SMITE® Guide

Kronos'a Dair Birkaç Malûmat for SMITE

Kronos’a Dair Birkaç Malûmat

Overview

Kronos’a nasıl eşya dizebilirim? Neden Kronos tercih edilmiyor?

Genel Olarak Kronos, Yetenekleri Hakkında Kısa Bir Bilgilendirme

Aslında en çok tercih edilen ‘mid’ karakterlerinden birine rehber hazırlamayı düşünüyordum fakat farkılılık isteyenler için Kronos’u düşündüm. Kronos oyunda az tercih edilen karakterlerden biri. Gerek oynanışının zor olması, gerekse de ‘late game’ de açılması Kronos’un tercih edilme oranını düşürüyor. Güzel bir kombine sahip fakat oynaması zor. ‘Late game’ de açılması en büyük eksisi. İlk başlarda çok zorlayan bir karakter. Tamamen oyunun sonuna odaklı. Ve oyunu başta kaçırınca sonra yakalamakta zor oluyor. Onun için bu karakteri oynarken arkadaşlarınızla oynamanız çok yararlı olacaktır. Ayrıyetten sabırlı biri değilseniz de Kronos’a hiç bulaşmayın. Yetenek kombinin tamamlanması için de hedefinizin iyi olması gerekli. Benim hedefim iyi her attığımı tuttururum diyorsanız Kronos tam size göre bir karakter olabilir.

Moba oyunlarda genel geçer kurallar vardır. Mesela büyücü karakter mid oynar, support karakter destek oynar, avcı karakter adc oynar gibi. Ama bunlar çok geneldirler. Mesela Afrodit,Hel,Chang’e gibi mid karakterlerle support oynanabiliniyor. Ya da Ymir gibi ofansif support karakterlerle mid oynayabileceğimiz gibi. Kronos,Sol,Freya da böyle karakterlerden. Bu karakterle adc oynanabiliniyor. Hatta Smite’ın profesyonel turnuvalarına bakın Kronos ile adc oynayan çok görürsünüz. Fakat ben burada Kronos’u adc olarak değil mid olarak nasıl oynayabileceğimizi göstereceğim.

Aslında her şey 3. yeteneği tutturmakta bitiyor. Ondan sonra 1. yeteneğimiz güzel bir kombin oluyor. İkinci yetenekte büyük oranda saldırı ve hareket hızı veriyor. Şansınız varsa nihai yetenekte çok faydalı olabiliyor.

PASİF-ZAMAN LORDU
Her iki dakikada bir sihirli gücümüzü arttıran bir yığın alıyoruz ve yığınlar kalıcı. 25 defaya kadar yığınlayabiliyoruz. Her yığın +3 sihirli güç veriyor. Pasif tamamlanınca +75 sihirli güce ulaşmış oluyoruz.

ZAMAN ÇATLAĞI-BİRİNCİ YETENEK
Bu yeteneği tek başına tutturmak biraz zor çünkü etki alanı küçük. Fakat 3. yeteneğimizle kombinleyebiliyoruz. İlk beşleyeceğimiz yetenek bu olmalı.

HIZLANDIR-İKİNCİ YETENEK
2. yeteneğimiz bir güçlendirme yeteneği. Bu yeteneği aktifleştirdiğimizde hareket hızı ve saldırı hızı kazanıyoruz. Başlangıçta %25 hareket hızı veren bu yetenek, zaman içinde %12 ve %20 arasında (Yeteneğin seviyesine göre) hareket hızı veriyor. Saldırı hızımız ise %15 ve %35 arasında(Yine yeteneğin seviyesine göre) artıyor. Bu yüzden Kronos ile adc oynamak mantıklı olabiliyor. Bu yetenek 7 saniye sürüyor ve Zaman Çarkı yeteneğini de durduruyor. Zaman çarkı, tahmin edebileceğiniz üzere oyunda Kronos’un resminin üzerinde durmadan dönen bir çark. Dört bölümden oluşuyor ve her bölüm Hızlandır’ı hangi bölümde aktifleştirdiysek ona göre bir ek özellik veriyor.
Bölüm 1- Saniye başına %1.5 maksimum can iyileştirme
Bölüm 2- Yetenek kullanımında %100 mana iadesi(Yani mana harcamıyor)
Bölüm 3- +%25 sihirli güç
Bölüm 4- Temel saldırılara +%35 sihirli güç katkısı.
3. beşleyeceğimiz yetenek bu olmalı.

ZAMANI DURDUR-ÜÇÜNCÜ YETENEK
Bu yetenek hasarı iki kez uyguluyor ve 1 saniyelik sersemletmeye sahip. Düşmanlar ilk darbede hasar alırlar ve ikinci hasarı sersemlediklerinde alırlar. Bu yetenekten sonra sersemleyen düşmanlara ilk yeteneği kullanıyoruz. Yani bu yetenek ve ilk yetenek güzel bir kombin oluşturuyoruz. Sonra “Hızlandır” yeteneğimiz ile fişek gibi temel saldırılara başlıyoruz. İkinci beşleyeceğimiz yetenek bu olmalı.

GERİ SAR-NİHAİ YETENEK
Belki de oyunun en garip nihai yeteneği budur. En iyi nihai yeteneği de olabilir. En kötüsü de. Bu yetenekle zamanda seyahat ederek 8 saniye önce bulunduğumuz yere gidiyoruz. O zamanda sahip olduğumuz can ve manayı kazanıyoruz, ayrıyetten yeteneklerimizin bekleme süreleri de anında sıfırlanıyor.

İtem Dizmek Hakkında

Her zaman dediğim gibi, moba oyunlarda eşya dizmek tam bir muamma. En ufak koşula göre değişebiliyor. Asıl olay, işin mantığını anlamak. Ben burada Kronos ile ‘mid’ oynarken nasıl dizilmesi gerektiği hakkında hiçbir bilgisi olmayanlar için bir fikir vermek istiyorum. Hangi eşyayı neden almamız gerektiğini de teker teker açıklayacağım. Fakat bilinmesi gereken, bu rehberin tamamen ofansif oyun anlayışıyla yazıldığı. Yeterince leş aldığınıza inanıyorsanız ya da çok fazla ölüyorsanız gerekli görmediğiniz eşyayı çıkarıp yerine savunma eşyası da alabilirsiniz.

Fetih haritasında oyuna her zaman başlangıç eşyaları ile başlamak daha yararlı oluyor. İlk alacağımız başlangıç eşyası da “Ruh Taşı” olmalı. +20 sihirli güç ve 100 mana veriyor. Güzel bir de pasife sahip. Başlangıç için gayet makul bir eşya. Bunun yanında 300 goldluk ayakkabılar, bir mana kadehi ve iki iyileştirme iksiri 1500 goldluk kotamızı dolduruyor.

Başlangıç eşyalarından sonra ayakkabı almak şart. Başlarken 300 goldluk ayakkabıları almıştık zaten. 1300 gold daha kazandıktan sonra “Magi Ayakkabıları”nı alabiliriz.

Ben büyücü karakter ile ‘mid’ oynarken ayakkabıdan sonra ilk aldığım eşya hep “Kronos’un Kolyesi” olur. +80 sihirli güç,+25 mp5 ve en önemlisi de %20 bekleme azaltmaya sahip. +25 mp5 ile mana miktarımızı kısa sürede doldurabiliyor, %20 bekleme azaltma ile de yeteneklerimizin soğumasını önemli ölçüde düşürebiliyoruz. Ayakkabıdan sonra alacağımız ilk eşya bu olmalı.

+75 sihirli güç, +300 mana ve +%12 sihirli can çalma veren “Polynomicon”, Kronos’un Kolyesi’nden sonra alınabilecek güzel eşyalardan. Her şeyden önce bayağı da güzel bir pasife sahip. Bir yeteneğin kullanılması, sonraki 8 saniye içinde yapabileceğimiz bir sonraki temel saldırımızın sihirli gücümüzün %75’ini ek sihirli hasar olarak vermemizi sağlıyor. Örneğin 300 sihirli güce sahibiz ve bir yetenek kullandık. O yetenekten sonra 8 saniye içinde yapacağımız bir temel saldırı +225 sihirli hasar verecek. Normal temel saldırımızın gücü 100 olsa rakibe 325 hasar vermiş olacağız. Yani 3 temel saldırıyı 1 temel saldırıda yapmış oluyoruz.

+80 sihirli güç, +20 sihirli tesir ve +%10 bekleme azaltma ile “Tecrit Mızrağı”, 5. alacağımız eşya olabilir. Kronos’un kolyesi’nin yanında bir de Tecrit Mızrağı alınca bekleme azaltmamızı büyük ölçüde düşürmüş oluyoruz. +20’lik sihirli tesirde temel saldırımızı makul bir seviyede arttırmış oluyor.

“Obsidiyen Parçacık”. Bana göre Kronos için olmazsa olmazlardan. Her eşyayı çıkarın ama bu eşya Kronos’ta kesinlikle olmalı. Hatta sıralamada Kronos’un Kolyesi’nden sonra bile alabilirsiniz. +%33’lük sihirli tesir temel saldırımızı çok büyük miktarda arttırıyor. Kronos, Sol, Freya gibi hem mid hem adc oynayabilen ve temel saldırıdan beslenen karakterler için Obsidiyen Parçacık biçilmiş bir kaftan.

Burada duruyoruz çünkü 6 eşyalık kotamızı doldurduk. Ruh taşı’nı satıyoruz.

“Tahuti Asa’sı” +125’lik sihirli güç ile oyunun en yüksek sihirli güç veren eşyası. Pasifi aktif olursa sihirli gücü +%25 arttırıyor. Zaten bunun için Tahuti Asası sanırım oyundaki en pahalı eşya. Onun için bu eşyayı her daim sona bırakın. İlk başta almaya çalışırken bir bakmışsınız millet eşyaları tamamlamış bile. Onun için bunu ilk başta almak gibi bir hataya düşmeyin. Buda Obsidiyen Parçacık gibi kesinlikle almamız gereken eşyalardan. Kaçırmayın.

Yukarıda yaptığım sıralama en sıklıkla yaptığım sıralama. Ama bazen oyunun gidişatına göre de eşyaları değiştirmek zorunda kalabiliyoruz. Birkaç alternatif vereceğim.

“Büyücü Kuşağı” güzel bir alternatif. +50 can. +300 can ve +400 mana veriyor. Pasifini tamamladığımızda +300 can ve +60 sihirli güç daha veriyor. Yani toplamda(Pasifini tamamlamak çok kolay, her tanrı leşinde 5 ve her minyon leşinde 1 yığın veriyor. 100 yığında pasifi tamamlanıyor.) +600 can ve +110 sihirli güç vermiş oluyor. +600 can’dan vazgeçmek istemeyenler için Tecrit Mızrağı’nın yerine alınabilir.

Thoth’un Kitabı, ikinci alternatif. +125 mana, +15 mp5 ve +100 sihirli güç veren bir eşya. 75 yığınlık bir pasifi var ve yığın başına kalıcı olarak +10 mana veriyor. Toplamda +750 mana. Her bir tanrı leşinde kalıcı olarak 5 yığın ve minyon leşinde kalıcı olarak 1 yığın kazanıyoruz. Ek olarak mana miktarımızın %3’ünü sihirli güce dönüştürüyor. Yani 1500 mana miktarımız olsa +45 sihirli güç vermiş oluyor. Kafanıza yattıysa Tecrit Mızrağı ya da Polynomicon’un yerine alabilirsiniz.

SteamSolo.com