Day of Infamy Guide

Day Of İnfamy Guide (Turkish) for Day of Infamy

Day Of İnfamy Guide (Turkish)

Overview

Day of infamy 2. dünya savaşını gayet güzel bir şekilde yansıtan fps oyunu. Bu oyuna yeni başladıysanız veya yeteri kadar iyi oynayamıyorsanız bu rehbere bakmak size yardımcı olacaktır. İyi okumalar.

Day Of İnfamy Nedir?

Day of infamy aslında İnsurgency oyunun 2. Dünya Savaşı modudur. Oyunun yapımcısı New World İnteractive’dir ve firmanın 2. oyunudur. Day Of İnfamy gerçekçilik bakımından Battlefield 4, haritaları ve oynanış bakımından da İnsurgency ve Call Of Duty’e benzemekte. Haritalar genelikle Counter Strike alışık olduğumuz yapıya benziyor. Açıklamak gerekirse haritada 1 veya 2 mid ve ona bağlı birçok koridor ve yol bulunmakta. Bu yollardan ilerleyerek bazı bölgeleri ele geçirmeye çalışıyoruz. Ama bütün haritalar böyle değil. Rising Storm’daki gibi daha açık ve tam bir muharabe havası taşıyan haritalarda mevcut. Oyunda ölmek gayet rahat. 1 kurşunda ölmeniz olası. Bu Day Of İnfamy’i diğer oyunlardan ayıran en önemli etken. Call Of Duty’deki gibi 100 mermi yiyip ayağa kalkmak mümkün değil. Ve Battlefield’daki gibi sağlık çantalarından can dolduramıyorsunuz. Bu sizi ilerlerken daha temkinli olmanızı sağlıyor. Zaten haritada ”taktik yok bam bam!” modunda dolaşırsanız sürekli ölürsünüz. Kısaca Day Of İnfamy bu. Steam üzerinden 31 TL etiketi ile satılıyor. İnsurgency ve ona benziyen shooterları beğendiyseniz bu oyunun kaçırmamanızı öneriyorum.

Day Of İnfamy’in Oynanış Mekaniği

İlerleme
WASD tuşları
Çömelme
CTRL tuşuna basılı tutmak veya ALT tuşu
Yere yatma
Z tuşu
Koşma
Shift tuşuna basılı tutmak
Bipod açmak
Yere veya bir siperin arkasına geçin ve sağ click’e basın
Dipçikle vurma
Orta mouse tuşu
Sağa ve sola doğru eğilme
Q ve E tuşlarına basılı tutmak

Day Of İnfamy’deki Silahlı Kuvvetler

U.S Army


2. Dünya savaşı filmlerinde hep gördüğümüz dingiler oyunumuzda da yer almakta. Açık yeşil kıyafetleriyle diğer kuvvetlerden kolayca ayrılmakta. Kulandıkları silahları çok beğenmesemde yakın çatışmalar için birerbir çünkü kullandıkları silahların çoğu otomatik.

Wehrmacht


Oyunların ve filmlerin vazgeçilmeyen kötü karakterleri! Ama bu oyunda gayet tontiş bir şekilde karşımıza çıkıyorlar. İkonik kıyafetleri ve miğferleri gayet şık. Silahları kesinlikle mükemmel. Uzun menzili ve yüksek damage koyan bu silahlarla rahat bir şekilde adam öldürebilirsiniz.

Commonwealth


Çanakkaleye saldıran piçlerin tohumları. Bu tontişlerin aslında hepsi ingiliz değildir. İngilterenin sömürdüğü ülkelerden zorunlu askere katılan askerlerdir. İskoç ve İngiliz askerilerinin Kıyafetleri birbirinden biraz farklıdır. Silahları dengeli ve güzeldir. Özellikle Lee-Enfield’ı öneriyorum oyunun en iyi bolt-action silahı.

Day Of İnfamy’deki Haritalar

Bastonge


Kesinlikle iki taraf içinde oynaması en zor haritalardan. Harita Belçika’da Bastogne Ormanında geçmekte. Amerikanlar Nazilerin destek ekibi bitinceye kadar bölgeyi savunmak zorunda. Naziler olur da bölgeyi ele geçirmeyi başarırlarsa Amerikanlar geri çekiliyor ve haritanın sonundaki kiliseyi savunmak zorunda kalıyor. Kilisenin içindeki radyoyu patlatan kazanıyor. Bu haritada Nazi arkadaşlara Mg-42 gibi yere kurulabilen makineli tüfekler ile K98 gibi tekli atış yapabileceğiniz menzili uzun, damage’i fazla olan silahları öneriyorum. Amerikan arkadaşlar aynı taktiği uygulasın. Bolt-action silahları ve ağır makinelileri tercih edin. Haritada belli bir yerde çok durmayın. Güzel bir yere pusu kurun fark edilirseniz kaçın ve yeni bir yer bulun. Bu taktik ile bir çok kişiyi öldürebilirsiniz. Ölürseniz, doğduğunuzda öldüğünüz yere gitmeyin. Düşmanlar orada sizi bekliyor olabilir.

Comacchio


Oynamasını en sevmediğim haritalardan. Harita İtalya’nın Comacchio kentinde geçiyor. Amerikanlar ve Naziler haritanın ortasındaki köprüyü almaya çalışıyor. Köprüyü alan her zaman avantajlı taraf oluyor. Dar sokaklar, sıkış evlerin arasında kesinlike kim vurduya gidiyorsunuz. Bu haritada verebileceğim belli bir taktik yok. Alın elinize Mp-40’ı Thomson’ı taraya taraya gidin. Kesinlikle pusmayın. Komutan olup etrafı güzelce bombalayın çok kill alırsınız benden söylemesi. Etrafa kesinlikle 2 kez kolaçan edin. Düşmanlar hep istenmeyen veya görülmeyen yerlerden çıkıyor aman dikkat.

Dog Red


Oynaması en zevkli haritalardan. Harita Fransa Normanya’da geçmekte. Nazilerin savunduğu Amerikanların saldırdığı haritamızda Amerikanların bölgeyi ele geçirerek Nazileri geri çekilmeye zorlamakta. Tabiki de avantajlı taraf Naziler çünkü beton kalelerin içinden size ölüm püskürtmekte. Sis bombası atmasanız veya beton kaleye roket fırlatmasanız işiniz bittik. Çünkü Nazi arkadaşlarımız genelikle kalenin içine Mg-43 ile pusmuş oluyor. Nazi tarafındaki arkadaşlara Ağır makineli silahlar ve semi-auto tüfekler öneriyorum çünkü harita epeyce geniş, adam vurmakta zorlanabilirsiniz. Ayrıca Nazi kardeşlerim kalenin içinden çok ayrılmayın ve en uç kalelerde bulunun (mesela en soldaki veya en sağdaki kale).Amerikanlara tavsiyem hafif makineliler ile sis bombasını unutmayın. Engineer ve sniper’da çok işe yaramakta. Komutan olup uçaktan sis bombası atırmayı unutmayın kolayca içeri sızabilirsiniz.

Ortona


Nazi tarafında oynaması avantajlı ve zevkli olan harita. Harita İtalya’nın Oratana kasabasında geçmekte. Naziler savunmakta İngilizler ise saldırmakla yükümlü.(Çünkü saldırmayanın annesini sikiyorlar) Şaka bir yana Naziler kilisenin içinden bölgeyi savunmaya çalışıyorlar. İngilizler ise ara sokaklardan ve binaların içinden Nazilere saldırıyorlar. Haliyle yakın çatışma bol oluyor. Bu yüzden Nazi kardeşlerimize oyunun ilk başında eğer ilk bölgeyi kaybetmemişlerse kilisenin tepesine çıkıp sniper almalarını öneriyorum. Eğer geri çekilmek zorunda kalırsanız alev makinesi ve mp-40 gibi silahları alın. İngiliz kardeşlere önerim yanınıza kesinle patlayıcı alın. Sniper kesinlikle olmayın. Ağır makinelilerede gerek yok. Shotgun ve makineli tüfekler işinize kesinlikle çok yarayacaktır.

Reichswald


Çok sevmediğim ama güzel tasarlanmış haritamız Almanya Reichswald Ormanında geçmektedir.
Naziler savunmakta iken Amerikanlar saldırmaktadır. Naziler her haritada olduğu gibi buradada avantajlıdır çünkü saklanacak yer çoktur. Ama haritadaki bölgelerin birbirinden uzak olması amerikanların işine gayet yarabilmekte zira düşmanı arkadan kolayca avlayabilirsiniz. Bu harita kesinlikle saldırı tüfekleri için yapılmış. Çünkü harita gayet geniş ve makineli tüfekler menzilde etkisiz kalıyor. Nazi kankalarıma Mg-43 ile pusmalarını öneriyorum. Alev makinesi almasınlar. Gewehr-43 ve K98 ile çok etkili olursunuz. Amerikanlarda aynısını yapsın. Patlayıcılar haritanın sonuna doğru etkili olabilir. Çünkü Naziler oyunun sonuna doğru bir noktada sıkışacak. Patlayıcı ile kolayca hepsini haklayabilirsiniz. Nazi panpaları sniper kulanıyor ise bu haritada olumlu sonuç yaratabilir. Ama oyunun sonlarına doğru pek tercih etmem çünkü ağaçların arasında düşman zor gözüküyor.

Sicily


Gayet güzel ve oyunun belkide en dengeli haritası. Haritamız İtalya Sicilya geçmektedir. Naziler savunma İngilizlerin saldırı yaptığı haritada Naziler kıyı tarafına pusarak İngilizleri püskürtmeye çalışıyor. İngilizlerin başlangıçta büyük avantajı olsada iş şehirin içine girince değişiyor. Eğer Naziler binalara iyi mevzilenmişse maç kesinlikle kazanılıyor. Ama İngilizler ilk bölgeyi hızla ele geçirip Nazilerin mevzilenmesine izin vermese maç gayet kolay İngilizlerin eline geçiyor. Alamancı arkadaşlar her karateri efektif bir biçimde kullansın çünkü her karaktere ihtiyaç oluyor. İngiliz brolarına ise sniper ve engineer öneriyorum. Ama sniper karakterini ilk bölgeyi ele geçirdiğinizde bırakın yerine başka birşey alın (örnek: alev makinesi olabilir). Bu haritada İngilizleri seçmenizi özellikle öneriyorum.

Day Of İnfamy’deki Tabancalar

Tabancalar

Webley

Bir İngiliz revolverıdır. Oyunun en iyi tabancasıdır. Gayet hızlıdır ve 1 tek kurşunda düşmanınızı yere serer. İngiliz tarafındakilere önerim bu silahı alın. Fast reloderı unutmayın daha hızlı doldurursunuz.

Hi-Power

Belçikalı Browning firmasının üretiği silahı oyunda İngiliz güçleri kullanmakta. Gayet iyi bir silah. Hızlı bir şekilde ateş edebilir ve hızlı şekilde sarjörünü doldurabilir. Amerikan güçlerindeki Colt 1911’e görünüş ve özellik açısından epey benzemekte lakin, Hi-Power’ın nişangahı daha iyi.

Welrod

İngilizlerin, Avrupadaki direnişçelere dağıtmak için üretiği ucuz, kendinden susturuculu; tek atımlık yavaş ve gereksiz bir silah. Oyunun tek susturuculu silahı olması onun tek artısı.

Colt 1911

Amerikanların üretiği ikonik bir tabanca. Kurşunlar sarjör ile doluyor. Seri bir şekilde ateş edebiliyor. Eğer snipersanız kesinilkle yanınızda bulunsun çünkü iyi bir silah.

Model 1917

Amerikanların revolver tabancası. Webley’e benzese de bayağı kötü bir tabanca. Her atıştan sonra silahın horozunu arkaya çekmeniz gerekiyor. Bu sizi bayaağı bir yavaşlatıyor. Kurşunlarda yavaş doluyor. Damage’i de yüksek değil. Kısacası bok gibi bir silah.

Mauser C96

C96 Almanyada üretilmiş üsten clip sistemi ile mermi doldurulan bir tabanca. Diğer alman tabancalarına göre etkisiz kalsada diğer ülkelerin tabancalarından daha iyi. Dış görünüşü de çok güzel.

Walther PPK

Alaman kardeşlerimizin ünlü silah fabrikası Walther tarafından üretilmiş bu tabanca her koşula uyum sağlıyor. Uzak mesafe yakın mesafe demeden kolaylık rakiplerinizi avlayabilirsiniz. Biraz atış gücü az olsada Almanların en iyi silahlarından birisi.

Luger P08

EN SEVİĞİM SİLAH! Her ateş ettikten sonra geriye giden tabancanın üst kısmı kesinlikle silaha seksilik katıyor. Ayrıca belirmek gerek bu silah hiçbir şekilde tornivada veya yapıştırıcı kulanılmadan mekanizmaların birbiriyle iç içe geçmesiyle bir arada duruyor. Silahın en üstünün yukarı aşağı gitmesi bu yüzden. Çok iyi bir silah güvenle kulanın efendim.

Walther P-38

Almanların dış görünüşü kaba ama bir o kadar kulanışlı olan silahı. Ortalama bir silah olmakla beraber yakın çatışmalar arasında kulanılabilecek en iyi silahlardan birisi.

Day Of İnfamy’deki Bolt-Action Tüfekler

Bolt-Action Tüfekler

Mauser 98K

Almanların üretiği gerçek hayata çok güçlü olan fakat oyunda bunu çok yansıtamamış olan kurma kolu tüfek. Uzak mesafelerden bile düşmanı gövdesinden veya kafasından tek vuruşta alabilirsiniz. Nişangahı hareketli hedefler için uygundur. Oyunun en iyi 2. kurma kolu tüfeği.

Lee-Enfield No.4

Oyunun en iyi tüfeği. Hızlı seri ve atik. Nişangahı uzak ve yakın mesafeler için mükemmel. Çoğu uzaklıktan düşmanlarınızı tekte alabilirsiniz. Yakın çatışmalarda gayet rahat kulanabilirsiniz.

Springfield 1903

Oyunun en boktan tüfeği. Adam akıllı kulanmak için bir sebep bile yok. Zaten Amerikanlarda çoğunlukla makineli tüfekler kulanacaksınız. Bunu kulanmanıza gerek yok. Tek artısı nişangahı.

Day Of İnfamy’deki Otomatik Tüfekler

Otomatik Tüfekler

Sten MK5

İngilizlerin gayet kaliteli ve hızlı otomatik silahı. Silahın geriye çok tepmemesi, sarjör boyutu, ateş gücü onu yakın mesafedeki en iyi silahlardan biri yapıyor.

Stg-44

Ak-47 ve diğer bütün Otomatik tüfeklerin babası olan Stg-44 oyunda gayet başarılı. Diğer silahlara göre atış hızı düşük olsada uzak mesafelerdeki düşmanları kolaylıkla avlayabilir. Benim Alman silahları arasında favorim.

Mp-40

Oyundaki en yavaş ateş eden otomatik tüfeklerden. Düşmana hasar çok veremesede doğru kulanıldığında oyunun en iyi silahı. Yakın mesafede düşmanlarınızı kolaylıkla alırken, uzak mesafedekilere ancak toplu iğne ucu kadar hasar verebileceksiniz. O yüzden düşmanlarınızı bu silahla hep yakında tutun. Yakındayken düşmanınızın üstüne şarjörü boşaltın etkili olacaktır.

BAR

Amerikan üretim otomatik tüfek olan bar oyundaki her Amerikan silahı gibi hayvan gibi tepiyor. Keçi boku kadar küçük nişangahı ayrı bir dert, sarjöründeki mermi sayısı ayrı dert. Eğer bu silahı kulanmaktan başka yolunuz yoksa kulanmayın derim.

Thompson M1928A1

Oyunda gördüğüm en boktan silah. Yapımcılar bu silahı yaparken bir yerden yükseltelim, bir yerden düşürüp dengeleyelim demişler ama olmamış amk. Hayvan gibi tepiyo. Tek özelliği uzak mesafelerde etkili.
Lewis

Bence en iyi İngiliz otomatik tüfeği. Çok tepmiyor ve daire şarjöründe çok sayıda mermi var. Ateş et bitmez yani. Diğer otomatik silahların aksine ayakta kolayca ateş edebip adam alabilirsiniz. Ayrıca 1.Dünya savaşında da çokça kullanılmış.

Bren

İngilizlerin üretiği bu silah ekranınızın yarısını kaplayacak. Şöyle ki ekranınınız 10 inç diyelim.
Bu 10 inç’in 9’unu kaplayacak emin olabilirsiniz. Ama etkili olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Bir yere pusarsanız milleti çatır çatır sikersiniz. Şarjöründeki mermi sayısı az ona dikkat.

Sten MK3

Sten MK5’in dedesidir. Aralarında nişangah ve dış görünüş dışında bir fark göremedim. Başka bir özelliği yok hangisini sevdiyseniz onu oynarsanız.

FG42

Mükemmel bir Alman silahı. Çok hızlı. Menzili uzun. Nişangahı rahat. Bir silahtan başka ne istenilebillir ki? Eheheh silahın mermisi bok gibi çabuk bitiyor. O yüzden yanınıza ekstra mermi perk’i alın. Rahat edersiniz.

Grease Gun

Amerikanlar silahı yağ makinesine benzetikleri için ”Grease Gun” demişlerdir. Kendileri zaten çok komik orospu çocuklarıdır. Güzelim silahla dalga geçiyorlar. Hiç tepmeyen çok hasar vermeyen atış hızı fena olmayan bu silah Mp-40’ın resmen Amerikan versiyonudur. Thomson yerine bu silahı kulanıyorum. Sizede öneririm efendim.

Day Of İnfamy’deki Ağır Makineli Tüfekler

Ağır Makineli Tüfekler

Browning 1919

Mermi kapasitesi ve atış gücü yüksek amerikan malı ağır makineli tüfek. Kendisi gayet iyi bir silah olmakla beraber bir yere gizlenerek düşmanlarınızı bu silahla çok pis sikebilirsiniz. Ama her ağır makineli tüfek gibi yerde yatıp ateş etmek zorundasınız. Ayakta ateş edince mermiler saçma sapan yerlere gidiyor.

Vickers

1.Dünya savaşından kalan İngiliz ağır makineli tüfeği yere kurularak ateş ediliyor. Dış görnüşü kaba ve kalın ama mermi kapasitesi çok fazla. Bu tüfeğin prensipi de bu, ateş etme tuşunu basılı tutun. Diğer silahlara göre atış hızı yavaş olasada kullanması bayağı zevkli. Tavsiye ederim.

Mg-34

Mg-42 tontiş dedesi. Oyunda Mg-42’den biraz daha kötü olsada gerçek hayata en az onun kadar iyi. MG-42’den çok daha kontrolü ve isabetli atışlar yapabilirisiniz. Bu silahı kesinlikle Dog Red haritasında kullanın. Cephanenize dikkat edin çabuk bitiyor.

Mg-42

Oyunun en hızlı ateş eden otomatik Alman silahı. Hayvan gibi bir atış oranına sahip. Hayvan gibi cehpanesi var ama hayvan gibi tepiyor, kontrol edilmiyor efendim. Binanın ve sıkışık alanın çok olduğu haritalarda bu silahı tercih edin. Ateş tuşuna üçerli üçerli basın basıllı tutmayın.

Day Of İnfamy’deki Semi-Auto Tüfekler

Semi-Auto Tüfekler

M1 Garand

En iyi Amerikan silahı diyebilceğim bu silah iyi bir performans sergiliyor. Şarjörü clip sistemiyle üsten dolduruluyor. Ne yavaş ne hızlı her Semi-auto silahlar gibi dengeli.

M1 Carbine

M1 Garand’ın Carbine versiyonu. Arasında atış hızı dışında çok bir değişiklik yok. Birde daha kısa menzili. İkisinide deneyin kimi severseniz onu kulanırsınız.

Gewerh-43

Eğer Mauser 98K’i oynamak istemiyorsanız en iyi tercih kesinlikle bu silah. En onun kadar ölümcül ve yakın mesafede daha etkili. Açık haritalarda bu silahla çok etkili olabilirsiniz.

Day Of İnfamy’deki Shotgunlar

Shotgun

İthaca

Oyunun tek shotgun’ı. İngilizlere özel. Call Of Duty’deki gibi shotgunlar gibi değil. Uzakta diğer oyunlardaki shotgunlardan daha etkililer. Genelikle tek kurşunla düşmanı indiriyorlar. Aslında prensip olarak Bolt-Actionlar benziyolar (Ateş ettikten sonra pompayı ileri ve geri çekme) o yüzden oyuna eğlence katmak isterseniz alın. Çok uzaklara ateş etmeye çalışmayın ama. İyi bir silah.

Yeni güncellemeyle Amerikan tarafına shotgun gelebileceğini düşünüyorum.

Day Of İnfamy’deki Patlayıcılar

El Bombaları

El bombalarının arasında görünüş dışında fark yoktur

İngiliz sis ve normal el bombası

Amerikan sis ve normal el bombaları

Alman sis, normal ve yüksek tesirli el bombaları


Day Of İnfamy’deki Roket Atarlar

Roket Atarlar

Bazooka

Amerikan roket atarı. Roket Bayağı hızlı gidiyor. Roket ateşlendikten sonra çok sağa sola gidiyor. O yüzden yatarak ve nefesinizi tutarak ateş edin. Bu roketatarın güzel özelliği 1 puan daha vererek fosforlu roket atabiliyorsunuz. Fosforlu roket deydiği yeri yakıyor.

Pİat

İngiliz roket fırlatıcısı. Bildiğiniz roketleri fırlatıyor. Silahın içindeki yay roket her fırlatıldıktan sonra oluşan gaz ve basınçla kendisini geri kuruyor. Gerçek hayata da ve oyunda da bok gibi olan bir silah. Panzerfaust’ta benziyor.

Panzerfaust

Alman roket atarı. Oyunun en kullanışlı roket atarı. Küçük ve güvenilir. Yanlız menzili kısa. Roketin ucunu biraz daha havada tutun

Panzerschreck

Alman roket atarı. Bazooka’dan tek farkı önünde koruma plakası var. Damage’i ve patlama alanı daha fazla.

Day Of İnfamy’deki Alev Makineleri

Alev Makineleri

Hepsi aynıdır ve aralarında görünüş dışında bir fark yoktur. Çok yararlıdırlar. Kapalı mekanlarda kendinize dikkat edin yoksa kendinizi yakabilirsiniz. Uzak mesafelerde çok etkili değil ancak düşmanları korkutmak için siz genede etrafa sıkın.

No. 2 Portable Flamethrower

İngilizlerin alev makinesi.

M2 Flamethrower

Amerikanların alev makinesi.

Flammenwerfer 35

Almanların alev makinesi

Day Of İnfamy’deki Karakter Sistemi

Machine Gunner

Bütün makineli ve ağır silah varsa bu abimizde. Kendisi biraz piçtir çünkü bir yere pusar ve uzaktan uzağa ateş eder belanızı siker valla. Sizinde yapacağınız taktik kesinlikle bu olmalı. Bir yere pusun ama yerinizi hep değiştirin ki düşman nerde olduğunuzu anlamasın. Perk olarak ekstra ammo özelliğini alın yanınızda daha fazla cephane taşıyabileceksiniz.

Engineer

Kendisi ayrı bir oçtur. Çünkü siz tam arkadaşlarınızla objective giderken kafanıza bir bomba atar hepinizi alır siker atar. Sizde düşmanlarınızı toplu gördüğünüz yerde kafalarına bombaları atın. Kendisinde her duruma uygun bir sürü tontiş patlayacı çeşitleri var. Hepsini deneyin sevdiğinizi kulanın.

Communications

Bu tontiş oyunun hiç anlaşılmayan ve düzgün kulanılmayan karakteri. Ama iyi bir komutan ile kesinlikle oyunun döngüsünü değiştirebilir. Bu kardeşimizin yaptığı şey arkasında taşıdığı radyo ile komutanın komutuyla bombardıman emri veriyor. Ancak bu işi ikisi bir farklı yerlerde olursa yapmazlar. O yüzden bu arkadaşı alcaklar komutaın yanında dolaşmalı.

Flame Thrower

Bu kankanın yanından geçerken hep bir bağırma sesleri duyacaksınız. Bunun 2 sebebi var. Birincisi cozur cozur yaktığı adamların haykırışları. İkincisi eğer bir salak gibi kendisi yakarken çıkardığı bağırışlar. Burada anlatmaya çalıştığım bu adamdan uzak durun amk. Gerçek savaşlarda alev silahı kulananları direk infaz ediyolarmış çünkü adamların acıması yokmuş. Sizde uslu çocuk olun uzaktan uzağa kafasına sıkın gebersin it. Bu karakteri oynayanlar duvara yakın yerlerde çok alev sıkmayın kendinizi yakarsınız valla.

Support

Machine Gunner’ın ayakta ateş edebilen ve daha hafif silah kulanan versiyonu. Bu karakterle Machine Gunner’daki taktiklerin aynısını kulanın (pusu kurun arada bir yer değiştirin falan filan..)
Bu karakterin tabikide en büyük özelliği isabetli ateş edebilmek için illa yerde yatmanıza gerek yok. Ayakta nişan alarak adam haklayabilirsiniz. İllaki yerde olamanıza gerek yok girin adamların dibine tarayın hepsini.

Rifleman

Eğer yeni bir oyuncuysanız bu karaktere biraz zor alışacaksınız zira bu karakterde sadece bolt action silahlar var. Aslında kendileri bir o kadar önemli biri çünkü bu karakteri almak için herhangi bir oyuncu sayısı yok. Sıradan ama iyi oynayanların etrafın amına koyduğu karakterlerden. Yakın çatışmaya girememeye çalışın. Zaten uzaktan çatır çatır alacaksınız.

Sniper

Adı üzerinde kendisi bir sniper. Açık haritalar dışında çok yararlı bir karater değil. Taktik maktik vermiyom amk neyin taktiğini verecem. Nişan al vur adamı.

Assault

Kendisi normal otomatik tüfekli askerdir. Uzak mesafelerle arası iyi değildir. Hızlı hareket eder. Kendisi tam bir one man armydir. Tek başınıza bir sürü düşman haklayabilirsiniz. Yapılması kesinlikle en doğru olan şey bu karakterle binanın içinde gelen geçeni gözetlemektir. Binayı düzgün seçmeniz lazım hem camı olmalı hemde olduğu konum savaşa yakın olamalı. Camdan geçen düşmanları taktak diye indirirken tek binaya giriş yolu olan merdivenleri düzenli bir şekilde kontrol ederseniz kesinlikle ölmezsiniz. Benim hep yaptığım ve hep işe yarayan taktiğimdir. Eğer hep ölürseniz bana bok atmayın sikerim hepinizi.

Officer

Kendisi değeri bilinmeyen incilerdendir. Çoğu oyuncuyu sırf bu karakteri komutan olduğu için havalı bulup alır. Sonra her maç komutanın bok gibi oynamasıyla veya komutanlık görevini yerine getirmemesiyle takımın mağlubiyetiyle sonuçlanır. Şu karakter radyolu adamdan ayrılmayacak arkadaşım. Alacaksın dürübünü verceksin komutu adam bombalayacak. Bundan kolay beleş kill veren karakter var mı? Yok! (Var. Machine gunner- tuşa basılı tut kill al) Kısacası artık komutan olup salak salak işlerle uğraşan oyuncular görmek istemiyorum arkadaş! Size bir tavsiye eğer bu karakteri bilmiyorsanız oynamayın. Gidin practice modda karakterin özelliklerini öğrenin.

Day Of İnfamy’e Ne olacak?

Şuan Day Of İnfamy erken erişimde. Bunun öncesinde İnsurgency’e mod olarak çıkmış çok sevilmiş ve bunun ayrı bir oyun olarak çıkmasına karar verilmişti. O zamandan bu zamana Dof büyük gelişim gösterdi. Oyuncuların sorularını isteklerini cevapladı ve yerine getirdi. Oyuna hala yeni haritalar ve yeni silahlar yapılmakta.Yeni ordular haritalar ve silahlar gün geçtike eklenecek. Yeni karakter modelemeleri ve kaplamaları yapıldı ve oyuna eklendi. Her hafta ve her ay gelen patch ile oyundaki buglar ve istenmeyen şeyler düzeltiliyor. Oyuna hala eklenecek çok şey var ama yapımcı firma kesinlikle mühtiş bir gayretle oyuncuların isteklerini yerine getirerek doğru yolda ilerliyorlar. Zaten çok sevdiğim oyunlardan birisi olan İnsurgency’nin bu kadar oyanan oyun olmasının sebebide bu. Umarım bu oyun daha zevkli bir hal alır diyorum ve yazıyı okuyan arkadaşlara oyunu almadılarsa almalarını öneriyorum.

Son

Sonunda 3 gün süren rehberimi bitirdim. Anasın amı kadar uzun sürdü ama yapması eğlenceliydi. Bu rehberi yazma amacım tabikide yeni gelen oyunculara oyunu tanıtmak ve daha fazla oyuncu tarafından bilinmesini sağlamak. Yazıyla alakalı bir hata gözünüze çarparsa bana bildirebilirsiniz. Arkadaş eklemek istiyorsanız ekleyebilirsiniz.Yazıyı okuduğunuz için teşekkürler. Hepinize iyi günler dilerim.

Yıllar Sonra Gelen Update:

Oyun beta ve alfa gibi birçok süreci aşarak kendi ayakları üzerinde durabilen bir oyun oldu. İnsurgency’e eskiden ne kadar benzesede şu ikisi grafik olarakta oyananış olarakta farklı. Biliyorsunuz oyun İnsurgency moduydu (insurgency’de aslında battlefield 2 moduymuş galiba öyle duymuştum) ve iki oyun birbirine benziyordu. Ama gelen updatelerle daha iyi oyun oldu. Birçok değişimden en sevdiğim haritaların cs veya cod haritası gibi değilde daha açık ve savaş alanını güzel yansıtan değişmeler oldu. Eskiden daha kapalı bir alanda savaş geçerken şuan haritalar geliştirilerek çok daha iyi hale gelmiş. İkinci en büyük değişiklik oyananışın biraz daha hızlı olması olmuş. Eskiden oyun sanki insurgency gibi daha ağır oynanışa sahipti, yeni gelen updatelerle oynanış birazda olsun değişmişti. Bu durumdan hiç hoşlanmamıştım. Ama oynadıkça daha fazla sardığını eğlendiğimi farkettim. İnsurgency’den ayrılan en önemli konulardan bir tanesi de bu oldu. En sevdiğim özelliklerden bir tanesi grafikler tabiki de. Oyun şuan baya iyi grafiklere sahip. Sİlahların, askerlerin kaplaması çok daha iyi olmuş. Eskiden kütük gibilerdi. Çoğu silah daha iyi olmuş. Oyuna askerlerin kamuflajları gelmiş ki bence bu mükemmel birşey. Düşünsenize o seksi fallschirmjäger kamuflajıyla oynayabiliyoruz. Tabi bir sürü kamuflaj var. Her ülkeye 6 yada daha fazla kamuflaj gelmiş. Tabi daha bir sürü yenillik geldi oyuna ama ben kısa tutacağım söylemek istediklerim bu kadar son bir kez unutmadan söyleyeyim: Day Of İnfamy Guide’ım çok güncel olmadığı için orada yazan yanlışlara veya eski bilgilere çok takılmayın. Ama bu bilgiler oyun hakkında bir genel bilgi olmuşmasını sizde sağlayacaktır. Orada Amerikan silahlarına bayağı bok attım ama şuan fena değiller. Engineer kısmındaki bombalar ve bir kaç tane gadget’ı yazmayı unutmuşum. Çok özür dilerim. Bir daha böyle hatalar yapmıyacağıma söz veriyorum. Son olarak o kaşar annenizi çatır çatır sikeyim amcık hoşafları sizi. Bu rehberi beğenmeyi untumayın. Unutanın annesi kucağımda 🙂 Have good day!

SteamSolo.com