz. Sonsuz Aeternum Paktı, tüm yeni gelenlere bir güç testi yapmamızı ve bir kez layık oldukları kanıtlandıktan sonra onlara üyelik teklifini sunmamızı emrediyor. Layık olanları, iyi kurgulanmış sahte fantezilerle dolu olan Syndicate’e yönlendirmemiz hayal kırıklığı yaratıyor. Ancak potansiyel yeni üyelerimizin diğer grupları görmesi o kadar da kötü değil. Çünkü diğerlerini gördükten sonra hiçbir pişmanlık duymadan ömür boyu bize katılacaklar!
Tüm gruplar Corrupted ile savaşmak için bir araya gelmek zorundayken Marauders bunu yalandan yapmayan, savaş alanında kan dökmek için birleşmiş pek de karmaşık olmayan bir gruptur! Bir maceracı daha ne isteyebilir ki ?
Everfall Komuntanı Chauhan
2) THE SYNDICATE (SENDİKA)
Syndicate, görünüşte dünyanın her köşesinden gelen tutarsız entellektüellere sahip bir grup olarak gözükebilir, ancak bizler çoğu zaman hata yapmaya meyilli olan yumruklarımızdan veya kalplerimizden önce akıllarımızı kullanmada birleştik. Syndicate, tarafsızlığı ve çatışmalara olan mantıksal bakış açısıyla diğerlerinden üstündür. İç anlaşmazlıklarımız olabilir ama hemfikir olabileceğimiz bir şey var; savaş konusunda keskin, odaklanmış zihinlerimizle diğer gruplara göre daha donanımlıyız.
Yine de büyüyen Corrupted tehtidine karşı düşüncesiz Marauders ve Covenant ile işbirliği yapmalıyız, sonuç olarak kızıl dalganın karşısında garanti olan bir yıkımı arzulamayız.
Everfall’lı Alchemist Olivera
3) THE COVENANT (DİNİ PAKT)
Kutsal davamız alt edilemez. Marauders ve Syndicate’in yılanlarının bize karşı hiçbir şansları yok, ancak aynı zamanda eğer doğru kullanılabilirlerse, Corrupted ile olan mücadelede hayati araçlar olabilirler. Düşmanımın düşmanı bazen benim dostumdur ve aynısı Corrupted ile mücadele edenler için de geçerli. “köpeklerle yatmak, pire ile uyanmak” denilse de, Corrupted gelgitinin durdurulması için zaman zaman işbirliği gereklidir. Bu Sonsuz Aeternum Paktı, yeni üyelerin en iyi nereye uyacaklarını belirlemede yardım ediyor ve eğer yeterince dindarlarsa Covenant’da katılabilirler. Seçim yapıldıktan sonra Corrupted tehtidini gerçekten sona erdirmek istiyorsak, yine de diğerlerine güvenmemiz gerekiyor.
Everfall’lı Adjudicator Amano
New World Mermi Sistemi
New World oyununda bulunan range klasmanındaki silahlar için farklı mermi seviyeleri bulunmaktadır. Bu seviyeler Tier 1, Tier 2, Tier 3, Tier 4, Tier 5 olarak 5 farklı sınıfta kullanılmaktadır.
Bu mermilerin mantığını anlatacak olursak;
Bu resimde hem 1 seviye karakterin giyebildiği hem de başlangıç seviyesi olan seviye 1 ok kullanıldığını anlatmaktadır.
Bu resimde ise hem seviye 20 karakterin giyebildiği hem de mermi seviyesi 3 olan bir ok kullanıldığını görüyoruz.
Kısacası bu mermi sistemi seviyemiz arttıkça, karakterimizin bulunduğu seviyeyle birlikte yükseltmek zorundayız. Aksi taktirde moblara vuracağımız hasar seviyemizle doğru orantılı olmayacaktır.
Detaylı bilgi almak isterseniz: [link] adresine giderek hangi zırh hangi seviyededir ve karakter seviyesi kaçta giyilebilmektedir görebilirsiniz.
New World Zırh Sistemi
New World oyununu oynarken moblardan düşürebildiğimiz çok farklı çeşitli zırh seviyeleri bulunmaktadır. Oyuna ilk başladığımızda bize her mmorpg oyununda olduğu gibi klasik en basit ve en düşük tier eşyaları vermektedir.
Silahlarda olduğu gibi zırhlarda da 5 farklı tier (seviye) bulunmaktadır. Bu zırh seviyeleri, silahlarda olduğu gibi seviye atladıkça yükseltmemiz gereken bir zorunluluktur. Çünkü bir silahı nasıl yükseltmezseniz vurduğunuz hasar az olur ve az vurduğunuz için moblara ölebilirsiniz, zırhlarınızıda yükseltmezseniz aldığınız hasar fazla olacağı için ölmeniz kaçınılmaz olacaktır.
Bu zırh seviyelerinin belirli renkleri bulunmaktadır. Ayrıca her zırhı her seviye giyemezsiniz. Sizlere belirli zırhları göstererek örneklendirecek olursak;
Bu resimde görüldüğü üzere ağır kolluk eşyasında seviye 2 bir zırh vede 200-300 arası gear yani bir nevi zırh seviyesi veya gücü sağlamaktadır.
Bu resimde ise yine seviye 2 bir zırh bulunmakta ancak rengi yeşil değilde mavi renktedir. Bu zırh 300 gear gücündedir.
Tier 2 – Level 1-19
Tier 3 – Level 20-39
Tier 4 – Level 40-59
Tier 5 – Level 60
Detaylı bilgi almak isterseniz: [link] adresine giderek hangi zırh hangi seviyededir ve karakter seviyesi kaçta giyilebilmektedir görebilirsiniz.
New World Harita Sistemi
New World Mmorpg oyunu geniş çaplı bir hikayeye sahiptir. Bu oyunda şuan halihazırda tek bir harita bulunmaktadır. Bu haritada çeşitli maden bölgeleri, saldırı bölgeleri, savunma bölgeleri ve şehir merkezleri bulunmaktadır. Bu harita boyunca biz oyunculara çeşitli farklı bölgelerde çok farklı görevler yaptırmaktadır. Örneğin balık tutmamızı istemektedir. Yüksek seviye madencilik isteyen madenler toplamamızı da isteyebilmektedir. Ya da kampımızın seviyesini arttırmamızı, daha gelişmiş ağaçları kesmemizi istemektedir. Bütün bu görevleri ve yapılan savaşları aşağıda görmüş olduğunuz haritada yapmaktayız. Küçük bir dipnot düşecek olursam, şuan oyunda binek bulunmadığı ve bir yere ışınlanabilmek için 55 dakika beklediğimizi düşünürsek, bu harita o kadar da küçük bir harita değildir…
Ayrıca haritaya detaylı bakmak isterseniz: [link] bu siteden ulaşabilirsiniz.
New World Binek Sistemi
New World oyunu kapalı betayla çıkış yapmasıyla birlikte yüz binlerce oyuncu, oyunu öğrenebilmek için hemen oynamaya başlamıştır. Ancak durun bir dakika!!! Yıllarca mmorpg oynamış birçok oyuncu oyunda bir şeylerin eksik veya ters gittiğini anlamıştır. Haritanın en aşağısında başlayan bizler bir anda haritanın çeşitli yerlerinde ve şehir içlerinde görev yapmaya başlamıştır. Burada eksikliğini hissettikleri şey ise kesinlikle bir binektir. Şaka ve gırgır bir yana şuanda maalesef oyunun içeriğinde binek sistemi bulunmamaktadır. Ayrıca bir yere ışınlanma olayı yaklaşık olarak 55 dakikada bir gerçekleşmektedir. Bu süre ilerleyen zamanlarda veya oyuna patch gelmesiyle değişiklik göstermiş olabilir. Zamanla rehberi güncel tutmaya çalışacağız.
Karakter Yapılandırması [Silah Sınıflandırmaları]
New World Mmorpg oyununda 11 adet farklı silah sınıfı bulunmaktadır. Bu silah sınıfları 4 farklı grupta incelenmektedir. Bunlardan ilki olan hafif silah klasmanı shord & shield, rapier ve hatchet sınıflarından oluşmaktadır.
İkinci silah sınıfı ağır silah klasmanından oluşmaktadır. Bu sınıflar sırasıyla Warhammer, Spear ve Greataxe olarak tanımlanmaktadır.
Üçüncü silah sınıfı range klasmanından oluşmaktadır. Yani uzak ve ateş etmeli silahlardan oluşmaktadır. Bow ve musket silahları bu gruba girmektedir.
Son silah sınıfımız ise spell yani büyücü klasmanından oluşmaktadır. Bu grupta ise Fire staff, Life staff ve Ice gauntlet silahlarından oluşmaktadır.
Shord & Shield [Kısa kılıç ve Kalkan]
New World’deki yakın dövüş silahlarından bir tanesidir. Temelde Strength tabanlı olup, Dexterity‘de fayda sağlar. Oyuncunun tercihlerine göre yüksek hasar çıkartabilme veya sağlam bir savunma yapabilmektedir. Tıpkı diğer tüm silahlarda olduğu gibi, Sword & Shield’da, Swordmaster ve Defender olmak üzere iki adet yetenek ağacı vardır. Oyuncular istek ve ihtiyaçlarına göre bu iki ağaçtan yetenek seçebilirler. Ancak son yeteneği sadece tek bir ağaçtan alabiliyorsunuz.
Rakiplerinize oldukça yüksek hasar verebildiğiniz yeteneklerle doludur. Gerek alan hasarı vererek, gerekse rakibin üstüne çullanarak hasarınızı çıkartabilirsiniz. DPS olmak istiyorsanız ana odağınız bu ağaç olmalıdır. Zira bu ağaçtaki yetenekler, en düşük silah hasarınızın %125’i kadar hasar veriyor. Bu ağacın anahtar yeteneği Leadership Sword elinizdeyken tüm dostların %10 hasar arttırması kazanmasını sağlıyor. Bu da eğer takımınızda başka bir DPS varsa, grubunuzun genel hasar ortalamasını yükseltecektir.
Genelde CC (Kalabalık Kontrol Efekti) yetenekleriyle doludur. Rakipleri ve yaratıkları tanklayabilmek için gerekli olan yetenek setine sahiptir. Kalkanınızın daha fazla zırh sağlaması, canınızı arttırmak ve üzerinizde uygulanan iyileştirme etkilerinin önemli ölçüde arttırılması gibi pasif yeteneklere sahiptir. Bu da Sword & Shield‘ın Defender ağacını vazgeçilmez bir tank yapıyor. Bu ağacın anahtar yeteneği Defensive Formation blok yaparken dostlarınıza gelen hasar oranını %30 azaltıyor. Karşınızda çok fazla DPS karakter varsa, takımınızı korumanız için gerekli olan her şeye bu ağaç sayesinde sahipsiniz.
Sword & Shield yüksek hasara sahip olabilmesinin yanı sıra, Tank da olabilmektedir. Önereceğimiz yapılandırma Sword & Shield ile mükemmel bir tank olmaya odaklanacaktır. Bu yapılandırmanın içinde yetenekler, öznitelik, zırh türü ve ikincil silahlardan bahsedilecek olup, tüm seçilecek olan şeylerin arkasındaki sebebi anlayabileceksiniz.
Sword & Shield‘ın ana özniteliği Strength‘dir. Hasarımızı buradan alırız, ayrıca Dexterity‘de fayda sağlar. Eğer ki hasar istiyorsanız önce Strength daha sonra da Dexterity verebilirsiniz. Ancak biz Tank olmayı hedeflediğimiz için, Strength ve Constitution‘a eşit gideceğiz. Bunun ardındaki sebep ise Constitution‘un verdiği bonuslar. Eğer bonusları merak ediyorsanız buradaki linkten verilen bonusları görebilirsiniz.
Alan etkili bir yetenek çevrenizdekilere %145 silah hasarı veriyorsunuz. Hasar verdiğimiz tek yetenek olacağı için bunu ve altındaki pasifleri açın.
Önünüzdeki rakipleri 2 saniyeliğine sersemleten bir kalkan saldırısı yaparsınız. Eğer silahınızda Taunt Gem varsa bu saldırıyı yaratıklarda kullanmak, yaratıkların size saldırmasını sağlar. Altındaki tüm pasifleri açmayı unutmayın.
Gelen hasarı 8 saniyeliğine %30 azaltır. Ayrıca yine silahınızda Taunt Gem varsa, yaratıklar size saldırır.
Aktif yeteneklerin altındaki pasif yetenekler hariç açılacak pasif yetenekler.
Hafif saldırı kombosundaki son vuruşunuz rakibinizi 2 saniyeliğine %20 yavaşlatmanızı sağlar.
Blok yaparken %33 daha hızlı koşarsınız.
Blok yaptığınızda %10 hasar arttırma kazanırsınız.
Kalkan %15 daha fazla zırh sağlar.
Bir yakın saldırıyı kalkanınızla engellediğinizde giden Stamina %25 azalır.
Gelen tüm büyü hasarını %10 azaltır.
Kalkan ile blok yaptığınızda tüm kalkan yeteneklerinizin bekleme süresi %1 azalır.
Bir saldırıyı blokladığınızda %10 Fortify (Hasar Azaltma) kazanırsınız.
Gelen tüm iyileştirme ve yenileme etkileri %10 artar.
Blok yaparken, dostlarınızın aldığı hasarı %30 azaltırsınız.
Rapier [Yakın Dövüş]
New World’deki yakın dövüş silahlarından bir tanesidir. Temelde Dexterity tabanlı olup, yüksek hasar çıkartabilme, zamanla hasar verebilme ve tehlike durumunda kaçış becerileri vardır. Tıpkı diğer tüm silahlarda olduğu gibi, Rapier‘da da, Blood ve Grace olmak üzere iki adet yetenek ağacı vardır. Oyuncular istek ve ihtiyaçlarına göre bu iki ağaçtan yetenek seçebilirler. Ancak son yeteneği sadece tek bir ağaçtan alabiliyorsunuz.
Bu ağaç, genelde yüksek hasar vermesiyle ünlüdür. Hem hasarı yüksek hem de kanama etkisiyle zaman içerisinde hasar veren yetenekleri vardır. Tondo yeteneği ana yeteneğimiz diyebiliriz. Bu saldırı sayesinde düşmanı kanatıp zaman içerisinde hasar veririz. Bu ağacın pasifleri de yetenek setine oldukça uygundur. Pasifler genellikle kanayan rakiplere daha fazla hasar verme, kanama süresini uzatma ve genel anlamda hasarınızı arttırıp, bekleme sürenizi azaltmakla alakalıdır. Tondo yeteneğinin kendi pasifleri, Tondo‘nun bekleme süresini azaltmaya yönelik olduğu için, bekleme süresi diğer yeteneklerden daha kısa diyebiliriz. Bu yüzden vereceğimiz örnek yapılandırmada Tondo ana yeteneğimiz olacak.
Bu ağaç genelde zor durumda kaldığınız zaman, kurtulmak için kullanabileceğiniz yeteneklerle doludur. Fleche yeteneği ile atılırken, Riposte yeteneği ile doğru kullandığınız takdirde rakibinizi sersemletebilirsiniz. Bu ağacın pasif yetenekleri, hızlı koşmanızı, krit vuruşta bekleme sürenizi azaltmanızı ve canı dolu olan rakiplere daha fazla vurmanızı sağlar. Bu ağacın en gözde yeteneği, düzgün kullanıldığı takdirde rakibi sersemleten Riposte. Sadece iyi oyuncuların kullanabileceği ve kullananının gerçekten ödüllendirileceği bir yetenek. Altındaki tüm pasifleri açtığınızda Riposte‘nin verdiği stun 2 saniyeye çıkıyor. Bir DPS için iki saniyelik sersemletme, rakibiniz için kesin ölüm anlamına gelebilir.
Rapier yüksek hasara sahip olmasının yanında, oldukça kırılgan bir silahtır. Size önereceğimiz yapılandırma sayesinde, Rapier için önerilen yetenekleri, zırh tipini ve ikincil silahları ve bunların arkasındaki mantığı anlayabileceksiniz.
Rapier temel olarak Dexterity‘den beslenir. Dexterity‘niz ne kadar yüksek olursa o kadar fazla hasar verirsiniz. Ancak Intelligence‘da Rapier‘ın hasarını yükselten bir diğer öznitelik. Bu yüzden hasarınız çok fazla arttırmak istiyorsanız, ikincil olarak Intelligence‘a verebilirsiniz. Eğer hayatta kalmakta zorluk yaşıyorsanız Constitution sizin için ideal olacaktır.
Rakibe bir kesme saldırısı yaparsınız ve hasar verirsiniz. Bunun yanında 3 kereye kadar stacklenebilen bir kanama efekti bırakırsınız. Ana yeteneklerimizden bir tanesi, tüm pasiflerini fulleyin.
İki aşamalı bir saldırı, ilk aşamada rakibi yere düşürürsünüz. İlk aşama biterken hafif saldırı tuşuna basarsanız kılıcınızı rakibe saplarsınız. Ayrıca kanama efekti bırakıyor. Altındaki tüm pasifleri fulleyin.
Bir karşı atak saldırısıdır. Eğer bu yetenekle başarılı bir engelleme yaparsanız rakibinizi sersemletirsiniz.
Aktif yeteneklerin altındaki pasif yetenekler hariç kullanılacak pasif yetenekler.
Herhangi bir vuruşunuzda tüm bekleme sürelerini %1 azaltır.
Hedefinizin canı %50’nin üzerindeyse %10 daha fazla vurursunuz.
Kanayan rakiplere karşı %5 daha fazla hasar.
: Kanayan birisine ağır saldırı yapmak, kanamasını 2 saniye uzatır.
Staminanız %40’ın altındayken %10 daha fazla hasar verirsiniz.
Krit vuruşunuz tüm bekleme sürelerini %5 azaltır.
Flourish and Finish yeteneğinin Finish’i %110 yerine %150 hasar verir.
DPS olduğumuz için Light Aromor bizim için en iyisi. Bu şekilde daha mobil olup hasarımızı arttırabiliriz. Ancak hayatta kalmakta sorun yaşarsanız, Light Armor ağırlıklı olmak üzere Medium Armor ile karıştırabilirsiniz.
İkincil silah olarak, menzil kazanmak istiyorsanız Bow veya Musket, eğer yakından fazla hasar vermeye devam edip, üstüne CC uygulamak istiyorsanız Spear, hasar çok önemli değil kaçmamı sağlasın yeter diyorsanız da Ice Gauntlet önerimdir. Kişisel tercihlerinize göre istediğiniz gibi yapılandırmada düzenlemeler yapabilirsiniz. Rapier PvP ve PvE’de gözde silahlardan birisi olacak.
Bir sonraki yazıda görüşmek üzere, kendinize iyi bakın!
Hatchet [Yakın Dövüş]
New World’deki yakın dövüş silahlarından bir tanesidir. Temelde Strength tabanlı olup Dexterity de fayda sağlar, tek hedefe yüksek hasar çıkartabilme ve hedefin üzerine doğru çullanabilme gibi yetenekleri vardır. Tıpkı diğer tüm silahlarda olduğu gibi, Hatchet‘da, Berserker ve Throwing olmak üzere iki adet yetenek ağacı vardır. Oyuncular istek ve ihtiyaçlarına göre bu iki ağaçtan yetenek seçebilirler. Ancak son yeteneği sadece tek bir ağaçtan alabiliyorsunuz.
Bu ağaç, yakından yüksek hasar çıkartabilmenizi sağlayan ağaçtır. Saldırı gücünüzü arttırabileceğiniz Berserk aktifinden, hedefin üzerine çullanabileceğiniz Feral Rush’a kadar her yetenek sizi yakınına girdiğiniz rakipleriniz için ölümcül yapar. Oldukça yüksek hasar kabiliyeti ve bu kabiliyete uygun pasif yeteneklerle Berserker ağacı hızlı hareket etmek isteyen DPS‘ler için vazgeçilmez bir ağaç olacaktır. Özellikle anahtar yeteneği Defy Death sizi 4 saniyeliğine ölümsüz yaptığından ötürü karşıdaki oyuncular için oldukça büyük bir tehtidsiniz.
Elimizdeki tek elli baltayı fırlatmaya ve fırlatarak hasar vermeye yönelik bir yetenek ağacı. Hasarı Berserker ağacı kadar fazla olan bu ağaç ile düşmanlarınıza uzaktan hasar verebilirsiniz. Ancak bana kalırsa Throwing ağacı ile Berserker ağacının uyumlu yetenekleri veya pasifleri yok. O yüzden yapacağınız yapılandırmalarda ikisinden birisini tercih etmeniz daha iyi olacaktır. Bu ağacın aktif yetenekleri ile pasif yetenekleri mükemmel bir uyum içindeyken, Berserker ağacı ile çok fazla uyumlu değil. Sizin için bu ağaçtaki en iyi olabilecek pasifler sadece hafif saldırınızı güçlendiren pasifler olacaktır. Bunları almak için de önemli miktarda puan harcamanız gerekiyor. Bana kalırsa iki ağaçtan bir tanesini seçip tüm yeteneklerini alın. Tabii son karar yine size ait.
Hatchet yüksek hasara sahip, kırılgan ancak ölmeden önce yanında birkaç kişiyi kendisiyle beraber götürebilecek bir silahtır. Size önereceğimiz yapılandırma sayesinde, Hatchet için önerilen yetenekleri, zırh tipini ve ikincil silahları ve bunların arkasındaki mantığı anlayabileceksiniz.
Hatchet Strength tabanlı bir silah olduğu için, ana odağımız Strength olacak. Daha sonra isteğe bağlı olarak Constitution veya seçeceğiniz silaha bağlı olarak Dexterity verilebilir. Dexterity’e vermeniz Hatchet için de hasarınızı arttırıcı bir artı olacaktır.
Tüm hasarımızı %20 arttıran bir buff. Oldukça önemli, altındaki pasiflerle beraber hızlı koşmayı ve hatta mod bitince kendimizi iyileştirmemizi bile sağlayabiliyoruz. Temel yeteneğimiz diyebiliriz. O yüzden tüm pasiflerini açın.
Hızlı koşarak atıldığımız ve iki saldırı yaptığımız bir yetenek. Hasarı güzel, ayrıca pasiflerle beraber, arkadan saldırınca rakibi sabitliyoruz. Tüm pasiflerini açın.
Hızlı bir şekilde dört saldırı gerçekleştiriyorsunuz. Hasarı fena değil, altındaki tüm pasifleri açın.
Aktif yeteneklerin altındaki pasifler hariç açılması gereken pasif yetenekler.
Eğer hedef %30 canın altındaysa, hafif ve ağır saldırılar %20 daha fazla vurur.
Bir hedefe yapılan 3 başarılı hafif saldırıdan sonra 3 saniyeliğine veya sonraki saldırınıza kadar %30 hasar arttırma kazanırsınız.
Başarılı bir ağır saldırıdan sonra 3 saniyeliğine %30 hasar arttırma kazanırsın.
Canınız %30’un altındayken başarılı bir saldırınızda bekleme süreleriniz %5 azalır.
Etrafınızdaki her düşman için %10 hasar arttırma kazanırsınız.
Aynı hedefe 3 kez başarılı hafif saldırı yapmak hasar emiliminizi %15 arttırır.
Canın %30’un altındayken bir düşmana vurmak yanma, kanama, zehir gibi debuffları siler.
Ölümcül bir hasar aldığınızda 4 saniyeliğine ölümü aldatırsınız ve ölümsüz olursunuz.
Önerim Light Armor ile Medium Armor‘u karıştırmanız. Hangisinin daha fazla olacağı sizin oyun tarzınıza bağlı. Daha fazla hasar istiyorsanız daha fazla Light Armor kuşanmalısınız, daha fazla koruma istiyorsanız daha fazla Medium Armor kuşanmalısınız. Heavy Armor önermem çünkü Hatchet için çok hantal kalırsınız.
Hatchet’a, Dexterity de fayda sağladığı için ikincil öznitelik olarak Dexterity verdiyseniz mutlaka Bow kullanmalısınız. Böylece hem menziliniz olur, hem de rakipten uzaklaşabilmek için gerekli yetenek setine sahip olursunuz. Menzilinizin olması ilginizi çekmiyorsa, Rapier kullanabilirsiniz. Böylece yakından gerçekten muazzam hasarlar çıkartabilirsiniz. Ancak ikincil silah olarak en iyi yakın menzilli silah Hatchet için Sword & Shield olacaktır. Çünkü Sword zaten Strength tabanlı bir silah, bunun yanında Defender ağacı CC ile dolu. Her zaman olduğu gibi tercih sizin!
Bir sonraki yazıda görüşmek üzere, kendinize iyi bakın!
Warhammer [Tam olarak bitmedi Güncelleniyor]
Spear [Mızrak]
New World’deki yakın dövüş silahlarıdan bir tanesidir. Temelde Dexterity tabanlı olup, Strength’de Spear’ın hasarına katkı sağlar. Tekli hedeflere yüksek hasar çıkartabilme, birden fazla rakibe kalabalık kontrol efekti uygulayabilmek gibi becerileri vardır. Tıpkı diğer tüm silahlarda olduğu gibi, Spear’da, Zoner ve Impaler olmak üzere iki adet yetenek ağacı vardır. Oyuncular istek ve ihtiyaçlarına göre bu iki ağaçtan yetenek seçebilirler. Ancak son yeteneği sadece tek bir ağaçtan alabiliyorsunuz.
Bu ağaç, genellikle rakiplere kalabalık kontrol efekti uygulamak için uygundur. Bu konuda bir çok yeteneği vardır. Özellikle Javelin yeteneği ve altındaki Forceful Impact pasifi, mızrağınızı uzaktan fırlatmanızı ve isabet ettirmeniz halinde rakibinizi yere yapıştırmanızı sağlar. Bu şekilde uzaktan kalabalık kontrol efekti ( CC ) uygulamanızı sağlar. Genelde bu ağacın pasifleri CC yemiş rakiplere karşı hasar arttırma, krit şansını ve krit hasarını arttırmak veya Stamina yenilemek gibi pasiflerle doludur. İsteğe bağlı bir şekilde DPS veya Tank olabilirsiniz. Zoner ağacındaki CC’ler size Hem DPS hem de Tank olmak için gerekli her şeyi veriyor. Üstelik Strength’in de Spear’a katkı sağladığını düşünürsek, Spear’ı, Sword & Shield ile beraber kullanıp mükemmel bir Tank olabilirsiniz. Rakibinizi yere düşürmeyle ve yerde bulunan rakibinize acımadan mızrağınızı saplamak istiyorsanız Zoner ağacı tam size göre.
Tek kişiye fazla hasar vermekle ve debuff uygulamakla ilgiliyseniz Impaler ağacını tercih edebilirsiniz. Perforate yeteneği rakibe Rend (Rakibin verdiği hasarı azaltan debuff) uygularken, Skewer rakibin kanamasını sağlıyor. Bu ağacın pasifleri genelde debuff uygulanan süreyi arttırmak, hafif saldırılarınızın hasarını arttırmak ve düşmanı yavaşlatmakla alakalıdır. Oyunda çok fazla yeteneğimizin olmadığını düşünürsek, hafif saldırılarımızın gücünü arttırmak oldukça önemli. Eğer rakibinize debuff uygulamak ve bu debuff’ı uzatmak istiyorsanız ve çoklu hafif saldırılarla rakibe hasar vermek istiyorsanız Impaler ağacı tam size göre.
Spear oldukça yüksek hasara sahip, CC ve debuff uygulayabileceğiniz yetmiyormuş gibi mızrağınızı uzaktan fırlatabileceğiniz bir silahtır. Spear için önerilen yapılandırmamızda, öznitelik dağıtımını, yetenek seçimini, zırh yapılandırmasını ve Spear‘a uygun ikincil silahları bulabilecek ve tüm bunların mantığını anlayabileceksiniz.
Spear kullanacaksanız öncelikle rolünüze karar vermelisiniz. Rakiplerinize aman vermeyen bir DPS mi olacaksınız, yoksa rakiplerin size saldırmasına izin verip dostlarını koruyup kollayan bir Tank mı olacaksınız? Eğer DPS olacaksanız öznitelik dağıtımı Dexterity fulledikten sonra artan puanları Constitution’a vermelisiniz. Böylece yüksek hasar ve daha zor ölme şansınız olacak. İkincil silah olarak yine Dexterity tabanlı bir silah seçmek uygun olacaktır. Eğer hasarınızı daha fazla arttırmak istiyorsanız Dexterity’den sonra Strength verebilirsiniz ve buna uygun bir silah seçebilirsiniz. Eğer Tank olmak istiyorsanız, Dexterity ile Constitution’a verip, Sword & Shield kullanmalısınız. Sword tarafında herhangi bir hasarınız olmayacağı için, Defender ağacına yönelmelisiniz. Özniteliklerin verdiği bonusları öğrenmek istiyorsanız buradaki linke tıklayın.
Uzaktan mızrağınızı fırlatmanızı sağlayan, yüksek hasar veren bir yetenek. Bu yeteneğin altındaki tüm pasifleri açmalısınız. Pasiflerle beraber, mızrağınızla vurduğunuz rakibi yere devirebiliyorsunuz.
Alan etkili, az hasar veren bir yetenek, ancak tüm rakipleri yere devirdiğini varsayarsak oldukça kaliteli. Yine aynı şekilde altındaki tüm pasifleri açın.
Tek hedefe yüksek hasar verip, üzerine bir de kanama bırakıyorsunuz. Altındaki pasiflerle oldukça güçlü bir yetenek haline geliyor. O yüzden altındaki pasifleri de açmayı unutmayın.
Aktif yeteneklerin altındaki pasif yetenekler hariç almanız gereken pasif yetenekler.
3 metre veya daha uzaktaki rakiplere karşı %10 krit şansı.
Başarılı bir vuruştan sonra geriye doğru dodge atmak %20 daha az Stamina harcar.
Yerdeki rakiplere karşı %25 daha fazla hasar.
Başarılı bir ağır saldırıdan sonra %15 Fortify (Hasar Emme) kazanırsınız.
Stamina’nız fullken %25 hasar arttırma kazanırsınız.
Hafif saldırılara %5 krit şansı ekler.
Hafif saldırı kombosunun (Ardı ardına saldırmak) ikinci vuruşu, tüm Spear yeteneklerinin bekleme süresini %10 azaltır
Dodge yaptıktan sonra 2 saniye içinde bir yetenek ile yaptığınız ilk başarılı saldırı tüm Spear yeteneklerinin bekleme sürelerini %20 azaltır
Greataxe [Balta]
New World’deki yakın dövüş silahlarından bir tanesidir. Temelde Strength tabanlı olup, yüksek hasar çıkartabilme ve alan saldırısı yapabilme gibi yeteneklere sahiptir. Tıpkı diğer tüm silahlarda olduğu gibi, Greataxe’da, Reaper ve Mauler olmak üzere iki adet yetenek ağacı vardır. Oyuncular istek ve ihtiyaçlarına göre bu iki ağaçtan yetenek seçebilirler. Ancak son yeteneği sadece tek bir ağaçtan alabiliyorsunuz.
Bu ağaç, hasar vermeye yönelik güçlü yetenekleri barındırır. Eğer Greataxe ile Tank oynamaktan ziyade DPS oynamak isterseniz, odaklanmanız gereken ağaç budur. Bana kalırsa bu ağaçtaki en önemli yetenek, rakiple arasındaki mesafeyi kapatabildiği için Charge’dır. Bu ağacın pasif yetenekleri genel anlamda Greataxe’ın hasarını arttırmaya yöneliktir. Execute yeteneği canı %30’un altındaki düşmanlara oldukça fazla hasar verdiği için, Reaper ağacının isminin hakkını verdiğini söylemek mümkün.
Bu ağaç, daha çok alan etkili hasar vermeye odaklıdır. Hasar kapasitesi Reaper ağacı kadar olmasa da, hasar çıkarmakta çok da kötü değildir. Alan etkili hasar verdiği için, genelde pasif yetenekleri fazla kişiye karşı daha fazla güçlenme üzerinedir. Gravity Well adlı yeteneğimiz tüm düşmanları yarattığınız bir alanın merkezine çektiği için bu ağacın en önemli yeteneği diyebiliriz. Sadece alan hasarı vermesi bakımından değil, aynı zamanda CC uyguladığı için kullanışlı bir yetenek.
Greataxe ile yüksek hasara sahip olabileceğiniz gibi, aynı zamanda da Tank olabilirsiniz. Size önereceğimiz yapılandırma sayesinde, Greataxe için önerilen yetenekleri, zırh tipini ve ikincil silahları ve bunların arkasındaki mantığı anlayabileceksiniz.
Greataxe Strength tabanlı bir silah olduğu için ana odağımız hasarımızı arttırmamız bakımından Strength olacaktır. Ancak Tank olmak isteyen biriyseniz Strength ve Constitution’a eşit gitmenizi öneririm. Çünkü Constitution’ın zırh arttırma gibi pasifleri sizler için oldukça fayda sağlayacaktır. Eğer hasarınızı önemsiyorsanız Strength gittikten sonra kalan puanları Constitution’a verebilirsiniz.
Kısacası düşmana hücum ederek baltayı kafasına geçirirsiniz. Mobil olmamızı sağlayan bir yetenek olduğu için altındaki tüm pasifleri açın. Kaçmaya çalışan Mage ve Healer’ları bu şekilde yakalayabilirsiniz.
Tekli hedefe çok hasar veren bir yetenek. Üstelik hedef %30 canın altındaysa çok daha fazla hasar veriyor. Mutlaka kullanılmalı ve altındaki pasifler de açılmalı.
Baltanızı fırlatıp alan oluşturursunuz ve düşmanları o alanın merkezine çekersiniz.
Aktif yeteneklerin altındaki pasifler hariç kullanılması gereken pasif yetenekler.
Normal saldırılarınız 5 saniyeliğine hasarınızı %10 arttırır.
Ardı ardına yapılan her 2 saldırıda 3 saniyeliğine %20 hareket hızı kazanırsınız.
Krit vurduğunuz zaman, vurduğunuz hasarın %10’u kadar kendinizi iyileştirirsiniz.
Canı %50’nin altında olan rakiplere karşı %10 zırh delme kazanırsınız.
Krit hasarınız %15 artar.
Canı %50’nin altında olan rakiplere karşı krit şansınız %15 artar.
Canı %30’un altında olan rakiplere karşı yaptığınız saldırılar verdiğiniz hasarın %10’unu kadar iyileşmenizi sağlar.
Bir rakibe doğru ilerlerken %15 hasar arttırma ve %30 hareket hızı arttırma kazanırsınız.
Ağır saldırılar rakibi kendinize çekmenizi sağlar.
Ağır saldırılarınız rakipler tarfından artık yarıda kesilemez.
Greataxe için önerim Heavy Armor olacaktır. Çünkü hasarınız oldukça yeterli ancak düşmanlara vuruşunuz da yavaş. Siz bir kez vurana kadar karşınızdaki hızlı bir silah kullanıyorsa, size iki kere vuracaktır. Sizin tek vuruşluk hasarınız oldukça yeterli, ancak sürekli saldırı yemenizi telafi edebilmeniz için Heavy Armor şart. Eğer çok hantal kalıyorsanız, bazı kısımları Medium Armor ile değiştirebilirsiniz.
Greataxe için ikincil silah tamamıyla ikincil özniteliğinizin ne olmasını istiyorsanız ona bağlıdır. Ekstradan bir şey katacak bir durum yok. Yani Focus verip Life Staff’da alabilirsiniz, Dexterity verip Bow’da alabilirsiniz. Burada sadece şunu söyleyebilirim, eğer Strength tabanlı bir silah alırsanız maksimum faydayı sağlarsınız. Sword & Shield olabilir. Eğer hem hasar hem de menzil istiyorsanız Hatchet alıp Throwing ağacına odaklanarak maksimum hasar ve orta menzil kazanabilirsiniz. Tercih tam anlamıyla size ve oyun stilinize bağlı. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere, kendinize iyi bakın!
Bow [Yay]
New World’deki mezilli silahlardan bir tanesidir. Temelde Dexterity tabanlı olup, yüksek hasar çıkartabilme, alan saldırısı yapabilme ve tehlike durumunda kaçış becerileri vardır. Tıpkı diğer tüm silahlarda olduğu gibi, Bow’da, Skirmisher ve Hunter olmak üzere iki adet yetenek ağacı vardır. Oyuncular istek ve ihtiyaçlarına göre bu iki ağaçtan yetenek seçebilirler. Ancak son yeteneği sadece tek bir ağaçtan alabiliyorsunuz.
Alan etkili saldırıların olduğu ve kaçmak için yeteneklerin bulunduğu ağaçtır. Evade Shot yeteneği ve altında bulunan pasiflerle düşmanla aranıza mesafe koyabilir, Rain Arrows Yeteneği ile düşmanlarınızın kafasına ok yağdırabilir veya Poison Shot ile düşmanlarınızı zehirleyebilirsiniz. Genel olarak bu ağacın pasif yetenekleri, kaçışınızı veya kovalamanızı kolaylaştırmak adına hızlı koşmanızı sağlayan yeteneklerdir. Skirmisher ağacının son yeteneği Knee Shot, düşmanları bacaklarından vurduğunuzda, dört saniyeliğine %50 yavaşlamasını sağlıyor. Daha önce de bahsettiğim gibi, kaçmak ve kovalamak üzerine pasif yetenekleri var. Ancak sadece bununla sınırlı değil tabii ki. Kullanabileceğiniz üç aktif yetenek de alan etkili hasar veriyor. Gerek fazla kişilerin bulunduğu savaşlarda, gerekse Corrupted Breach gibi PvE etkinliklerde oldukça işe yarayacaktır.
Hunter ağacı, tekli hedefe fazla hasar vermek, birden fazla hedefi aynı anda vurmak ve ardı ardına ok atmak gibi aktif yeteneklere sahip, genelde tek kişiye çok hasar verebileceğiniz bir ağaçtır. Penetrating Shot, tek kişiye yüksek hasar vermesinin yanı sıra, arkasındaki rakibe de sıçrayarak hasarını arttırır. Rapid Shot ise hızlı bir şekilde 3 tane ok atmanızı sağlayan bir yetenektir. Splinter Shot belirli bir mesafe gittikten sonra üçe ayrılan bir ok atmanızı sağlar. Genelde bu ağacın pasif yetenekleri, hasarınızı, krit vurma şansınızı ve kafadan vuruş hasarınızı arttırmaya yöneliktir. Bu ağacın son yeteneği Concussion, kafadan vuruş hasarınızı %20 arttırır.
Bow yüksek hasara sahip olmasının yanında, oldukça kırılgan bir silahtır. Size önereceğimiz yapılandırma sayesinde, Bow için önerilen yetenekleri, zırh tipini ve ikincil silahları ve bunların arkasındaki mantığı anlayabileceksiniz.
Bow’un temel olarak Dexterity’den beslendiğini söylemiştik. O yüzden hasarımızı arttırmak adına elimize geçen tüm puanları Dexterity’e vermeliyiz. Daha sonra artan veya geriye kalan puanları Constitution’a veriyoruz.
ÖNERİLEN AKTİF YETENEKLER
Evade Shot : Düşman ile aranıza mesafe koymanızı sağlayan, aynı zamanda hasar veren bir yetenek. Yakınımıza giren düşmanlardan kaçmamızı sağlayabilecek tek aktif yetenek bu olduğu için olmazsa olmazımız. Bu yeteneği ve altındaki pasifleri mutlaka açmalısınız.
Tekli hedefe çok hasar vermesinin yanı sıra aynı zamanda arkdaki rakibe de geçebiliyor. Üstelik geçtiği zaman da artan bir hasar veriyor. Yine aynı şekilde bu yeteneğin altındaki tüm pasifleri de açın.
Hızlı bir şekilde üç tane ok atmanızı sağlıyor, tek hedefe yüksek hasar vermek için ideal bir yetenek. Aynı şekilde altındaki tüm pasifleri açın.
Aktif yeteneklerin altındaki pasif yetenekler hariç, almanız gereken diğer pasif yetenekler.
Dodge yaptıktan sonra daha fazla hasar vermenizi sağlar
Canı %50’nin altında olan düşmanlara vurduğunuzda yeteneklerinizin bekleme süresi %5 azalır
Dodge yaptıktan sonra 5 saniyeliğine %20 daha hızlı koşarsınız.
10 metre uzaktaki düşmanlara karşı %20 daha fazla hasar
Ağır saldırılarınız daha hızlı gider ve %30 daha fazla vurur
Hedefin canı %50’nin altındaysa %20 daha fazla hasar vurursunuz.
10 saniye içinde herhangi bir rakibe vurmadıysanız %20 daha fazla hasar vurursunuz.
Kafadan vuruş yaptığınızda, kendinizi verdiğiniz hasarın %10’u kadar iyileştirirsiniz.
Kritik şansınızı %10 arttırırsınız.
Kafadan vuruş yaptığınızda %20 daha fazla hasar verirsiniz ve okunuzu geri almak için belirli bir şansınız olur.
New World’de 3 farklı zırh tipi vardır. Hafif (Light), Orta (Medium) ve Ağır (Heavy). Her zırhın kendine ait özellikleri vardır.
Light Armor %20’ye kadar hasar artışı sağlar.
Medium Armor %10’a kadar hasar artışının yanı sıra, aynı zamanda uyguladığınız kalabalık kontrol efektlerinin (CC) %10 daha uzun süre kalmasını sağlar.
Heavy Armor blok yaparken dengenizi %20 arttırırken aynı zamanda uyguladığınız kalabalık kontrol efektlerinin %20 daha uzun süre kalmasını sağlar
Bow için önerebileceğim zırh türü Light Armor. Ancak PvP’de veya PvE’de hayatta kalmakta zorlanıyorsanız, Kafalık ve Göğüslüğü Medium, geri kalanları ise Light takabilirsiniz.
İkincil silah olarak Rapier sizin için mükemmel olacaktır. Hem hızlı, hem de Dexterity tabanlı olduğu için hasarınız, sanki ana silahınızı kullanıyormuş gibi yüksek olacaktır. Eğer Bow kullanırken yakınınıza bir düşman girmeyi başarırsa, Rapier’e geçip size saldırdığına pişman edebilirsiniz. Gerek kanatma yetenekleri, gerekse kaçmak veya kovalamak için mobil olması sebebiyle Rapier, hem saldırmak hem de kaçmak için Bow ile en uyumlu yakın dövüş silahıdır.
Musket [Tüfek Güncelleniyor]
Fire Staff [Ateş Büyücüsü]
New World’deki büyülü silahlardan bir tanesidir. Temelde Intelligence tabanlı olup, yüksek hasar çıkartabilme, alan saldırısı yapabilme ve tek bir hedefe çok fazla hasar çıkartabilmek gibi yetkinlikleri vardır. Tıpkı diğer tüm silahlarda olduğu gibi, Fire Staff’da da, Fire Mage ve Pyromancer olmak üzere iki adet yetenek ağacı vardır. Oyuncular istek ve ihtiyaçlarına göre bu iki ağaçtan yetenek seçebilirler. Ancak son yeteneği sadece tek bir ağaçtan alabiliyorsunuz.
Fire Mage yetenek ağacı, genel olarak tek hedefe yüksek hasar çıkartan yeteneklere sahip olsa da, Meteor Shower yeteneği sayesinde alan etkili bir saldırınız da vardır. Genelde pasif yetenekleriniz mana bedelinizi, yetenekleriniz bekleme sürelerini düşürmeye yardımcı olurken aynı zamanda normal hasarınızı ve krit hasarınızı arttırmaya yardımcı olur. Anahtar yeteneği Runes Of Helios sayesinde, herhangi bir Fire Staff yeteneği kullandığınız zaman, yerde bir rün oluşturur ve bu rünün üzerindeyken her türlü hasarınız %30 artar. Rün 7 saniye boyunca yerde kalır. Hasarınızı yükseltip, vurabileceğiniz maksimum hasarı vurmak için güzel bir yetenek.
Pyromancer yetenek ağacı genel olarak alan hasarı verip, rakipleri yakmaya yönelik bir yetenek seti vardır. Rakipleri yakarak zaman içerisinde hasar verirsiniz. Her ne kadar uyguladığınız yanma hasarı az görünüyor gibi olsa da, toplama vurduğunuz zaman oldukça önemli hasarlar çıkartabiliyorsunuz. Tekli hedefe yüksek hasar vermek adına Fire Mage ağacına odaklansam da, Pyromancer ağacındaki Incinerate yeteneği hem uyguladığı yanma hasarıyla hem kitle kontrol etkisiyle -düşmanları yere devirebiliyorsunuz- vazgeçilmez yeteneklerimizden bir tanesi olacak. Dilerseniz önce özniteliklerden, daha sonra da yetenekler, zırh ve ikincil silahımızdan bahsedelim.
Fire staff, Intelligence tabanlı bir silah olduğu için, hasarımızı Intelligence’dan alıyoruz. O yüzden Intelligence’ı olabildiğince yüksek tutmamız lazım. Bu yüzden tüm puanlarımızı Intelligence’a veriyoruz. Artan puanları da ister ikincil silahınıza göre Focus’a verip Life Staff alın, isterseniz Dexterity verip Musket alın. Şahsen önerim İkincil öznitelik olarak Focus verip Life Staff kullanmanız. Böylece Life Staff sayesinde grup etkinliklerinde daha fazla yer bulabilir, gerekli durumlarda kendinizi koruyabilirsiniz. Özniteliklerin verdiği bonusları öğrenmek istiyorsanız buradaki linke tıklayın.
Hedefe %120 silah hasarı veren bir ateş saldırısı yaparsınız. DPS için çok önemli olmasa da tercih edilebilecek yetenek. Altındaki pasifleri de alıyoruz.
Tek hedefe yüksek hasar veren önemli bir yetenek. Silah hasarınızın %200’ü kadar hasar veriyorsunuz. Altındaki pasifleri mutlaka açın.
Düşmanları yere devirip, yanma hasarı vermemizi sağlayan önemli bir yetenek. Kaçmak için kullanacağımız herhangi bir yetenek olmadığı için, bu yetenek zor durumlarda bizim tek kaçma şansımız olabilir. O yüzden altındaki tüm pasif yetenekleri açın
Ağır saldırılarınız maksimum mananızın %5’i kadar mana yeniler.
Yetenekleriniz ekstra %15 krit şansı kazanır.
Ağır saldırılarınız artık mana tüketmez.
Fire Staff kullanırken krit hasarınız %35 artar
Son 3 saniyedir hasar almadıysanız %10 daha fazla vurursunuz.
%50 mananın üstündeyseniz %10 daha fazla vurursunuz.
Fire Staff kullanırken canınız %50’nin altındaysa %20 daha fazla vurursunuz.
Yanma hasarı %20 daha uzun sürer.
Bir Fire Staff yeteneği kullandığınızda yerde 7 saniye kalan bir rün oluşturur ve o rün üzerindeyken %30 hasar arttırma kazanırsınız.
Zırh olarak önerim, hasarımızı %20 arttırdığı için ve daha rahat hareket etmemizi sağladığı için Light Armor. Böylece hem hasarımız %20 artıyor, hem de daha kolay hareket edebiliyoruz. Eğer hayatta kalmakta zorluk yaşıyorsanız Light Armor ağırlıklı olmak üzere Medium Armor karıştırabilirsiniz.
İkincil silah olarak daha önce de dediğim gibi, ikincil özniteliğe Focus verip Life Staff kullanmanız önerimdir. Böylece grup etkinliklerinde yer bulabilirsiniz. Daha fantastik bir şey istiyorsanız, ikincil öznitelik olarak Dexterity’e verip Musket kullanabilirsiniz. Musket Dexterity odaklı bir silah olsa da Intelligence’da hasarına etki ediyor. Böylece ikincil silahınızın hasarı da ana silahınız kadar olmasa da yine de yüksek olur.
Life Staff [İyileştirmeci güncelleniyor]
Ice Gauntlet [Buz Büyücüsü güncelleniyor]
Bizlere aktarmak istedikleriniz ve iletişim adreslerimiz
Bu rehberin tamamı bana ait olmayıp, zırh, hikaye, silah, binek vb. konuları kendi fikirlerim ve gözlemlerimle birlikte hazırladıktan sonra resimler için [link] birkaç örnek resim alıntısı yaptım. Ayrıca karakter klasmanlarını [link] adresinden alıntılar yaparak ve kendimce düzenlemeler yapıp derleyerek hazırladım. Bana ve New World oyunseverlere bu tarz fırsatları sağladıkları için teşekkür ederim. Ayrıca gelen güncellemeler ve oyunun tam sürümünün çıkmasıyla çok daha kapsamlı bir rehber geleceğinden şüpheniz olmasın.
Ayrıca oyunu beraber oynamak isteyen arkadaşlar ve topluluk arayan arkadaşlar için iletişim adreslerimiz:
Rehberi oluşturan kişinin [Frank] discordu : [link]
Youtube : https://www.youtube.com/channel/UCHesDrNRMRcgaEwgKDmxJAQ
Twitch : [link]
98 Gaming Community discordu: [link]
Yeuvar sunucusunda oynayan arkadaşları guildimize bekleriz. Guildimiz Syndicate yani mor factiona aittir. Guild ismi Northern Legacy’dir.
New World Türkiye sitesi : [link]
Sitenin discordu (Cemizm) : [link]
Youtube : https://youtube.com/cemizm
Twitch : [link]
İngilizceden çeviri yaptığım ve kapsamlı olan site : [link]
Old Fraggers Community ve Northern Legacy Guildi Banner